Uzun ömürlü yalınkat ya da katmerli çiçekleri kırmızı, pembe, sarı veya beyaz renkli çiçekleri vardır. Işık İsteği: Aydınlık ve güneşli bir ortamda yetiştirilmelidir. Sıcaklık İsteği: Kış aylarında 10-12 °C daha düşük sıcaklıklarda zarar görür. Toprak İsteği: İyi drenajlı toprakları sever.
Turuncu, beyaz, sarı, pembe gibi renklerle iç mekânlara son derece güzel yakışır. Bazı püf noktalara dikkat edildiği takdirde, bakımı zahmetsizdir. Bakımı doğru şartlarda yapıldığında, kalanşo çiçeği uzun yıllar boyunca sizinle kalabilir.
Fazla sulama çiçeğin kökleri çürütecek ve ölmesine neden olacaktır. Kalanşo güneş aldığı bölgeye doğru eğim gösteren bir çiçektir. O yüzden saksısını çevirmek gerekir. Fazla güneş bitkinin yapraklarının uçlarını yakabilir.
· Suyu çok fazla sevmeyen Kalanşo çiçeğinin toprağının da kupkuru bırakılmaması gerekir. Belirli aralıklarla toprağını nemlendirmek önemlidir. · Çok uzun bir bitki olmamasına karşın iyi bir bakım sağlanırsa 25-35 cm civarına ulaşabileceği görülmüştür. · Dört mevsim boyunca çiçek açabilen nadide türlerden biridir.
Evde sık sık tercih edilen kalanşo, aynı zamanda ofis ortamlarında da yetiştirilebilir. Kalanşo çiçeği, havadar ve aydınlık ortamları çok sever. Eğer evin içinde bakacaksanız, mutlaka havalandırılan bir odayı tercih edin. Ayrıca kalorifer, soba gibi ısıtıcılardan uzak bir noktaya yerleştirin.
İlgili 15 soru bulundu
Kalanchoe'yu suladığınızda, suyun dibinden iyice akmasına izin verin. Suyu asla bitkinin üzerinde bırakmayın. Sulama işleminin, kış aylarında haftada 1 defa, yaz aylarında haftada 2 defa yapılması önerilir.
Aydınlık, ışık alan ve havadar ortamlar kalanşo çiçeği için ideal bakım ortamlarıdır. İç mekanlarda kullanmak istiyorsanız mutlaka havadar mekanları tercih etmelisiniz ya da kalanşoların bulunduğu alanı mutlaka havalandırmalısınız.
Yaz aylarında dış mekan bitkisi olarak da direk güneş almayan dış ortamlarda rahatlıkla bakabilirsiniz. Kalanchoe çiçeği rüzgar akımı alan yerlerden uzak tutulmalıdır. Kalanchoe çiçekleri toprağının kuru olmasını tercih ettiği için, çok meşgul olan ve bitkilerini sulamayı unutan insanlar için mükemmel bir bitkidir.
Küllenme Hastalığı
Fazla nem, bitkinin yetersiz güneş ışığı alması veya bitkilerin bahçeye sık aralıklarla dikilmesi küllenme hastalığına neden oluyor.
Beyaz renkteki kalanşo çiçeğinin anlamı barışmak, özür dilemek anlamına gelir. Sarı renklerdeki kalanşo çiçeğinin anlamı “geçmiş olsun” demektir. Pembe renklerdeki kalanşo çiçeğinin anlamı mutluluk dilemek ve tebrik etmektir. Kırmızı renklerdeki kalanşo çiçeğinin anlamı aşkı ve sevgiyi dile getirir.
Hava şartlarına dayanıklı ve uzun ömürlü olan Kalanchoe bitkisi, aynı zamanda şık bir dekor olarak kullanılabiliyor.
Kalanşo sulama sıklığı nedir? Kalanşo çiçeğini kışın haftada 1 gün yazın ise haftada 2 gün sulamanız yeterlidir. Toprak tamamen kuruduğunda bu sıklıktan daha fazla da su verebilirsiniz. Ölçütünüz toprağın kuruluğu olmalıdır.
Bir kalanchoe bitkisini yeni saksı toprağı ile saksı değiştirerek canlandırabilirsiniz. Daha sağlıklı bir toprağa ekildikten sonra iki yıl boyunca gelişecektir. Buna ek olarak, bitki çürümeye başladıktan çok sonra da çeliklere ayrılabilir ve dikilebilir.
Bu sukkulentler Afrika'nın ve Asya'nın tropik bölgelerinde yer alır; çoğu türler de Madagaskar'da bulunmaktadır. Adans. Kalanşo'ların parlak kırmızı, sarı, pembe, turuncu çiçekleri vardır. Aydınlık, güneşli ve havadar ortamı tercih ederler.
/ _neslinin_cicekleri Merhaba kalanşo ve YILBAŞI çiçeği soğuk günlerde (don olmayacak) ve kısa günlerde çiçek açar. Çiçeklerimizi 9 10 derecelik ortamlarda ve ışığın açık olmadığı yerde tutmalıyız. Tamamen gün ışığı alan bir yerde tutmalıyız.
4,63 TL den başlayan taksitlerle! Aydınlık ve havadar ortamları çok sever. Eğer ev içerisinde bakacaksanız mutlaka düzenli havalandırılan bir oda tercih etmelisiniz.
Kalanşo çiçeği sonbahardan ilkbahara kadar açar. Fakat yazın çiçek açmaya bir süre ara verir. Anlaşılacağı gibi sıcaklardan hoşlanmayan bir bitkidir.
Sadece bitkinin yüzeyi kuruduğunda sulama yapıldığında, dip kısmı hala ıslak olabilir. Böyle bir durumda, sulama yapıldığında; bitki fazla suya maruz kalarak çürümeye başlar. Bitkinin çürümesini engellemek için toprağın tamamen kuruduğundan emin olmalıyız.
Saksı Değişimi: Yılda bir kere Nisan ayında yapılmalıdır. Budama: Çiçekleri bittikten sonra bitkinin uç kısımları budanmalıdır. Üretimi: Çelik ve kökten ayırma yöntemleri ile çoğaltılabilir. Hastalık ve Zararlılar: Mildiyö hastalığı ve yaprak biti zararlısı çok sık görülmektedir.
Avize çiçeği olarak da bilinen kalanşo çiçeği evcil hayvanlar için zehirli bitkiler arasında yer alır ve gastrointestinal belirtilerin meydana gelmesine neden olan toksinler içerir. Bu bitkinin tüketilmesi yaygın olarak salya akıntısı, kusma ve ishal gibi belirtilerin çıkmasına neden olur.
Kalanşo çoğaltmak çok kolaydır. Hemen hemen her mevsimde bir dalı kırılarak çoğaltılabilir. Kırılan dal veya yaprakları suda bekleterek çoğaltabilirsiniz. Ayrıca direkt olarak toprağa da dilebilirsiniz.
KALANŞO ÇİÇEĞİ 4 ADET KARIŞIK RENKLİ BİRER ADET PEMBE,BEYAZ,KIRMIZI,SARI RENK HEDİYELİK SALON BİTKİSİ Kalanşo birçok farklı rengi olan çiçeklere sahip, bakımı kolay ve hava şartlarına dayanıklı sukulent bir bitkidir.
Sonbahar aylarından ilkbahar aylarına kadar ise güneş ışığı alabilecek aydınlık bir alanda konumlandırılması gerekmektedir. Kalanşo çiçeği oldukça hassas bir bitkidir. Bu nedenle kış aylarında 5 derece altında ölebilir. Sulama konusunda ise çok fazla sulanmaktan hoşlanmaz.
/ _neslinin_cicekleri Kalanşo çiçeğinin yaprağının sararmasının sebebi toprağın köklerinin olduğu iç kısma su çekmemesi ve kuru kalmasıdır. Çiçeğe tam olarak bir şey olmaz kıyıdan köşeden çekmeye çalıştığı suyu kullanır ama o da yeterli gelmez. Su dengesini iyi ayaröamalıyız.
Küfün oluşma nedeni genellikle bakımsızlık, güneş ışığının yetersiz olması veya aşırı sulamadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri