Ruj veya dudak kalemi kullanmadan, kırmızı dudaklara sahip olmayı sağlayan kalıcı dudak renklendirme; mekanik bir iğne yardımıyla uygulanmaktadır. Söz konusu iğnenin ince yapısı, dudak dokularının hasar almadan renklenmesine olanak tanımaktadır.
Uyuşturucu krem etkisini göstermeye başladıktan sonra sanatçı mekanik bir tabanca ile pigmenti dudaklarınıza dövmeye başlar. İşlem sırasında dudaklarınızda hafif bir noktalama hissi hissedeceksiniz. Kalıcı dudak renklendirme, baştan sona yaklaşık 1,5 saat kadar sürer.
Uygulama sırasında boya pigmentleri cildin üst tabakasına yerleştirildiği için ortalama 2-3 yıl kalıcı olabilmektedir. Bu süre dudak bakımına ve cilt tipine göre değişkenlik gösterebilmektedir. İşlem yapıldıktan sonra yıllar içinde renk kendiliğinden kaybolur.
Dudak renklendirme kalıcı makyaj tekniği ile yapılan bir uygulamadır.
Eşit miktarda yoğurt ve portakal suyunu karıştırın ve dudaklarınıza sürün. Portakaldaki sitrik asit eski pigmenti, tabakayı üstten kaldırır ve yeni kırmızı rengin ortaya çıkmasını sağlar. Bu tarifin etkili sonuçları göstermesi yaklaşık 8 hafta sürebilir.
İlgili 22 soru bulundu
Gül suyu cildi nemlendirir ve yatıştırır. Aynı zamanda serinletici özellikleri vardır. Ayrıca koyu dudakların zamanla pembeleşmesine yardımcı olur.Sadece birkaç damla gülsuyu ile biraz bal karıştırılır. Bu karışım günde 3 ya da 4 kez dudaklara uygulanır.
Soluk veya mavimsi dudaklar kanda oksijen eksikliğini işaret ettiğinden kansızlığa, zayıf kan dolaşımına veya solunum sorunlarına işaret edebilir. Havalar soğuduğunda dudaklar kurumaya başlar. Ancak kuruluk, hava koşullarının yanı sıra dehidrasyon veya vitamin eksikliklerinden de kaynaklanabilir.
Dudak renklendirme fiyatları 2.220 TL ile 3.000 TL arasında değişim göstermektedir. Bu fiyat aralığında net bir rakam üzerinde anlaşılmadan önce dudak renklendirme yaptırmak isteyen kişinin dudak yapısına bakılır ve hangi tekniğin uygulanmasının daha uygun olacağına karar verilir.
Lokal anestezi ortalama 10 dakika içinde uygulamanın yapılacağı kişinin dudaklarında etkisini gösterir. Dudak renklendirme işlemi ve kalıcı dudak makyajı sırasında kesinlikle acı hissedilmemektedir.
İlk seanstan bir ay sonra rötuş işlemi yapılmaktadır. İlk seansta vücut, uygulanan pigmenti toksin madde olarak algılar. Ancak ikinci seans yapıldığında dudak rengi tamamen oturur. İlk seans uygulandığında, dudaklara beş gün boyunca su değdirilmemelidir.
Renklendirme dudağın en üst tabakasının bir katman altına pigment yerleştirme şeklinde yapıldığından, uygulanan renk kendi dudağınızın rengi olarak yerleşiyor ve yaklaşık 2 yıl kalıyor. Uygulamadan bir hafta sonra dudağınıza istediğiniz farklı renkte ruju sürebilirsiniz. Çünkü ruj dudağın üzerine sürülüyor.
Sadece dudak dışına dudak kontürü uygulanır. Dudak sürekli nemli olduğu için dolgu yapılsa da çok uzun süre kalıcı olmaz. Ancak eğer dudak rengi çok soluksa renklendirme ile desteklenebilir. Bu işlem uzman tavsiyesine göre tekrarlanabilir.
Dudak renklendirme işlemi, bazı hassas kişilerde ödem ve şişliğe neden olabilmektedir. 3-4 günlük iyileşme sürecinin ardından dudaklardaki şişliğin de azalması beklenir.
İşlem sonrası ilk birkaç gün ruj sürmeniz önerilmez. Renklendirme işlemi sonrası ilk 24 saat dudaklarınıza su değmemelidir. Yemek yerken dudağınıza temas ettirmemeye özen gösterin. Renklendirmeyi uygulayan uzman bazı durumlarda size krem önerebilir.
Kalıcı Dudak Renklendirme Sonrası Kabuklanma
Dudak renklendirme sonrasında kabuklanma durumu normal kabul edilen ve beklenen durumlar arasında yer almaktadır. 3 ila 4 gün arasında iyileşme süreci tamamlanmakta ve kabuklanma, şişlik ve kuruluk problemleri azalarak yok olmaktadır.
Kalıcı makyaj uygulamalarından sonra ilk 4 gün oldukça önemli. Uygulamanın başarılı sonuç vermesi için ilk 3 gün uygulama bölgesine sıvı temasından kaçınılmasını ve 4. günün sonunda duş alınmalı” dedi.
Önce tedavisi yapılmalıdır. Dudaklarında kılcal damar çatlaması olanlara yapılamaz. Egzama, siğil, mantar gibi cilt lezyonları olanlara uygulanamaz.
Kabuklanma ve soyulma işlemleri kişiden kişiye göre değişkenlik gösterse de 2-4 gün arasında kabuklanma başlamaktadır. Ardından bu kabuklanma yerini soyulmaya bırakarak ortalama bir hafta içerisinde tamamen iyileşme sürecini tamamlamaktadır.
Dudak Renklendirmeden sonra nelere dikkat edilmeli? Dudak renklendirme, ya da bir diğer ismi ile dudak pigmentasyonu işleminden sonra ilk 1 – 2 saat dudak çok fazla hareket ettirilmemelidir. Buna karşın bu işlemi uygulayan kişilere yine ilk birkaç saat sigara içmemeleri tavsiye edilir.
Kullanılan boyalar bitkisel olarak hazırlandığı için kendi içerisinde kendini parçalama yetisine sahiptir. Bu sebepten dolayı da abdest tutmama gibi bir durum söz konusu olmamaktadır.
Dudak Renklendirme Kimlere Yapılmaz? Hassas cilt tipine sahip ve alerjen etki gösteren ciltlere uygulanması sakıncalı olan dudak renklendirme uygulamaları, bunun nazarında 18 yaşını doldurmuş tüm sağlıklı bireylere uygulanabilmektedir.
Solgun Dudaklar İçin Ne Yapılmalı? Solgun dudaklarınız varsa hazır alabileceğiniz ürünlerin yanı sıra evinizde limon suyuna şeker serpebilir ve bununla dudaklarınızı her gün ovalayabilirsiniz. Ayrıca dudaklarınızı nemlendirmeniz de oldukça önemlidir.
Sağlıklı dudağın rengi açık kırmızı, dudağın şekli dolgun olur; Kuru olmaz, ülser, çatlaklık veya uçuk görülmez. Şimdi sağlığı iyi olmayan bir insanın dudağına bakalım. A, Dudak rengi kırmızı, koyu kırmızı veya mor olursa, bu kişinin vücudu içinde "ateş"olarak adlandırılan olumsuz etkenler fazla demektir.
KELEBEK DUDAK
Bu forma sahip dudaklar güçlü ifadeli ve genç görünümlüdürler. Kadınlar genellikle ergenlik dönemlerinde bu tip dudak şekline sahiptirler. Dozunda yapılan bir kelebek dudak uygulaması ile dudaklarınız doğal yay formuna kavuşur. Aynı zamanda daha genç ve çekici bir görünüme de sahip olursunuz.
Dudaklarınızı nemlendirmek ve pürüzsüz tutmak için düzenli olarak dudak balmı veya nemlendirici kullanabilirsiniz. Ayrıca, lip gloss uygulamadan önce dudaklarınızı nazikçe bir dudak peelingi ile temizleyebilirsiniz. Lip gloss kullanımı da parlak dudaklar elde etmek için etkili bir yöntemdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri