Kalın cilt yapısı olan hastaların bilmesi gereken en önemli bilgi burunlarının cilt yapısı izin verdiği kadar küçülebileceğidir. Burunu küçük ve cildi kalın olan hasta burun estetiği ameliyatından istediği sonucu alamaz.
Deri örtüsünün inceltilmesi yada küçültülmesi ne yazık ki çok mümkün değildir. Bu nedenle kalın deri yapısına bağlı büyük olan burunlarda küçültme ve inceltme girişimleri kısıtlı olmaktadır. Ancak burun köküne ve burun ucuna konacak kıkırdaklarla burunun daha ince görünmesi sağlanabilir.
Bu tipte bir burun için ameliyat öncesinde birkaç işlem uygulamaya gerek duyulmaktadır. Bu işlemler içerisinde burun derisi fraksiyonel lazer adı verilen özel bir lazer cihazı kullanılarak belirli seanslar ile burun derisi inceltilebilir.
Bu durum, kişinin deri yapısına ve uygulanacak tekniğe göre değişkenlik göstermektedir. Eğer burun ince derili bir yapıda ise; 2-3 aylık bir süreç içerisinde yüzde 95 oranında burun, hızlı bir şekilde yerine oturmaktadır. Ancak kalın derili bir burun yapınız var ise, bu süreç 1 yıla kadar uzamaktadır.
Burundaki ödemin tamamen inmesi ve burnun son halini alması ince derili kişilerde 6 ile 12 ay kadar zaman alırken kalın burun derisine sahip bireylerde bu süre daha uzundur ve 1 ile 2 yıl kadar zaman alabilmektedir. Burun şişlikleri inmesi süreci bakımından en önce göz çevresi iyileşir.
İlgili 30 soru bulundu
İsrail'de Ben Gurion Tıp Fakültesi estetik profesörlerinden Abraham Tamir'in yaptığı araştırma dünyanın en güzel burunlarını belirledi. Hürriyet gazetesinin haberine göre; araştırmada Manchester United'ın futbolcusu Wayne Rooney'in burnu “estetik açından en güzel” olarak tanımlandı.
Kalın deriye sahip olan kişilerin burun bölgesinde daha fazla yağlanma görülür. Aynı zamanda bu kişilerin burun delikleri de normalden geniş bir yapıya sahiptir. Kalın derili bir burna sahip olduğunuzu anlamak için burun bölgesinde yağlanmadan ve delik yapısından yola çıkabilirsiniz.
Kalın Burun Derisinde Süreç
Kalın derili burunlar genellikle yağlı cilt yapısına sahip kişilerde rastladığımız bir durumdur. Bazen burnun uç kısmı kalın, üst kısmi ince derili olabilir. Kalın deri altında ne kadar inceltilse de aşağına oluşturulan kıkırdak, kemik inşasını göstermekte yetersiz kalır.
Burun ucu derisi, burun sırtı derisine göre çok daha fazla miktarda ter ve yağ bezi içerdiğinden dolayı daha kalın bir yapıdadır.
Burun derisi sürekli kendini yeniler. En alttaki hücreler, sürekli yeni hücre üretiyor ve bu hücreler yüzeye ilerleyerek, yaklaşık 100 gün sonra derinin en üst tabakasına ulaşıp dökülüyor. Bu döngünün yavaşlaması derinin kalınlaşmasına neden oluyor.
İzotretionin etken maddesi (Roaccutane, aknetrent, zoretanin,.) içeren ilaçlar, derinin yağ bezlerinin sayısını azaltır ve deriyi inceltir. Bu tedaviyi almak kolay değil. Ciddi yan etkileri var. Geçmeyen sivilce problemi olanlar kullanıyorlar ve hastalar çok fayda görüyor.
Kilo verdiğimizde burun bölgesinde çok önemli bir değişiklik olmaz. Burnumuz vücudumuzda en az yağ içeren organlarımızdan birisidir. Bu yüzden vücuttaki yağ oranının değişmesi burnumuzda bir değişiklik yaratmayabilir.
Burun ucu estetiği, sedasyon ve lokal anestezi altında gerçekleştirilen basit bir burun ameliyatıdır. Tip plasti ameliyatında, burun kemiğine hiç bir müdahale yapılmadan sadece burun ucundaki kıkırdaklar inceltilip yeniden şekillendirilir, burun sırtında çıkıntılı görüntüye sebep olan 'hump' törpülenebilir.
Zor burunlara örnekler;
Burun delikleri büyük ve kötü şekilli burunlar. İleri yaşlardaki hastaların burunları Burnun kemik kısmı ile kıkırdak kısmı arasında aşırı büyüklük farkı olan burunlar. Çok kısa burunlar.
Cilt kalınlığı belki de burun estetiği ameliyatının sonucunu en çok etkileyen faktördür. Kalın ve yağlı derili burunlara rinoplasti ameliyatı uygulamak, ince derili burunlara göre biraz daha zordur. Kalın derili burun ve burun ucunu şekillendirmek daha zordur.
Eğer ameliyatınızın üzerinden 6 haftadan kısa süre geçti ve burnunuz size çok kalkık geliyorsa hiç endişelenmeyin muhtemelen önünüzdeki haftalarda bu durum kendiliğinden düzelecektir.
Burun inceltme işlemi ameliyatsız olarak lazer yardımıyla da yapılabilmektedir. Bazen ameliyattan önce cerrahlar bu yöntemin kullanılmasını önerebilir. Burun derisi fraksiyonel lazer kullanılarak birkaç seansta belli oranda inceltilebilir. Burun derisi ince olduğunda, burunda yapılan düzeltmeler daha güzel görünür.
Burnu küçük gösterme makyajı için kontür uygularken, burun kemiğine açık renkte bir concealer ya da kontür pudrası ile ince bir hat çekmeli, burnunun ucuna da küçük bir dokunuş yapmalısın. Koyu renk kontür ürününü ise burun kenarlarına ve burnunun ucunu çevreleyen küçük üçgen bölgeye uygulaman yeterli.
Çoğu hasta, ameliyat sonrası birkaç hafta içinde burun boyutlarının önemli ölçüde küçüldüğünü fark eder. Ancak, burunun tamamen inmesi ve son şeklini alması genellikle birkaç ay ila bir yıl arasında bir süre alabilir.
18 yaşından önce yaptırılmamalı
Burundaki kemik ve kıkırdak yapının gelişiminin tamamlanması için 18 yaşını beklemek gerekir. Burun estetiğinde hastanın burun şeklinden memnun olmaması gerekir. Olacak şekle, yapılacak işleme doktoruyla birlikte karar vermesi çok önemlidir.
Nasal büyüme, genellikle ergenlik dönemindeki bireylerde ortaya çıkan doğal bir süreçtir. Bu dönemde hormonal değişiklikler ve kemik gelişimi nedeniyle burun ve diğer yüz bölgelerinde büyüme meydana gelebilir. Ergenlik döneminden sonra ise burunun büyümesi genellikle durur, ancak bireysel farklılıklar olabilir.
Burun estetiği sonrası burun ucunun top gibi görünmesi, burun ucunda şişlik ve ödem olması nedeniyle oluşabilir. Bu durum genellikle ameliyat sonrası ilk haftalarda görülür ve zamanla geçer.
Şekli bozuk olan burunlar için, kemerli burun denilir. Kemerli burunları olanlar, bundan dolayı çok fazla sıkıntı duyabilirler. Fakat bu duruma müdahale edilerek düzeltilebilmesi mümkündür. Kemerli burunun düzelebilmesi için, dışardan uygulama yapmak gerekir.
Kemerli burun veya Romalı burnu, burun kökü belirgin insan burnudur. Burun kökünün belirgin olması burnun kavisli veya hafifçe bükülmüş gibi gözükmesine neden olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri