Önce ceylanın but tarafından etini ayırır ve bu etleri sivri bir taşla iyice ezerek kıyma kıvamına getirir. Sonra da bu eti; bulgur, biber ve tuzla karıştırarak bir süre güzelce yoğurur. Böylece tadına doyum olmayan o leziz çiğ köfte ortaya çıkar. Zamanla bu yeni lezzetin tadı da adı da bölge halkının diline düşer.
Üstün kaliteli bulgur; isot ve salça, değişik yörelerden özenle seçilmiş onlarca çeşit baharatla harmanlanıyor. Ardından ceviz, badem ve fındık eklenerek geleneksel kıvamına ve lezzetine ulaşana kadar teknolojik makinalarda yoğruluyor. Ve adıyla da tadıyla da efsane olan Komagene'nin o muhteşem lezzeti ortaya çıkıyor.
Önce bulguru (rengi önemli değil) 1 buçuk su bardağı su ile ıslatıyoruz. Ağzını kapatıp bir kenara bırakıyoruz. Bulguru yoğurma kabına alalım salçaları koyup 2-3 dakika eze eze yoğuralım. Sonra nar ekşisi, yağ ve ceviz hariç bütün malzemeleri ekleyip on dakika boyunca hiç durmadan ezerek yoğurmaya devam ediyoruz.
Çiğ Köftenin temel olarak Bulgur ve Su bileşenlerinden oluştuğunu biliyoruz. Bu üründe de oranlar belirtilmemiş olsa da; İnce Köftelik Bulgur ve Su ilk iki sırada yer alıyor. Üründe üçüncü sırada ise, %10 oranla Ketçap bulunuyor. Ketçap'ın içeriğinde Glikoz-fruktoz şurubu dikkatimizi çekiyor.
Çiğ Köfteler
Ceviz, fındık, badem içerir.
İlgili 24 soru bulundu
Komagene olarak herhangi bir katkı maddesi, bulyon, çin tuzu (MSG) kullanmadan Türk Gıda Kodeksine uygun üretim yapıyor ve tüm şubelerimize soğuk zincir kırılmadan kapıya kadar sevkiyat yapan sektörlerde tek markayız.
Ş. veya marka adı ile Komagene, Türkiye merkezli bir etsiz çiğ köfte zinciridir. Şirket, 2005 yılında kurulmuş olup adını Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde MÖ 2. yüzyıl ile MS 1. yüzyılda varlığını sürdürmüş olan Kommagene Krallığı'ndan almaktadır. Şirketin merkezi İstanbul'un Maltepe ilçesinde yer almaktadır.
Çiğ köfte (Osmanlıca: Dilbaba, Dibâbe) ; bulgur, isot, kıyılmış et, salça, soğan, maydanoz ve çeşitli baharatların yoğurulup karıştırılması ile hazırlanan, ısıl işlem görmeden (pişirilmeden) tüketilen, Şanlıurfa ve Adıyaman yöresine ait bir yiyecektir.
🔸 Komagene yıllardır ürünlerine koruyucu madde, çin tuzu ve bulyon gibi hem helalliği hem de tayyibliği (fıtrata uygunluk) etkileyecek maddeler koymamaktadır👍 İçeriğindeki diğer maddeler ise tüketilebilecek ürünler arasındadır (glikoz fruktoz şurubu gibi ürünleri fazla tüketmemek kaydıyla).
Evlerimizde yaptığımız çiğ köfteler, yöresine göre değişkenlik arz etmiş olsalar dahi içeriklerindeki çiğ etin, yapım aşamasında bulgur ile ovularak pişmesi sağlanır. Geleneksel çiğ köftede et var iken dışarıda tükettiğimiz ve satın aldığımız çiğ köftelerde “çiğ et” bulunmamaktadır.
Yörpaş Yöresel Yiyecekler A. veya marka adı ile Komagene, Türkiye merkezli bir etsiz çiğ köfte zinciridir.
Çiğ köfte (Osmanlıca: Dilbaba, Dibâbe) ; bulgur, isot, kıyılmış et, salça, soğan, maydanoz ve çeşitli baharatların yoğurulup karıştırılması ile hazırlanan, ısıl işlem görmeden (pişirilmeden) tüketilen, Şanlıurfa ve Adıyaman yöresine ait bir yiyecektir.
Çiğ Köfte Dürümün Yapılışı
Öncelikle dürümlerinize eklemek için iceberg veya kıvırcık marul, maydanoz, taze nane, sıkılmaya hazır dilimlenmiş limon ve dilimlenmiş domatesleri ayrı bir kapta hazır bekletin. Servis tabaklarınıza lavaş ekmeklerini açık şekilde yerleştirin.
Baharatlar ve isot barındırması nedeniyle çiğ köfte; kan, kolesterol seviyelerini dengeleyebilir ve metabolizmayı hızlandırabilir. İçeriğindeki bulgurla yüksek derecede B vitamini kaynağı. Aynı zamanda ekmek ve ekmek grubu besinler yerine tercih edilebilir.
Çiğ köftenin 100 gramında 240 kalori bulunmaktadır. Çiğ köfte dürümün 1 porsiyonu (150 gr,adet) 361 kaloridir.
Hamileler kesinlikle etli çiğ köfte tüketmemeli
Özellikle gebelik döneminde kesinlikle tüketilmemesi tavsiye edilir. Çiğ et ile birlikte anneye geçebilen toksoplazma; doğuştan göz kusurları, zeka geriliği, işitme kaybı, sarılık, erken doğum, düşük, bebeğin anne karnında ölmesi gibi tehlikeli sonuçlar doğurabilir.
Komagene on Twitter: "Eşsiz Lezzetli Çiğ Köftemizde BULYON, ÇİN TUZU(MSG) ve KORUYUCU-KATKI maddeleri Yoktur.
Vegan sertifikalı etsiz çiğ köfte markası.
Salomon Magazine için yetkili medya hizmetleri ve marka geliştirme sağlayan özel yazardır. Kullandığımız ürünler TSE, Helal gıda sertifikası belgelerine sahiptir.
Bulgur, biber ve tuz katarak, ezdiği et ile bunları iyice yoğurur. Çiğ köftenin ilk kez bu avcı ve ailesi tarafından yapıldığı rivayet edilir. Hz. İbrahim'in ateşe atıldığı yaklaşık 4 bin yıl önce ortaya çıkan çiğ köfte, bir yemek çeşidi olarak o günden günümüze kadar gelir.
Gerçek çiğ köfte rengini isottan almalı, isottan dolayı hafif siyahımsı olmalıdır. çiğ köfte yapımında hakiki çiğ köfte isotu kullananlar ve gerçek isotlu çiğ köfte sevenler iyi bilirler.
Çiğ köfte Kürt yemeği mi? çiğ köfte orta asya türk yemeğidir. lahmacun arap kökenli; kebap gene orta asya türk geleneğidir. kürtlerin hayvancılık, çiftçilik vs. gibi bir kültürleri de olmadığı için; icad olunan ünlü yemekleri de yoktur.
Sahte kimlikle yakalanan Komagene çiğköftenin sahibi Murat Sivrikaya, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "büyük bölge mütevellisi" olduğu iddiasıyla aranan ve sahte kimlikle yakalanan, Komagene çiğ köfte markasının sahibi iş adamı Murat Sivrikaya tutuklandı.
Salomon Magazine için yetkili medya hizmetleri ve marka geliştirme sağlayan özel yazardır. Markanın yeni sahibi YÖRPAŞ AŞ Genel Müdürü Çetin Tekdemir'le bu başarı hikayesini konuştuk.
Bugün 81 ilimizde 2.200'ü aşkın (Nisan 2023 itibari ile) şubemizle hizmet vermeye devam ediyoruz. Komagene için Franchisee'lerimiz ile olan iş ortaklığımız son derece önemlidir. Türkiye Çiğ Köfte Pazarında Lider konumda olan markamız, farklı bir anlayış ile geliştirdiği Franchising sistemi ile büyümektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri