Ellerinizi yıkadıktan sonra, sabunun üstünde kalan ıslaklık nedeniyle bazı bakteriler sabunun yüzeyinde kalmayı sürdürüyor. Ancak kullanımdan sonra sabunun üstünde kalan köpüğü akıtmak, bu bakterilerden kurtulmak için yeterli. Bu nedenle uzmanlar aile içi kullanım için kalıp sabunların zararsız olduğu görüşünde.
Peki kalıp sabunların sağlıksız olduğu yönünde bir anda ortaya çıkan iddialar gerçek mi? İnsanlar başkaları tarafından kullanılan ortak sabundan korkma eğilimindedir. Ancak korkmaya gerek yok sabun mikropları vücudunuza bulaştırmayacaktır. Sadece sabunun kuru ve köpüğünün akıtılmış olduğundan emin olun.
Elimizi yıkamak için ıslattığımız katı sabun ıslak kalıp kurumayınca bakterilerde sabunun üzerinde kalmaya devam ettiği gibi bu bakteriler sabunun üzerinde de üreyebilir. Dolayısıyla katı sabun zararlı olabilir. Ayrıca katı sabun kullanımının cildimize de olumsuz etkisi olabilir.
Kimyasal olarak sabun aslında tuzdur. Günümüzde sabun yalnızca kostik (sodyum hidroksid ve türevi), yani bazdan üretilmektedir; satın aldığınız sabun içerisinde, kostik kullanılmadığını iddia ediliyorsa, bu sizi aldatmaya yönelik bir çabadır.
Katı sabunlar, sıvı sabunlara oranla çok daha doğal bir üretim sürecinden geçiyor olsa da yüzeylerinde yüksek miktarda zararlı bakteri barındırıyor.
İlgili 15 soru bulundu
Sabunlar, daha yüksek yağ asidi tuzları olarak kabul edilir. Endüstriyel ölçekte hayvansal katı yağların veya bitkisel yağların hidroksitlerin kullanılmasıyla sabunlaştırılmasıyla elde edilirler. Bu işlem sonucunda uygun sabunun yanı sıra ek nemlendirme özelliği olan gliserol de oluşur.
Özellikle toplu yaşanılan yerlerde sıvı sabun kullanılmalı. Kalıp sabunlar kişisel temizlik araçları olduğundan mümkünse ortak kullanılmamalı. Alkol bazlı el dezenfektanı ise vücut sıvıları ile temas olmadığı durumlarda kullanılabilir. El antiseptikleri, ellerde gözle görülür kir olmadığı durumlarda uygulanabilir.
Doğal sabunla ilgili en çok merak edilen soruların başında doğal sabun nasıl anlaşılır sorusu gelmektedir. Doğal sabunlar içeriğinde hiçbir kimyasal kullanılmaz, rengi ve kokusu itibariyle doğal olduğu anlaşılabilir. Bu nedenle güvenilir üretim yapan yerlerin sabunlarını tercih etmek önemlidir.
Sabun üretiminde en çok hindistan cevizi yağı, palm çekirdeği yağı, defne yağı, zeytin yağı, ayçiçeği yağı, mısır yağı, soya fasulyesi yağı ve hayvansal iç yağ olan donyağı, domuz yağı, ya da kemiklerden elde edilen yağlar kullanılmaktadır.
Duş jeli, kullanım sonrası ciltte kaygan bir his bırakıyor. Sabun kullanımında ise bu his pek yaşanmıyor. Bu kayganlık hissinden hoşlanmıyor iseniz doğru ürün seçimi sabun olacaktır. Kullanacağınız vücut bakımı ürünlerinizin en önemli detaylarından birisi ise pH dengesidir.
Bu nedenle uzmanlar aile içi kullanım için kalıp sabunların zararsız olduğu görüşünde. Kalabalık ortamlarda sıvı sabun kullanmak daha faydalıdır fakat sıvı sabunlar da tamamen bakterisiz değil. Uzmanlar sıvı sabunların kalıp sabunlardan daha az bakteri taşıdığını kabul ediyorlar.
Sabunlar cildi kurutabilmektedir. Cildin kuruması, uzun vadede olumsuz sonuçlara neden olacaktır. Cilt sabunla yıkandığında cilt çok fazla kuruyacaktır. Sabun cildin yüzeyindeki tüm suyu dışarı atacak ölü, kuru cilt hücrelerine sebebiyet verecektir.
Sabun yüzü daha da kurutacağı için cildin yağ dengesini bozar. Hatta yüzde pul pul dökülme, kızarıklık, kaşıntı, tahriş gibi sorunlar yaşanabilir. Sabun yağlı ciltler için zararlı olmayabilir ancak kuru ciltlere zarar verebilir. Yağlı cilde sahip, sivilce problemi yaşayanlar için kükürt sabununu öneririm.
Yağlı bir cilde sahipseniz yağsız sabunları tercih etmeli, yağsız bir cilde sahipseniz ise yüzünüzü kurutmayacak nemlendirici özelliğe sahip sabunları tercih etmelisiniz. pH değeri burada çok önemlidir çünkü pH değeri düşük sabunlar cildinizi kurutarak çatlamasına yol açar.
Kalıp sabunlar, ciltteki kir ve bakterilerden kurtulmak için oldukça etkili. Eğer vücudunuz için de sabunla cilt temizliği sağlıyorsanız sabunu doğrudan bir life veya banyo süngeri üzerine sürün ve iyice köpürtün, ardından ıslak cilde uygulayın. Duştan sonra da cildinizi yeniden nemlendirmeyi unutmayın.
Ürün, paraben, SLS ve diğer kimyasal maddeler içermez, bu nedenle cildiniz için oldukça güvenlidir. Ürün, tüm cilt tipleri için uygundur ve cildinizin doğal pH dengesini korur. Hacı Şakir Doğal Sabun kullanarak cildinizi temizleyin ve doğal güzelliğinizi ortaya çıkarın.
İçindekiler. Sodium Palmate, Sodium Tallowate, Aqua, Sodium Palm Kernelate, Glycerin, Stearic Acid, Sodium Chloride, Parfum, Octyldodecanol, Citric Acid, Tetrasodium EDTA, Etidronic Acid, Disodium Distyrylbiphenyl Disulfonate, Citronellol, Geraniol, CI 77891.
Gözeneklerin hava almasını sağlar. Doğal bir peeling etkisi oluşturarak ciltteki ölü derileri temizler. Düzenli olarak kullanıldığında cilt beyazlatıcı etkisi vardır. Sedef, egzama gibi birçok cilt sorununu eşek sütü sabunu ile doğal yoldan çözüme kavuşturabilirsiniz.
Doğal sabun yapımında kullanılan malzemeler kimyasal olmadığı için herhangi bir cilt kuruluğu ya da tahrişi yaşamazsınız. Cilt tarafından emilip kana karışabilen sentetik maddeler içermez. Doğal sabunları kokusu çok fark edilmese de market ürünlerinden daha taze kokar.
yöntemlerle %100 doğal zeytinyağlı ve el yapımı Dalan. Antik Sabun'u hayatınıza kattık.
Doğal sabun; cildi tahriş etmemeli, ağır kimyasallar ve palmiye yağı içermemeli, cildi nemlendirmeli, düz bir yüzeye sahip olmalı, bunun yanında doğal antiseptik ve gliserin içermelidir.
Sabunlar saç derisinin kurumasına yol açtığı için saç diplerinde kabuklanmalara, kalıntılara ve kepeklere sebep olabilir. Aynı zamanda saçlarınızı yıkarken sabun kullanmanız saçlarda dökülme, yıpranma, cansızlaşma gibi istenmeyen sonuçlar da doğurur. Bu yüzden bence tercihiniz şampuan tarafında olmalı.
Bunun için ocağınızın üzerine kaynayan su dolu bir tencere, tencerenin içerisine de parçalanmış sabun bazınızı içeren ısıya dayanıklı kabınızı yerleştirin. Su seviyesinin, sabununuza sıçrama yapmayacak düzeyde olduğundan emin olun. Bu şekilde sabun bazınız 10-15 dakika gibi kısa bir sürede eriyecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri