Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Kamu Personeli il dışına çıkabilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kamu Personeli il dışına çıkabilir mi?

Şu anda 657 sayılı Kanuna göre memurlar görevdeyken ya da izinli olduklarında ikamet ettikleri il dışına çıkmalarına engel bir durum bulunmadığı gibi, memurun görev yaptığı il dışında ikamet etmesi de mümkün.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: saglikpersonelihaber.net

Devlet memuru çalıştığı il dışında ikamet edebilir mi?

Bunun anlamı ise basittir: Polis memuru ya da emniyetteki her türden memur başka ilde ikamet edebilir ya da görev yaptığı ili istediği zaman terk edebilir. Bunun için kimseden izin alması da gerekmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Açıkta olan bir memur şehir dışına çıkabilir mi?

Açığa alınan şehir dışına çıkabilir mi? 657 sayılı Kanunda ise memurların ikamet ettikleri veya görev yaptıkları il dışına çıkışlarını yasaklayan bir hüküm bulunmamaktadır. Sonuç olarak hukuki açıdan idari izin kullanan memurlar izin süresince herhangi bir izne tabi olmaksızın il dışına çıkabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: azizcihank.av.tr

Memur yurt dışına çıkarken izin almak zorunda mı?

1. Yeşil ve hizmet (gri) pasaportu sahibi tüm Devlet memurları, eşleri ve çocukları bağlı oldukları Kurumundan görev nedeniyle yurt dışına çıkmalarına izin verilen muvafakatname almalıdır. Görev dışında çıkışa izin verilmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tursab.org.tr

Öğretmen şehir dışına çıkabilir mi?

Mevzuatımız açık ve nettir. Öğretmen idari izinli olduğunda il dışına çıkabilir. Örneğin dini bayramlarda idari izin uygulaması yapılır ve memurlar il dışına izinsiz çıkarlar. Kaldı ki bugün bakan imzalı yayımlanan yazıda da il dışına çıkışla ilgili bir kısıtlama yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Devlet Memuru Rapor Aldığında İl Dışına Çıkabilir Mi ?

İlgili 39 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Polis şehir dışına çıkabilir mi?

Emniyet Disiplin Tüzüğünün 5. maddesine göre "İzinsiz olarak görevli bulunduğu il sınırları dışına çıkmak." aylıktan kesim cezası gerektirmektedir. Tüzüğe, 1998 yılında konulan bu hüküm hala kaldırılmamıştır. Bu nedenle, polisler için il dışına çıkışlarda, hala izin almak zorunluluğu bulunmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Memur resmi tatilde çalışırsa ne olur?

PTT A.Ş. ' de resmi ve dini bayram günlerinde çalışan personelin fazla çalışma ücreti, saat ücretinin 4 katının 8 saate tekabül eden tutarı üzerinden ödenmektedir. Kütüphaneler, müzeler, turizm danışma büroları ve kültür merkezlerinde bayramda çalışanlaraın fazla çalışma saat ücreti dört katı üzerinden ödenmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gazetememur.com

Memur izinsiz il dışına çıkarsa ne olur?

657 sayılı Kanunun 125 inci maddesinde ise; İkamet ettiği ilin hudutlarını izinsiz terkeden memurların Aylıktan kesme cezası ile cezalandırılacağı, bu cezanın da memurun, brüt aylığından 1/30-1/8 arasında kesinti yapılmak suretiyle uygulanacağı belirtilmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Kadrolu işçi yurt dışına çıkabilir mi?

Firmalar; yurt dışında kendi iş ve faaliyetlerinde çalıştıracağı işçileri Kurum kayıtlarından veya Bürolar aracılığı ile temin edebilecekleri gibi, kendileri tarafından temin edilen işçileri 5 inci maddede belirtilen belgelerle birlikte hizmet akdini Kuruma onaylatmak kaydıyla yurtdışına götürebilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Memurlarda yurt dışı yol izni kaç gün?

Madde metni ve 62 seri numaralı Devlet Memurları Kanunu Genel Tebliği incelendiğinde; memurların yıllık izinlerinin kullanılmasında zorunlu hallerde memuriyetin bulunduğu yer dışında gidiş ve dönüş için toplamda 4 güne kadar izin (yol izni diyebiliriz) verilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Sözleşmeli personel il dışına çıkabilir mi?

657 sayılı Kanunda ise memurların ikamet ettikleri veya görev yaptıkları il dışına çıkışlarını yasaklayan bir hüküm bulunmamaktadır. Sonuç olarak hukuki açıdan idari izin kullanan memurlar izin süresince herhangi bir izne tabi olmaksızın il dışına çıkabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Açığa alınan memur en fazla kaç ay açıkta tutulur?

Hizmet gerekleri ve kamu hizmet amacına uygun kullanmak zorundadır. Disiplin soruşturması sebebiyle açığa alınma tedbiri en fazla 3 aydır. Bu süre sonunda memur hakkında bir karar verilmediği takdirde memurunda görevine başlatılması gereklidir. Bu sürenin bulunmasını keyfi uygulamaların önüne geçmektir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Sözleşmeli personel açığa alınır mı?

657 sayılı Kanunun 137. ve devamı maddelerinde görevden uzaklaştırma usulü belirtilmiş olup, sözleşmeli personelin sözleşmesinin askıya alınması usulü ise mevzuatımızda bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: altas.av.tr

657 devlet memuru yurt dışına çıkabilir mi?

Evet, memur hafta sonu yurtdışına izin almadan çıkabilir. Hatta memur, mesai bitimini müteakip yurtdışına çıkıp sabah mesai başlangıcına geri dönebilir. Memurun yurtdışına çıkması ile başka şehre gitmesi arasında teknik olarak bir fark yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

Devlet memuru hafta sonu il dışına çıkabilir mi?

Eskiden il dışına izinsiz çıkmaya disiplin cezası veren yasa hükmü vardı. Ama bu hüküm 2011 yılında 657 de yapılan değişiklikle kaldırıldı. O yüzden il dışına çıkarken izin almaya gerek yoktur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelliler.biz

Ikametgah farklı şehirde olanlar çalışabilir mi?

Gerek herhangi bir tebligat zorunluluğu gerekse de sizinle irtibata geçebilmelerinin gerekliği yönünden çalıştığınız şehirde de bir adresinizin olması gerektiği tabidir. SGK yönünden önemli sorun değil adresiniz başka şehirde olup siz bir başka şehirde elbette çalışabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: forum.mustafagulsen.com

Devlet memuru Yurt dışına çıkarken kimden izin alır?

Türk hukuk kurallarına göre velayeti annede olan çocuğun yurtdışına seyahat, eğitim gibi sebeplerle çıkması durumunda babadan yurt dışına çıkış için izin alınmasına gerek yoktur. Fakat bazı durumlarda seyahat edilecek ülke yurtdışına çıkış için babadan alınacak izin belgesi talep edebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: oner.av.tr

Devlet memuru olarak yurt dışında çalışabilir mi?

Madde 12- Yurtdışında görevlendirilecek memurların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 121 inci maddesine göre düzenlenen sicil yönetmeliği esasları dahilinde, olumlu sicil almış olmaları şarttır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: teftis.ktb.gov.tr

Kamu işçi hakları nelerdir?

Bu haklar şu şekilde sıralanabilir:
  • Ücret alma hakkı,
  • İş sağlığı ve güvenliğini talep etme hakkı,
  • Eşit muamele hakkı,
  • Ara dinlenme hakkı,
  • Fazla mesai ücret hakkı,
  • Esaslı değişiklikler için rıza göstermeme hakkı,
  • Belirli günler için izin hakkı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahmetalkan.av.tr

Devlet memuru şehir dışından rapor alabilir mi?

Mesai günü memuriyet mahalli dışından yani il dışından alınan hastalık raporlarının geçersiz olduğu ancak mevzuat gereği yalnızca geçici görev ve kanunî izinlerin kullanılması durumu ile acil vakalar durumunda il dışından rapor alınabileceği belirtilmekte ise de bu kural birçok memur tarafından bilinmemektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: adalet.gen.tr

Amir memura bağırabilir mi?

Görüldüğü üzere amirin personeline kötü davranması, bağırıp çağırmayı bir iş gördürme yöntemi olarak uygulaması disiplin kurallarının, ayrımcılık yasağının, etik davranış ilkelerinin ihlalini oluşturduğu gibi ceza kanunlarına göre suç boyutuna da ulaşabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

Hastaneye giden memur izinli sayılır mı?

Devlet memurunun hastalanması sebebiyle sağlık kurum ve kuruluşlarına müracaat ederek muayene edilmesi sırasında ya da muayene sonrası tetkik ve tahlillerde geçirdiği sürelerde memurun izinli sayılması, ancak bu izin muayene süresi, tetkik ve tahlil süresi ile sınırlıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: pdb.ksbu.edu.tr

Memur mesai saatleri dışında il dışına çıkabilir mi?

Yeni düzenlemeyle birlikte memurlar artık amirlerinden yazılı izin almadan mesai saatleri dışında şehir dışına çıkabilecek, meskun mahal dışındaki alanlarda piknik yapabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medimagazin.com.tr

Memur mesai 2023 ne kadar olacak?

Her bir personele fazla çalışma ücreti ödenecek süre ayda 50 saati geçemeyecek. Fazla çalışmanın her bir saati için 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nun (K) Cetveli'nde belirlenmiş fazla çalışma saat ücretinin (5,40 lira) 5 katı esas alınacak. Bu Karar hükümleri, 1 Nisan-30 Eylül 2023 dönemi için uygulanacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

Memur 12 saat çalışabilir mi?

CEVAP: 657 sayılı Kanunun 101. maddesinde "Günün yirmidört saatinde devamlılık gösteren hizmetlerde çalışan Devlet memurlarının çalışma saat ve şekilleri kurumlarınca düzenlenir." hükmü yer almaktadır. Bu hükme göre, kurumların düzenlemesi kaydıyla, memurların 24 saat esasına göre çalıştırılması mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memurlar.net

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT