Karoser, kamyon, tır, otobüs gibi taşıtların yük ya da yolcularını taşıdıkları kısma verilen addır.
Dorseler, genellikle karayolu üzerinde seyir halindeyken tır ya da kamyona bağlı olarak gördüğünüz ekstra taşıyıcı araçlardır.
Kamyonların branda vs. gibi eşyalarını istifledikleri ve alacakları yükün yüksekliğinin kolayca ifade edilmesini sağlayan, kamyon kasasında sürücü kabininin üstüne denk gelen bölmedir. Basar tonaj olarak da ifade edilir.
Malzeme Taşıma Araçları
Manuel transpaletler, akülü transpaletler, akülü forkliftler, dizel forkliftler ve LPG'li Forkliftler gibi çeşitli malzeme taşıma aracı tipleri mevcuttur.
Treyler, römork veya dorse; motorlu bir taşıt tarafından çekilen ve taşıyacağı yükün özelliklerine has bir şekilde tasarlanıp imal edilen en az bir dingili ve çekildiği taşıta çeki oku, döner tabla, kanca v.b adlarla tanımlanan bir bağlantı aygıtı aracılığı ile bağlanan yük taşıma amaçlı kara yolu taşıt aracıdır.
İlgili 23 soru bulundu
L türü yetki belgesi Ticari amaçla lojistik işletmeciliği yapacak gerçek ve tüzel kişilerin alması zorunlu olan yetki belgesidir.
Tenteli tırlarda dorsenin yüksekliği değişiklik gösterirken, tırın türü de değişirken Jumbo tırlarda tüm boyut seçenekleri Jumbo tır olarak adlandırılmaktadır. Jumbo tırlarda da tenteli tırlar ile benzer şekilde uzunluk 13,6 metredir. Ancak Jumbo turların genişliği 2,42 metredir.
Taşıt, ulaşım aracı veya vasıta, yük ve yolcu taşımaya yarayan araçların genel adıdır.
Özellikle araç koordinasyonunun sağlanması ve hızlı gidebilmesiyle istenen miktarda istenen ağırlıkta eşyaları en az hasarla taşıyabilen kara yolu araçları şunlardır: tır, kamyon, kamyonet, treyler, frigorik semi treyler, konteynerler, ayaklı konteynerler. Bu saydığımız araçlar arasında en yaygını tırlardır.
Karayolu nakliyesinde; kamyon, kamyonet, treyler ve konteyner olmak üzere dört araç tipi kullanılır.
'The Human Centipede II' Yasaklandı! 'Human Centipede II', İngiliz Film Sınıflandırma Kurulu'ndan içeriğindeki "cinsel şiddet ve müstehcenlik" nedeniyle geri çevrildi...
Kırkayak Kamyon Nedir? Kırkayak kamyon tipi, 2002 yılında geliştirilen ve dört dingilli yapısı sayesinde çok ağır yüklerini taşıyan kamyon tipidir. Kırkayak kamyonların ön ve orta dingilleri birer, arka dingillerinde ise ikişer lastik bulunmaktadır.
Nakliye sektöründe yerleşik kullanımı “kırkayak” olan kamyonlar, aslında dört dingilli, ön ve orta dingillerinde bir, arka dingillerinde iki lastik bulunan, yük haddi ortalama 20 ton olan yük taşıma araçlarıdır. Kırkayaklar yük taşımacılığında kullanılırken belli özellikleri nakliye sürecine katkı sağlar.
Ağır vasıta araçların kör noktaları, binek araçlara göre çok fazla ve farklıdır. Ağır vasıta araçlarda beş adet kör nokta vardır. Tırın arka kısmı, ağır vasıta sürücüleri için ölü bölümdür. Sağ alandaki kör noktaya göre sol alandaki kör nokta daha önce başlar.
Ağır vasıta şoförü; daha çok yük taşımacılığında tercih edilen tır ve benzeri araçları kullanan personellerdir. Büyük nakliye ve lojistik firmaları için hizmet verebilecekleri gibi farklı alanlardaki firmalar için de görev yapabilirler.
Tır kantarı, tırlar ve diğer ağır taşıtlar için kullanılır. Ayrıca kamyon ve taşıt kantarı gibi farklı tipleri de bulunur.
Bu faaliyetler; sipariş işleme, stok yönetimi, ulaştırma (nakliye), depolama, malzeme taşıma ve paketleme, lojistik ağ ve kuruluş yeri seçimi olarak sıralanabilir (Bowersox vd. , 2002; 39).
Lojistik uzmanı; görev aldığı firmanın gönderilerini takip eden, depo faaliyetlerini koordine eden, tedarikçiler ile iletişim kuran, nakliye şirketleriyle iş birliği yapan ve iyileştirme önerileri sunan kişidir.
Ülkemizde tır ve benzeri ağır tonajlı araçların toplam yük miktarı 24 ton ile 27 ton arasında değişiklik göstermektedir. Bu taşıtların boş ağırlıkları ise 15 ton ile 16 ton olarak belirlenmektedir. Asya ve Avrupa ülkelerinde ise maksimum tonaj sınırı 22 ile 24 ton arasında değişiklik göstermektedir.
motorlu olan ön kısmıdır. çekici de denir. arka taraftaki yüklerin konulduğu bölüme ise dorse denir. halkımız sanırım bu ikisinin toplamına tir demektedir. sadece çekiciye kamyon. sadece dorseye ise kutu, kasa, römok vs isimler vermektedir.
Transpalet ürünleri farklı taşıma kapasitelerine sahiptir. Koli taşıma arabası olarak da anılan bu araçların elektrikli olanları da mevcuttur. Transpalet 2500 kg en çok tercih edilen ürünlerdendir. Transpaletlerin üzerine palet konularak da kullanılabilir.
Sınıf: N1 Sınıfı; Yük taşımasında kullanılan ve azami ağırlığı 3.5 tonu aşmayan motorlu araç (Kamyonet).
Dorse çeşitleri, yük taşımacılığı ihtiyaçlarına göre farklı seçenekler sunmaktadır. Sal dorse, yüksek ve geniş olmasıyla bilinirken; tenteli dorse ise yüklerin yağmur ve güneş gibi dış etkenlerden korunmasını sağlar. Lowbed dorse ise ağır ve yüksek mesafeli taşımacılık için idealdir.
Sal kasa treyler S.PL, inşaat ve uzun malzemelerin taşınması için bir uzmandır. Sal kasa treyler özellikle hava koşullarına dayanıklı malların taşınması için uygundur.
Silobas Dorse (Treyler) toz çimento, un, tahıl malzemeleri, kalsit, silis kumu ve benzeri ürünleri taşıma amaçlı kullanılmaktadır. Ana yapısı mukavemeti yüksek çelikten özel toz altı kaynak makineleri kullanılarak imal edilir. Şasi, çerçeve ve omurgalar zor arazi şartlarında çalışmak ve ağır yüklemeler için uygundur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri