Sarı kantaron yağı mantara iyi gelir mi sorunuzun cevabı “evet” olacaktır.
Sarı kantaron yağı güçlü bir antiviraldir. Bakteri ve mantarlara karşı da aynı oranda etkilidir. Cilt üzerinde bu mikroorganizmaların neden olduğu enfeksiyonlar için kullanılabilmektedir. Ayak mantarı, uçuk, deride oluşan enfeksiyonlarda iyileşme sağlamaktadır.
Çay ağacı yağı içeren vajinal fitillerin, vajinal mantar enfeksiyonlarını tedavi ettiği gösterilmiştir. Bazı kadınlar sulandırılmış çay ağacı yağı ile ıslatılmış tamponu vajinaya yerleştirip bir gece geçirdiklerinde enfeksiyonlarının geçtiğini belirtmişlerdir.
Kantaron yağı enfeksiyonlara yol açan mantar, bakteri ve virüs gibi mikroorganizmalardan korunmada yardımcıdır. Bu nedenle deri enfeksiyonları, ayak mantarı, uçuk ve akne tedavisinde destek alınır. Deri üzerinde meydana gelen enfeksiyonlarda iyileşme sürecinin hızlanmasını destekler.
Kantaron çiçeğinden elde edilen bu doğal yağ antiseptik etkileri ile cildi aydınlatıyor, parlatıyor ve beyazlatıyor. Bu yağı uygulamadan önce cildini güzelce temizlemeli ve tüm kirden arındırmalısın.
İlgili 37 soru bulundu
Mantarı iyileştirmek için aklınızda bulunmalı. Doğum sonrasında ve ağda sonrasında oluşan genital bölgedeki tahrişler için sarı kantaron yağı vajinaya sürülür mü diye düşünebilirsiniz. Bu gibi durumlarda genital bölgedeki sivilce ve tahrişleri yok etmek için kullanabilirsiniz.
İçerisindeki hiperforinden kaynaklı kantaron yağı, antibakteriyel etki gösterir. Bu, bakterilerin yaşamasını durdurup, üremesini engellemesi anlamına gelir.
Kantaron yağı tıpkı bakterilerle savaştığı gibi, enfeksiyona yol açan mikroplara karşı da aynı etkiyi gösterir. Dolayısıyla sadece bakterilere karşı değil, aynı zamanda virüslere, mantarlara ve diğer mikroorganizmalara karşı da savaşarak vücut sağlığını korumaya yardımcı olur.
İdrar yolu enfeksiyonlarını geçirir. Mesanede oluşmuş taşları eriterek düşmesini sağlar. Bel ve sırt ağrıları için yağı çıkarılarak masaj uygulanır.
Kantaron yağı egzama yüzünden oluşan kaşıntıya iyi gelir ve kızarıklıkları hafifletir.
Yağ içerikli kayganlaştırıcılar, kalın yapıdadırlar ve vajinanızdan kolay temizlenmezler. Ayrıca vajina kanallarını tıkayan bebek yağları, enfeksiyona da neden olabilir. Bebek yağı yerine silikon ya da su bazlı kayganlaştırıcılar kullanabilirsiniz.
Daha önce cinsel birliktelik yaşamamış ise vajinal mantar hapı olarak adlandırılan ağızdan alınan ilaç tedavisi kullanmak gerekir. Tedaviye destek olarak vajinal mantar kremleri kullanılır. Ayrıca vajinal mantar doğal ve bitkisel tedavi seçenekleri de tedaviye destek olarak kullanılabilir.
Vajinal Mantar Nasıl Tedavi Edilir? Kısa süreli vajinal mantar tedavisi için, doktorun tavsiyesine göre üç ila yedi gün boyunca antifungal bir ilaç almak genellikle bir mantar enfeksiyonunu temizler. Antifungal ilaçlar kremler, merhemler, tabletler ve fitiller olarak mevcuttur.
Elma Sirkesi
Mantar enfeksiyonundan şikâyetçi olduğunuz bölge üzerine bir miktar sirke sürün ve bekletin. Elma sirkesinin içerisindeki mantarı öldüren bileşenler sayesinde tahriş durumu ve kaşıntı hissinin azaldığını fark edeceksiniz.
Hızlı hücre yenilenmesi sağlayan kırmızı kantaron yağı son dönemlerin en çok kullanılan bitkisel yağları arasında yer alır. Kantaron yağının cilt üzerindeki diğer etkileri ise kırışıklıkları önleme, yaşlanmayı geciktirme ve cildi nemlendirerek cilt elastikiyetini artırma şeklinde gibi etkenler sayılabilir.
Kavanozu güneşe koyup kantaron çiçeklerinin özlerinin yağa geçmesi için 5 gün kadar bekletin. Ardından kavanozun ağzını kava almayacak şekilde kapakla kapatıp güneşte bekletme işlemini 45 gün kadar daha sürdürün. Bu sürede çiçeklerin özü yağa geçecek ve yağın rengi koyulaşacak, kırmızıya yakın bir hal alacak.
- Antiviral ve antibakteriyel özellikleri bulunur. - Kantaron yağı, antiseptik özelliği ile yara üzerinde mikrop ve iltihap oluşumunu önler. - Hücreleri yenileyici bir özelliğe haizdir. - Lumbago, siyatik, sırt ve romatizmal ağrılarda masaj yağı olarak tercih edilir.
Temiz cildinize bir pamuk yardımıyla kantaron yağını uygulayın. Uygulama sırasında cildinizi hafifçe ovun ki yağ her yere güzelce yayılsın. Bu işlemi her akşam yatmadan önce temiz cildinize uygulayın ve durulamadan yatın.
Kantaron yağı, antienflamatuar ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Bu nedenle, cilt yaralarının ve yanıkların tedavisine yardımcı olabilir. Ciltteki tahrişi azaltabilir, iyileşme sürecini hızlandırabilir ve enfeksiyon riskini azaltabilir. Yaraların, mikrop kapmasını ve iltihap oluşumunu engeller.
Yan etkileri değerlendirmek ve bitkinin güvenilirliğini test etmek için yapılan pek çok çalışma sonucunda sarı kantaron yağının ciddi yan etkilere neden olmadığını söylemek mümkündür.
Aktif Üye. Antiseptik, kanama durdurucu, yara ve yanık iyileştirici, iltihap önleyici bu mucizevi yağ, daha bir çok şifa özelliğini bünyesinde barındırıyor. Hem haricen, hem de içilerek hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Hücre yenileyici niteliği sebebiyle, özellikle yara ve yanıklarda oldukça etkili.
Kantaron yağını günde 2 defa kullanmak yeterlidir. Bu yağı sabah ve akşam olacak şekilde kullanabilirsiniz. Direkt güneşe çıkmayı planlamadığınız zamanlarda kullanmak büyük bir öneme sahiptir. Gece uykusu öncesinde masaj yaparak uyguladığınızda etkilerinden daha iyi bir şekilde yararlanabilirsiniz.
Tamamen bitkisel olan bu yağ, belirli sürede ciltten temizlenmezse cilde zarar verebilir. Yüzünüzde özellikle leke olan yerlere kantaron yağı sürdüğünüzde, lekenin üzerini ovarak yani yağı cilde yedirerek sürün. Bu işlemin ardından yağ cildinizde birkaç saat kaldıktan sonra cildinizi mutlaka yıkayın.
Sarı kantaron cilt hastalıklarına çok iyi gelir. Örneğin yanık izleri, pişikler, cilt lekeleri, ameliyat izleri gibi cilt kalıntıları için sarı kantaron kullanılır. Kırmızı kantaron da bu tür hastalıklara iyi gelse de sarı kantaron yağının tercih edilmesi çok daha uygundur.
Hakiki Kantaron yağı nasıl anlaşılır diye soracak olursak; Kaliteli kantaron yağı parlak ve berraktır. Açık pembe ya da yeşil renge dönük kantaron yağları, zeytinyağı ve kantaron çiçeği oranının doğru ayarlanmadığına işaret eder. Kantaron yağının dibinde tortulanma olabilir, bu tortu süzme işlemiyle ilgilidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri