Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa uygulayabilirsiniz.
Eğer hassas bir cilde sahipseniz kantaron yağını her gün kullanmak yerine haftada 1-2 gün veya gün aşırı kullanmayı tercih edebilirsiniz. Yukarıda sayılanların haricinde de kantaron yağının pek çok faydası bulunmaktadır.
Bu süreçte mevcut aknelere karşı antibakteriyel özelliklere sahip olan sarı kantaron yağı sürülerek aknenin kuruması sağlanmaktadır. Temizlenmiş cilde sabah ve akşam sarı kantaron yağı sürülmeli ve bir süre sonra durulanmalıdır.
Sarı Kantaron Yağı Yüzde Haftada Kaç Kez Sürülür? Her ne kadar doğal yağ olsa da sarı kantaron yağının da kullanımında aşırıya kaçılmamalıdır. Sarı kantaron yağını haftada iki kez kullanmanız yeterli olacaktır. Sabah ve akşamları temiz cilt üzerine sarı kantaron yağını uygulayabilirsiniz.
Eğer kuru bir cilde sahipseniz gönül rahatlığı ile kantaron yağını kullanabilirisiniz. Düzenli kullanımın önemli olduğu kantaron mucizesini kullandıktan üç ay kadar sonra parlak ve güzel bir cilde sahip olacaksınız.
İlgili 33 soru bulundu
Sarı kantaron yağı, yanık ya da yara üzerine birkaç damla damlatılarak masajla o bölgeye yedirilir. Bakım yağı olarak kullanacaksanız güneşe çıkmayacağınız vakitlerde örneğin gece yatarken cildinize birkaç damla damlatmanız ve masaj yapmanız önerilir. Bütün gece cildinizde kalmasında bir sakınca yoktur.
Sabah uyandığınızda ılık suyla cildinizde kalanları temizleyip her zamanki makyaj rutininizi uygulayabilirsiniz. Düzenli olarak kullanmaya devam ettiğinizde yaklaşık 1 ay sonra cilt renginizin açılmaya başladığını, lekelerin, siyah noktaların yok olmaya başladığını göreceksiniz.
Kantaron yağını sürdüğümüz zaman güneşe çıkmamamız lazım. Aksi takdirde, güneş zararları olacak, güneş lekeleri olacaktır. Bunun uygulanmaması lazım. Yanık ve yara tedavilerinde, akşamdan sürerek, gece boyunca onun etkisini kullanıp, sabah da yıkayarak o şekilde gün yüzüne çıkmamız gerekir.
✔️yağı içerek kullanacaksanız gölgede. ✔️deriye sürecekseniz güneşte bekletin.
Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa uygulayabilirsiniz. Direkt olarak güneşe çıkmayacağınız zamanları tercih edin.
Sarı kantaron yağı, hücre onarıcı ve yenileyici etkisi bulunduğu için topikal olarak düzenli bir şekilde kullanıldığında yara, yanık ve akne izlerinin görünümünü azaltmaya yardımcı olabilir. Ayrıca diyabetik ayak ülserlerinin yanı sıra diğer lezyonları tedavi etmek için kullanılmaktadır.
faydası var 😊 Sarı Kantaron Yağı antiseptik özelliği ile. sivilceleri kurutur 🙎🏻♀ Aynı zamanda cilt hücrelerini. yenileyici bir etki gösterir, gözaltı morluklarını giderir, sivilce izlerinin ve çatlakların görünümünün.
Sarı kantaron cilt hastalıklarına çok iyi gelir. Örneğin yanık izleri, pişikler, cilt lekeleri, ameliyat izleri gibi cilt kalıntıları için sarı kantaron kullanılır. Kırmızı kantaron da bu tür hastalıklara iyi gelse de sarı kantaron yağının tercih edilmesi çok daha uygundur.
Sarı kantaronun faydaları - Sarı kantaron yağı nasıl yapılır? Kavanozu güneşe koyup kantaron çiçeklerinin özlerinin yağa geçmesi için 5 gün kadar bekletin. Ardından kavanozun ağzını kava almayacak şekilde kapakla kapatıp güneşte bekletme işlemini 45 gün kadar daha sürdürün.
Hamilelik ve lohusalık dönemindeki kadınların, ciddi rahatsızlığı olanların kullanılması önerilmez. Aynı şekilde hassas bünyeye sahip olanların ve kronik rahatsızlığı olanların kullanmadan önce mutlaka doktora önermesi gerekir. Bitki ve çayların kişiler üzerindeki etkileri farklılık gösterir.
Balıkesir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Satıl, kantaronun hafif güneş yanıklarına kullanılabileceğini, ancak güneş kremi yerine kantaron yağı kullanımı gibi bir hata yapıldığını söyledi.
Maserasyon yöntemiyle elde edilen bitkinin toprak üstü kısımları topraktan 5 cm üzeri olacak şekilde toplanır. 2-3 cm uzunluklara parçalanarak saf zeytinyağı içeren bir kavanoz içine konulup (1:5 oranında) 4-6 hafta arasında belirli aralıklarla çalkalanarak güneş ışığı altında bekletilir.
Bu karışım 4-6 hafta arasında belirli periyodlarda çalkalanarak güneş ışığına maruz bırakılır. Sarı kantaron çiçeklerinin zeytinyağı ile özdeşleşmesi beklenir. 4-6 haftalık süre sonunda karışım tülbentten geçirilir.
Hakiki Kantaron yağı nasıl anlaşılır diye soracak olursak; Kaliteli kantaron yağı parlak ve berraktır. Açık pembe ya da yeşil renge dönük kantaron yağları, zeytinyağı ve kantaron çiçeği oranının doğru ayarlanmadığına işaret eder. Kantaron yağının dibinde tortulanma olabilir, bu tortu süzme işlemiyle ilgilidir.
Kantaron yağı yüze faydaları olan bir yağ türüdür. Yağın antibakteriyel ve antienflamatuar etkisi cilt sağlığını destekler. Cilde uygulanan kantaron yağı ile cilt üzerinde bulunan patojenik bakterilerin yok edilmesinde yardımcı etkisinden faydalanılır.
Kantaron yağı 2-3 sene saklanabilir çünkü özelliğini korur, bozulmaz. sarı kantaron ve sızma zeytin yağı ile hazırlıyoruz. Sarı kantaron otumuzu topladıktan sonra 2 saat içinde sızma zeytin yağı içerisine koyup, aylarca cam kavanozlarda bekletiyoruz. Bu şekilde kantaron özünü elde edebiliyoruz.
Cildi derinlemesine temizleyen sarı kantaron yağı, gözeneklerin tamamen temizlenmesine yardımcı olur. Böylece hem siyah noktalardan hem de sivilce gibi oluşumlardan kurtulabilirsiniz. Onarıcı etkiye sahip olduğu için gözeneklerin küçülmesi konusunda da büyük bir fayda sağlar.
Sarı kantaron yağı ciltteki renk farklılıklarının eşitlenmesini destekler. Ayrıca cildin beyazlamasına yardımcı olur. Antiseptik özelliği ile hücre yenileme ve tedavi edici özelliği ile bilinen yağ, vücudun bazı bölgelerinde meydana gelen cilt kararmaları ve lekelerin giderilmesine yardımcı olur.
Sarı kantaron yağı
Sarı kantaron çiçeğinden elde edilen bu yağ, cilt bakımında kullanılan en etkili içeriklerden biri. Özellikle leke konusunda çok işe yarıyor.
Yüz lekeleri için doğal maske tarifleri arasında karbonat ve yoğurt mucizesi yer almaktadır. Bu doğal maske için gereken malzemeler yoğurt ve karbonattır. 1 çay kaşığı kadar karbonat ve 1 çorba kaşığı yoğurdu karıştırmalısınız. Sonrasında yüzünüzdeki lekeli bölgelere uygulayıp 15 dakika kadar beklemelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri