Kapı önü paspasları, dışarıdan içeriye toz ve bakterilerin girmesini engelleyen evinizin ya da diğer yaşam alanlarınızın hijyenini muhafaza eden ürünlerdir. Ayakkabılarınızın altına yapışan mikroplardan sizleri kurtaran paspaslar aynı zamanda evinizin dış görünüşünü de destekleyen dekorasyon malzemesidir.
Evinin ya da iş yerinin temizliğine önem verenlerin tercihi olan kapı önü paspası, zeminlerin temizliğini daha uzun süreli koruyabilmek için iyi bir seçimdir. Sağlam yapıları ile öne çıkan bu paspaslara aşınmaya karşı dayanıklı bir yapı kazandırılır. Bu sayede uzun ömürlü kullanım avantajı elde edilir.
Daire kapısı önüne ayakkabı veya herhangi bir eşya koyan kat malikleri ve kiracılar mahkemelik olabiliyor. Apartmanlarda kapı önlerinde ayakkabı bırakmak kat maliklerinin ortak kararı ile yasaklanabiliyor.
Paspas; dış kapının önüne koyulduğunda bir karşılama aracı, dışarıdan eve pislik taşınmasını engelleyen bir üründür. Paspası tuvaletin önüne ya da lavaboların oraya koyduğunuzda işlevi değişiyor. İnsanın kaymasını ve düşmesini engellemek amacıyla kullanılıyor.
Kapı önlerine paspas konulması kesinlikle yasaktır. Kısa sürelide olsa kapı önlerine ayakkabı, bisiklet, saksı, bebek arabası, çöp vs. bırakılması kesinlikle yasaktır. Balkonlar yıkanmamalı silme yöntemiyle temizlenmeli aksi takdirde alt kata su sızıntısı olacak durumlara yol açabilir.
İlgili 36 soru bulundu
Ortak geçiş alanı olan kapı önüne ayakkabı ve ayakkabılık, bisiklet, spor aleti gibi eşyalar koymak ve geçişi engellemek Yargıtay içtihatlarınca yasak.
Yani eğer komşularınızı rahatsız etmiyorsa Pazartesi günleri saat 9 ile 12 arasında halı ve kilim silkelenebiliyor. Eğer bundan rahatsız olanlar varsa yine silkeleme yapamıyorsunuz. Apartmanlarda pencere veya balkonlardan eşya (halı) silkelemek, yüksek ses çıkarıp gürültü yapmaya 3 aydan 3 yıla kadar hapis cezası var.
Yalıtkan paspas kullanımı ile ilgili yönetmelikler, iş güvenliği ve elektrik güvenliği standartlarına dayanır. TS EN 61111 standardı, izolasyon paspaslarının özelliklerini, performans gereksinimlerini ve test yöntemlerini belirler. Bu standart, izolasyon paspasının elektriksel, mekanik ve termal özelliklerini kapsar.
Kauçuk malzemeden üretimi yapılan yalıtkan paspas iş güvenliği açısından en önemli koruyucu ürünlerden bir tanesidir. Yalıtkan paspas elektrikle çalışan çalışma tezgahları ve elektrikli makine olan yerlerde, pano önlerinde, orta ve yüksek gerilim olan yerlerde ve elektrik enerjisi olan her yerde kullanılmaktadır.
Kışın kışlık kauçuk, yazın ise normal paspasları tercih edebilirsiniz. Aksi halde çok ıslak kalan paspaslar kötü koku yapar ve buğuya neden olur. 4- Aracınızı yıkadığınızda paspaslar kurumadan kesinlikle aracınıza koymayın.
Apartmanda ortak yerler Kat Mülkiyeti Kanunu 4. maddede düzenlenmiştir. Binalarda kapı önleri, apartman girişleri de ortak alan olarak kabul edilmiştir. Hiç kimse apartman boşluğunda bir başkasının eşyasını görme mecburiyetinde değildir. Dairelerin küçüklüğü, eşyaların ortak alana konulması işgal etme sebebi olamaz.
Apartman boşluğu ortak kullanım alanıdır. Bisiklet, motosiklet, çamaşırlık değil terlik, çekecek dahi koyulamaz.
Eğer paspasınız çamaşır suyundan zarar görmüyorsa, su dolu bir leğenin içine bir miktar çamaşır suyu ilave edebilir ve paspasınızı yaklaşık olarak 5-10 dakika bu suyun içinde bekletebilirsiniz. Daha sonra sıcak suyla paspasınızı durulamanız yeterli olacaktır.
Kapı stoperinizin içine ağırlık olarak naylon poşet içinde doğal kum, alçı tozu ya da kedi kumu gibi malzemeleri doldurarak da ağırlık sağlayabilirsiniz.
Tekstil ürünü iç mekân kapı paspasları uygun boyutlardaysa çamaşır makinesinde yıkanabilir. Alt tabanı kaydırmaz malzemeden yapılan paspasların makinelerde yıkanması pek doğru olmaz. Kaydırmaz tabanı bozulabilir. Logolu ve baskılı kapı paspasları yıkanırken renk açıcı deterjan kullanmamakta fayda vardır.
Yalıtkan paspasların mutlak suretle elektriği iletmemesi gereklidir. Bu nedenle %100 yalıtkan malzemeden yapılmış olmaları gerekir. Yalıtkan paspasların dayanıklılık seviyeleri TS EN 60243-1 standardına göre ölçülmekte olup mutlaka standartlara uygun izole paspas kullanılmalıdır.
İzole halı yalıtkan bir malzeme olup, ısı ve neme dayanıklı bir malzemedir. Elektrik pano önleri, makine önleri ve trafolarda iş ve iş güvenliği açısından yasal olarak zorunlu olmakla beraber mecburu bir uygulamadır.
İzole Halı Nerelerde Kullanılır? İzole halı elektrik olan bütün çalışma alanlarda, iç ve dış mekanlarda kullanılır. Çalışanların iş güvenliğini sağlamak ve elektrik çarpması durumunda daha az etkilenmelerini sağlamak için zemine örtülür. Yayılması oldukça kolaydır.
Yalıtkan Paspas 2 mm 10 KV Siyah (İzole Halı) Kaliteli (35 cm - 1000 cm arasında) En :100 cm. İzole Genişliği Standart : 100 cm dir.
Yalıtkan Paspas Özellikleri
Çeşitli kalınlıklarda 50.000 volta 50 KV kadar koruyucu özelliğe sahiptir...
Güvenlik paspasları, kontrolsüz erişimi engellemek amacıyla makinelerdeki ve tesislerdeki tehlike alanlarını korumak için kullanılır. Güvenlik paspası, emniyete alınması gereken alana ayrı ayrı uyarlanabilir. Kapalı devre prensibi sayesinde emniyetli temas kenarının sürekli izlenmesi sağlanır.
ALO 181 ÇAĞRI MERKEZİ, 81 İLE 7 GÜN 24 SAAT HİZMET VERİYOR.
şikayeti üzerine faile üç aydan bir yıla kadar hapis cezası verilir. apartmanın balkonundan halı silkelemek, öteberi atmak, sofra örtüsü temizlemek, süprüntü, kağıt çöpü atmak belediye mevzuatı açısından yasaktır.
Ayrıca ülkemizde uygulanmakta olan Türk Ceza Kanunu (TCK) hükümlerine göre göre de huzur bozmak ve başkasının malını kirletmek suç olarak kabul edilmektedir. Bu nedenle apartmanda halı silkelemek yasal bir suç olarak kabul edilmekte olup 3 aydan 3 yıla kadar hapis cezası talebi ile dava açılabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri