Eğer çok fazla kapatıcı kullanırsan, gün içerisinde gözünün altındaki çizgilere dolarak kırışık bir görünüm ortaya çıkarabilir. Kapatıcının çizgilenmesini önlemek için, göz altı kapatıcısını transparan pudra ile sabitleyebilirsin.
Transparan pudra ile sabitle
Kapatıcıyı uyguladıktan sonra mümkün olduğunca minimum mimik yapar ve hemen transparan pudra uygularsan, çizgilere dolma ihtimalini en aza indirmiş olursun. Pudrayı tampon hareketlerle uygulamayı unutma. Hemen canlı makyaj uygulaması yap!
Kapatıcıyı uyguladıktan hemen sonra pudrayla sabitlemeyin! Bu adım göz altında daha kalın bir tabaka olmasına ve kapatıcının cakey bir görünüm vermesine sebep olabilir.
Kapatıcı öncesi
1) Kapatıcıdan önce göz çevrenizi nemlendirmeniz iyi olur, eğer kuru bir cilde sahipseniz. Kapatıcı cilde çok daha iyi geçer ve doğal durur. Tabii burada dikkat etmeniz gereken nokta, yağlı bir krem kullanmamanız gerektiği. Cilt tarafından çabuk emilen ve cilde nem veren bir nemlendirici sürün.
Fondöten, kapatıcı, krem allık, krem highlighter gibi ürünleri uygulamanıza yardımcı olur. Bu tarz ürünleri eliniz ya da makyaj fırçaları ile uyguladığınızda bazı durumlarda iz kalabilmektedir. Yüzde herhangi bir fırça izi kalmadan fondöten tarzı ürünleri güzelce uygulamak için makyaj süngeri kullanmanız gerekir.
İlgili 32 soru bulundu
Cildiniz kuru ve kullandığınız ürün yağsız ciltler içinse fondöten sürünce yüzde pul pul dökülmeler olur. Cilt yanlış kullanılan ürünü kabul etmez ve tepkisini gösterir. Kuru bir cildiniz varsa; pudra, yoğun kapatıcı ve mat fondötenleri kullanmamalısınız. Bunlar yağlı ciltler için üretilen ürünlerdir.
Küçük bir tüyo daha: Mat ya da pudra bitişli bir göz altı kapatıcısı kullanıyorsan, transparan ya da kompakt bir pudra ile sabitlemene gerek yok. Likit/sıvı bir kapatıcı kullanıyorsan, pudra ile sabitlediğinde daha kalıcı olur ve gün içerisinde çizgilenme yapmaz. İşte kusursuz görünümün formülü bu kadar basit!
Kapatıcıyı yedirmek için parmak uçlarını kullanabileceğin gibi fırçalardan ve nemli makyaj süngerini de kullanabilirsin. Parmak ve fırça ile daha yoğun kapatıcılık elde ederken, nemli makyaj süngeri ile daha doğal bir görünüm elde edebilirsin.
Eğer gereğinden fazla ürün kullanırsan, gün içerisinde topaklanma ve çizgilenme sorunuyla karşılaşabilirsin. Bu da gözlerinin çevresindeki ince kırışıklıkları belli olmasına sebep olur. Concealer'ını sürdükten sonra parmağınla dağıtmayı dene.
02 Nude tam olarak buğday tenlilerin rengidir. Sarı alt tonuna sahip kadınlar için önerilir. 03 Fair soğuk bir alt tona sahiptir.
Makyaj sırası; ten makyajı günlük göz makyajı ve dudak makyajı şeklinde sıralanabilir. Ten makyajı; fondöten, kapatıcı, bronzer, allık, aydınlatıcı malzemelerin uygulanmasından oluşur.
Göz altı morluklarını kapatmak içinse renkli bir pudra yerine transparan pudra tercih etmek daha doğrudur.
Concealer kelimesinin Türkçe anlamı kapatıcıdır. Makyaj çantasının vazgeçilmezi olan kapatıcılar, yüzdeki yorgun görüntüyü kapatarak canlandırmak, sivilceleri, cilt lekelerini ve göz altlarındaki halkaları gizlemek için kullanılır.
Nemlendirme etkisi olan bir kapatıcı kullan
Kapatıcıyı uyguladıktan sonra hemen çizgilere dolmasa bile, gün içerisinde cildin kuruyabilir ve kapatıcın çizgilere dolabilir. Bunun için nemlendirme etkisi olan kapatıcılar tercih ederek göz çevrenin uzun süre nemli kalmasını sağlayabilirsin.
Cildinizi yüz temizleme jeli ile güzelce yıkayın ve kurulayın. Havluyla kurularken fazla sert davranmayın ki tahriş olmasın. Cildiniz kuruduktan sonra özellikle su bazlı yağsız bir nemlendiriciyi cildinize sürün ve 30- 60 dakika bekleyin. Cildiniz nemlendiriciyi emmeli ve fondöten için hazır hale gelmelidir.
Bronzer. Fondöten ve kapatıcıyı uyguladıktan sonra, doğru makyaj sıralamasında cildini biraz daha ısıtmak ve sağlıklı bir renk vermek için bronzer uygulamayı ihmal etmemelisin. Bronzerını elmacık kemiklerini altına, çene hattına, burnuna ve alın köşelerine uygulayabilirsin.
Fondöten ciltteki kusurları kapatmak için uygulanan bir makyaj malzemesi. Cildiniz yeterince temiz ve nemli değilse fondöten pütür pütür olur. Temiz olmayan bir duvara boya sürdüğünüzde duvarın boyayı kusması gibi cildiniz de fondöteni kusar.
Nasıl uygulanır? Normal bir kapatıcı, fondötenden önce cilde uygulanır. Ancak concealer'ı makyaj bazı ve fondöteninizi sürdükten sonra uygulamalısınız.
En sık yapılan hatalardan biri ise kapatıcıyı fondöten gibi tüm cilde uygulamak… Kapatıcı, cildinizdeki neredeyse tüm kusurlu görünümleri ortadan kaldırabilecek güçlü bir makyaj ürünüdür. Ancak tüm cilde yalnızca kapatıcı uygulamak, aradığınız o pürüzsüz görünümü size sunmayacaktır.
Kapatıcı rengi seçerken cilt tonunun bir veya iki ton açığını tercih etmelisin. Açık renkli kapatıcılar, cildini daha aydınlık ve doğal gösterecektir. Kapatıcı rengi seçerken dikkat etmen gereken diğer nokta ise sıcak veya soğuk alt tonlarıdır. Eğer cildin sıcak alt tonlu ise kapatıcını da buna uygun seçmelisin.
Eğer kapatıcıyı sürdükten sonra göz makyajı yapacaksanız, kirpik diplerine çok yaklaşmamak ve göz kapağına ince bir şekilde sürmek gerekmektedir. Arzu ederseniz burunun yan bölümlerine doğru da uygulayabilirsiniz. Bu işlemi çok ince bir tabaka halinde yaparsanız yüzünüze doğal bir aydınlık gelecektir.
Kapatıcı kullanmadan önce, cildinizi nemlendirin
Kapatıcıdan önce cildinize baz olarak nemlendirici ve fondöten uyguladığınızda kusurların görünümünü en başından azaltmış olursunuz. Hatta belki de kapatıcıya gerek bile kalmaz.
Ama kapatıcı kullanmadan önce yapmanız gereken ilk şey cildinizi nemlendirmek olmalıdır. Çünkü bu sayede kapatıcı cildinizde daha kolay dağılır ve cilt tarafından kusursuzca emilir. Nemlendirici sonrasında kapatıcıyı cildinize rahatlıkla uygulayabilirsiniz.
Kapatıcı ise fondötenden çok daha yüksek kapatma özelliğine sahip bir ürün. Daha yüksek kapatıcılığa sahip olmasının nedeni tüm yüze uygulanmasıdır.
Aynı fondöten fırçasında da olduğu gibi, yassı fırçalar, kapatıcı uygulamak için son derece ideal. Kapatıcı fırçası, oval ve yassı kılları sayesinde kremsi ürünleri göz altında hem yoğun hem de kolay uygulanmasına yarıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri