Bu şekilde geçer fakat kaput vb kapanmasına mani hasarlar ve sürüş güvenliğini tehdit eden hasarlara vize vermiyorlar.
Tescilli bir aracın geçerli bir muayenesi var ve logo işletilmek istendiği takdirde; araç üzerine mevzuata uygun logonun yerleştirilmiş olması, tescil belgesinin olması, aracı götüren kişiye ait kimlik, yetki yazısı (gerekli olduğu takdirde) gerekmektedir.
Araçlar Taban Çürüğünden muayeneden kalıyor - YouTube.
İlgili 35 soru bulundu
Havalı Frenler, Mekanik Freni Sistemi, Kontrol bağlantı Uçları, Frenlerin Serbestliği, Yay Kurmalı El Fren Sistemi, Direksiyon, Görüş alanı, Dikiz Aynası, Camlar, Aydınlatma, Kısa Huzmeli Far, Park Lambası, Geri Vites Lambası, Dörtlü İkaz Sistemi, Elektrik Kabloları: Hafif Kusurlu Sayılır.
Bütün bunların dışında Rot kolları, Direksiyon sistemi, Camlar ve aynalar, Aydınlatma sistemi, Sinyal sistemi, Süspansiyon sistemi, Rotil sistemi, Yaylar, Lastikler, Jantlar, Koltuklar, Debriyaj sistemi, Emniyet Kemeri, Yakıt sistemi gibi noktalarda da ağır kusurlu sayılan araçlar bulunmaktadır.
Muayene sırasında araçta yedek lastik bulunmaması ağır kusur olarak kabul edilmektedir. Dolayısıyla araç muayeneden geçemez.
Muayene tekrarı, muayenenin yapıldığı aynı gün veya muayenenin yapıldığı tarihten itibaren bir aylık süre içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere muayenenin yapıldığı araç muayene istasyonunda veya başka bir araç muayene istasyonunda yapılır.”
Öncelikle, araç ilk yardım çantası ve yangın tüpü ile reflektör olup olmadığı yetkililer tarafından muayene esnasında mutlaka kontrol edilen maddelerin arasında yer alır. Araç muayenede ilk yardım çantası yoksa bu durum “hafif kusur” olarak kabul edilir.
Kesinlikle ama kesinlikle motor kaputu değişmiş 2. el araba satın almayın. Çeşitli sebepler var ama en önemlisi; önden şiddetli bir darbe alıp ön tarafı dağılmamış otomobilin motor kaputu değiştirilmez. Bu haldeki bir otomobil ise ne kadar toparlanırsa toparlansın hiçbir zaman güvenli olmaz.
Araçlarda far camı çatlakları bazı durumlarda risk oluşturur. Farların ışık açısını değiştiren veya yolu görmeyi engelleyen herhangi bir durum varsa aracın muayeneden geçmesi mümkün olmayabilir. Buna far camı içerisinde buğulanma gibi ışığı değiştiren durumlar dahildir.
Araç muayenesi, aracın 3 yaşını doldurduktan sonra belirli periyotlarda durumunun kontrol edilmesi işlemidir. Muayene, aracın şasisinin, motorunun, hava yastıklarının, frenlerinin, süspansiyonunun, lastiklerinin ve diğer birçok parçasının kontrol edilmesini içerir.
Ön cam silecekleri yok veya arızalıysa, Cam yıkama su püskürtme sistemlerinde arıza varsa bu durumlar ağır kusurlar içerisinde yer alır.
Sis farı, yol ve yolun etrafındaki nesnelerin rahatça. görülmesini sağladığı için yanmaması durumunda. muayenede hafif kusur olarak değerlendirilir.
Çünkü yangın tüplerinin bulunmaması hafif kusur olarak değerlendirilmektedir.
Emniyetsiz: Yapılan muayene sonrasında aracın, can ve mal emniyeti ile trafik güvenliği açısından tehlike oluşturacak derecede kusur ve eksiklerinin tespit edilmesi halidir. Bu durumda, aracın durumu en yakın "Trafik Zabıtası"na bildirilir. Aracın "Emniyetsiz" olduğuna dair rapor verilir.
Aracın 1 aylık süre içerisinde eksikliklerini tamamlayıp gelmesi gerekmektedir. 1 aylık süre geçirildikten sonra muayene tekrarına gelindiği takdirde, ücretsiz muayene tekrar hakkını kaybetmiş olacak, dolayısıyla yeniden ücretli-genel muayene yaptırmak durumunda kalınacaktır.
3Ayna ve cam tertibat muayenesi testlerinde Ağır Kusur Olanlar: Ön camların onaysız ve uygun olmaması Dikiz aynalarının olmaması Ön cam sileceklerinin olmaması ve çalışmaması
Kaba zımpara kağıdı kullanın ve pas izi kalmayana kadar paslı bölgeye sürün. Tüm pas izlerini gidererek yüzeyi iyice temizleyin ve kurulayın. Alanı astarlayın ve astarın kurumasını bekleyin. Astar kuruduktan sonra en az iki kat boya uygulayınız, gerekirse üst kat uygulayabilirsiniz.
Araba kaporta parçaları; ön ve arka kaput, tavan, kapılar ve çamurluklardır.
Diş çürüğünün ilerlediği durumlarda dişteki çürük bölge temizlendikten sonra dişte oluşan boşluk dolgu maddesiyle kapatılır. Diş dolguları gümüş amalgam ve kompozit reçine gibi farklı maddelerden yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri