Kaput koruma filmi, aracın boyasını zararlı güneş ışınlarından da korur. Film, aksi takdirde boyaya doğrudan vuracak olan UV ışınlarının önemli bir bölümünü bloke ederek çalışır ve güneşe maruz kalmanın neden olduğu solma, soyulma ve diğer hasar türlerinin önlenmesine yardımcı olur.
PPF Kaput Filminin en önemli özelliği 5 ila 8 yıl ömrünün olması, bu süre zarfı boyunca ilk günki kondisyonunu koruyarak kesinlikle matlaşma/sararma veya çatlama yapmaması ve söküldüğünde ise asla yapışkan izi bırakmamasıdır.
Önce ekspertize götürürsünüz usta tahmini birşeyler söyler istediğiniz gibi çıkar ise satıcıya söylersiniz ben aracı alacağım ancak filmi söktürüp kaputa baktırmak istiyorum diye. adam zaten arabasından emin ise gidip söktürüp tekrar kontrol ettirirsiniz. zaten alsanızda o filmi söktürün.
Arabanızı kendiniz yıkamaya karar verirseniz:
Filmin aşınmasını önlemek için güçlü kimyasallar kullanmayın. Film yüzeyinin nazikçe temizlenmesi için uygun özel araba şampuanları vardır. Yıkamayı bitirdikten sonra film yüzeyini mikrofiber bezler veya yumuşak pamuklu bir havlu ile silin.
Farklı renk ve kalınlıklarda hazırlanan kaput koruma folyosu çeşitleri, boyası tamamlanmış araç kaputunun üzerine uygulanır. Kaput filmi seçenekleri; -Aracın kaputunu güneş ışıklarına karşı korur, böylece boyanın renginin açılmasını önler ve güneşin vereceği diğer zararları ortadan kaldırır.
İlgili 20 soru bulundu
Kaput filmi gerekli mi? Aracınızı sadece şehir içinde kullanıyor ve şehir dışına taşraya gitmiyorsanız filme gerek yok. Otoban ve büyük şehirler arasındaki yollarda mıcır tehlikesi minimumdur. Küçük şehirlere sıkça yolculuk yapıyorsanız kaput filmi son derece önemli.
Normal şartlar altında araba folyo kaplama işlemlerinin iki ya da üç yıl kadar dayanması muhtemeldir. Günümüzde araç kaplama işlemlerinin gerçekleştirilmesi ile birlikte arabanın orijinal dış hatlarının, yağmur, çamur ve diğer ortam şartlarından korunması ile birlikte aracın orijinal olarak kalması sağlanmış olur.
Cam filmleri güneşten gelen zararlı ultraviyole ışınları filtreleyerek izolasyon görevi görüyor. Bu da araç koltuklarının veya gövde bölümünün solmasını önlüyor. Güneş ışığını engelleyerek yaz aylarında klimanın daha kolay soğutmasını sağlıyor. Camın çizilmesini ve darbe aldığında kolaylıkla parçalanmasını önlüyor.
Zamanla yıkadıkca çıkar yada boyaya zarar vermiyecek şekilde ısı uygulayabilirsen yapışkan yumuşayacağından daha kolay çıkabilir. Sıcak hava tabancası kullanarak çıkarttıklarında çok bi kalıntı kalmıyor bildiğim kadarıyla.
Bu ürünün kullanıldığı yüzeyler arasında oto kaportası yer almıyor , arabanın boyasındaki verniği soldurmasın , boya zarar görmesin.
En iyi kaput koruma filmi poliüretan içerikli kaput koruma filmidir. Poliüretan içerikli kaput koruma filmleri daha uzun dayanıma ve daha esnek yapıya sahiptir.
Amacımız boyayı koruduğumuz kadar sökerken de kaput boyasına zarar vermeyelim. Araba boya koruma filmini yapıştırdıktan sonraki 3 yıl sonunda sökmenizi öneriyorum. 3 yılı geçtikten sonra kaput boyasında ciddi zararlar meydana gelebilir.
En İyi Cevap. Arabanın şasilerinde, podyelerinde, direklerinde işlem yoksa ve hava yastıkları patlamamışsa kaputu değişik araba almakta bir sorun olmaz.
Ön Kaput Koruma
Bu çiziklerin önlenebilmesi için ön kaput kaplama yapılması uzmanlarca önerilmektedir. Ön kaput koruma filmleri aracın boyasını güneşin zararlı ışınlarını izole ederek korur. Kuş pisliği, böcek lekeleri ve yağışlardan kaynaklanan zararları engellemeye yardımcı olur.
Araç kaplama cast folyo genellikle araç kaplamada kullanılan folyo çeşididir. Hava kanallı folyo çeşidi ise en kaliteli olan araç kaplama folyosudur.
Kurumuş cam filmi nasıl sökülür diye soruyorsanız, bu işlem için saç kurutma makinesi kullanılabilir. Film ısıtılır ve bir saç kurutma makinesi ile yumuşatılır. Daha sonra yumuşatılmış cam filmi dikkatlice çıkarılır.
Kaput Koruma Filmi veya PPF, orijinal boyayı derin çiziklerden, taş sekmeleri, kuş pislikleri ve asit yağmurlarına karşı korumak için aracınızın gövdesine yerleştirilmiş şeffaf ve kalın bir termoplastik tabakadır.
Filmi sökmesi basit, iz kalıyor kalmasına ama bulaşık süngerine veya beze deterjanı koyup silince o izler kayboluyor. Tek problem arka rezistanslı cam.. Sökerken rezistansa zarar verebilirsiniz.
Kaput yüzeyindeki boyanın son katına uygulanan yüksek kaliteli poliüretan filmleri, çeşitli kalınlık seviyeleri ve renklere sahip olabiliyor. Poliüretan şeffaf filmler böcek lekeleri, kuş pislikleri, mineral birikintileri, asit yağmurları ve doğal korozyonlara karşı oldukça dirençli bir yapı sergiliyor.
Cam Filmi Kullanımı İçin Sağlanması Gereken Kriterler
Bu kurallardan bazıları ise şunlardır: Ön cama veya sürücünün sağ ve sol camlarına renkli cam filmi yapıştırılmamalıdır. Yapıştırılsa bile ışık geçirgenliği en az %70 olan cam filmleri tercih edilmelidir. Aracın camlarına 4 numara cam filmi yapıştırılması yasaktır.
Hangi Cam Filmleri Serbest? Işık geçirgenliği %70'in üstünde olan yani ışığı %70'ten fazla geçiren cam filmlerinin kullanılması serbesttir. Cam filmi uygulayan yerlerde bu filmler 1 ve 2 numara olarak adlandırılır.
Araba cam filmi ömrü genelde 5 – 15 yıl arasında gösterilse de bu sürelerden çok daha erken bir zamanda eskimeler görülmektedir. Tercih edilecek cam filminin kalitesine ve özelliklerine göre ömrü de farklılık göstermektedir. Cam filmi çekildikten sonra bu filmlerin faydalarından uzun süre yararlanmanız mümkündür.
Aracın boyanması aracın değerini büyük oranda düşürür, oysa araçtaki kaplama istenilen anda sökülerek araç orijinaline döndürülebilir, değer kaybı yaratmaz. Aracınızı geri dönüşü olmayan, boyayı yakan kuş pisliklerinden korur.
Araç kaplamanın aracınıza hiç bir zararı olmaz. Aksine ufak çizilmelere ve solmalara karşı korur. Kaplama İşlemi : Renk değişiminde dikkat edilmesi gereken en önemli ayrıntılardan biri , aracınızın üzerinde dış ortam şartlarına dayanabilecek kaliteli malzeme kullanmak ve kaliteli malzeme kadar da kaliteli işçiliktir.
Kaliteli malzeme ile folyo kaplama yapılması ile aracın orijinal boyasına hiçbir şekilde zarar verilmez. Aksine sıfır araçlarda yapılması ile boyanın yıllar geçse de ilk gün olduğu gibi görünmesi mümkün olur. Araç kaplama folyosu kaliteli olması halinde olumsuz hava şartlarına dayanır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri