evet ruhsata işleme işlemi çok basit , trafik müşavirinden ek1 formu doldurtturuyorsun ( 10 tl ) istediğin rengi yazdırtıyorsun tüv e gidiyorsun ek muayne sırası alıyorsun sıran gelince görevli aracın yanına gelip tesbiti yapıyor bu arada şase numarasını ve motor numarasını kontrol ediyor eğer okunmuyorsa yetkili ...
Bir kaç yere sorduktan sonra şöyle yapıldığını öğrendim. kabaca anlatmak gerekirse LPG takilan yerden alınacak evraklar ve film kaplamasini yapan yerden alınacak boya faturası ile birlikte muayeneye gidiliyor sonrasında notere giderek yeni ruhsat çıkarılıyor.
Cam tavan bir donanım.Donanım ruhsata işlenmez. O zaman tüm araçlarda kafadan mevcut rengine ek olarak beyaz,mavimsi vs yazılmalı.Ne de olsa ön cam var,yan cam var.Veya camla aynı renk olan araçların renk bölümü boş kalsın. Karoseri üzerinde yapacağınız renk değişikliklerinin tamamını ruhsata işletmek zorundasınız.
Sadece Tavan, Yada başka bir bölge kaplanırsa sorun çıkmaz arkadaşlar. Renk değişimini bildirmeniz sadece Aracın %30'unda veya daha fazlasında renk değişimi olursa gereklidir.
Ton farklarında çevirme veya muayene sırasında herhangi bir sorun yaşanmaz. Lakin renk farklılıkları ve sticker konusun da boyutuna bağlı olarak ruhsata işletme zorunluluğu mevcuttur.
İlgili 16 soru bulundu
Normal şartlar altında araba folyo kaplama işlemlerinin iki ya da üç yıl kadar dayanması muhtemeldir. Günümüzde araç kaplama işlemlerinin gerçekleştirilmesi ile birlikte arabanın orijinal dış hatlarının, yağmur, çamur ve diğer ortam şartlarından korunması ile birlikte aracın orijinal olarak kalması sağlanmış olur.
Araç kaplamaları yasal mıdır? Bu sorunun cevabı tabii ki evet olacaktır. Ancak eğer kaplama yaptığınız aracın ruhsattaki rengi farklıysa (örneğin beyaz otomobilinizi kırmızı bir renkle kapladıysanız) bunu mutlaka ruhsatınıza işletmeniz gerekmektedir.
Muayene istasyonunda yapılacak denetleme ile renk tespitini gerçekleştirmeli, onay içeren evrakla birlikte ruhsatı çıkartmalısınız. Aracınızın yeni rengini mutlaka ruhsatınıza işletmelisiniz, ancak renk değiştirme kısmında otomobilinizin rengini ton olarak değiştiriyorsanız ruhsata işletmenize gerek kalmaz.
Bir aracın rengini ister boyatarak ister folyo ya da vinil kaplama ile değiştirdiğimizde Tüvtürk araç muayene istasyonlarında neden tam muayene yaptırmak zorunlu hale geldi? Yani şu an bir otomobil için 507 lira ödemek zorundayız. Önceden ücretsiz tespit muayenesi yaptırarak yeni rengi ruhsata işlete biliyorduk.
Aracınızı boyama işlemini bitirdikten sonra işlemi yaptığımız yerden alacağınız fatura ile ruhsat değişimi için trafik şubeye başvurmanız gerekmektedir. Renk değişimini aracınızın yalnızca tavan kısmına uygulayacaksanız bunu ruhsata kaydetmenize gerek yoktur.
Kaput Koruma Filmi Boyaya Zarar Verir mi? Şeffaf ve güneşe dayanıklı olan kaput koruma aracın kendi boya pigmentlerine zarar vermez.
Aracın boyanması aracın değerini büyük oranda düşürür, oysa araçtaki kaplama istenilen anda sökülerek araç orijinaline döndürülebilir, değer kaybı yaratmaz. Aracınızı geri dönüşü olmayan, boyayı yakan kuş pisliklerinden korur.
Farklı renk ve kalınlıklarda hazırlanan kaput koruma folyosu çeşitleri, boyası tamamlanmış araç kaputunun üzerine uygulanır. Kaput filmi seçenekleri; -Aracın kaputunu güneş ışıklarına karşı korur, böylece boyanın renginin açılmasını önler ve güneşin vereceği diğer zararları ortadan kaldırır.
Araç kaplamanın aracınıza hiç bir zararı olmaz. Aksine ufak çizilmelere ve solmalara karşı korur. Kaplama İşlemi : Renk değişiminde dikkat edilmesi gereken en önemli ayrıntılardan biri , aracınızın üzerinde dış ortam şartlarına dayanabilecek kaliteli malzeme kullanmak ve kaliteli malzeme kadar da kaliteli işçiliktir.
1000 TL - 35000 TL
Profesyonel ve güvenilir Araç Folyo Kaplama hizmeti almak istersen talep oluşturabilir, gelen Araç Folyo Kaplama fiyatlarını karşılaştırabilir ve ihtiyacını kolayca karşılayabilirsin.
Araç kaplama cast folyo genellikle araç kaplamada kullanılan folyo çeşididir. Hava kanallı folyo çeşidi ise en kaliteli olan araç kaplama folyosudur.
Kaput koruma filmi, bir arabanın kaputunu hasardan korumak için tasarlanmıştır, bu nedenle kaputtaki boyaya zarar vermemelidir. Ancak film düzgün takılmazsa veya uzun süre takılı kalırsa boyaya zarar vermesi söz konusu olabilir.
Aynı zamanda aracın rengi beğenilmediğinde değiştirmek için boya yaptırılmasına gerek kalmaz. Bunun yerine istenen renkte folyo ile kaplanarak aracın rengi değiştirilir. Aracın boyasının zarar görmesi değerinin düşmesine neden olur. Oysa arabaya folyo kaplama ile boyası korunur ve değerinin düşmesinin önüne geçilir.
Folyo kaplama sökülürken orijinal boyaya zarar verir mi ? Folyo sökülürken aracınızın orijinal boyasına doğru sökme teknikleri kullanılmaktadır. Profesyonelce söküldüğü taktirde en ufak bir zarar bile vermemektedir.
PPF Kaput Filminin en önemli özelliği 5 ila 8 yıl ömrünün olması, bu süre zarfı boyunca ilk günki kondisyonunu koruyarak kesinlikle matlaşma/sararma veya çatlama yapmaması ve söküldüğünde ise asla yapışkan izi bırakmamasıdır.
Kaput filmi gerekli mi? Aracınızı sadece şehir içinde kullanıyor ve şehir dışına taşraya gitmiyorsanız filme gerek yok. Otoban ve büyük şehirler arasındaki yollarda mıcır tehlikesi minimumdur. Küçük şehirlere sıkça yolculuk yapıyorsanız kaput filmi son derece önemli.
Amacımız boyayı koruduğumuz kadar sökerken de kaput boyasına zarar vermeyelim. Araba boya koruma filmini yapıştırdıktan sonraki 3 yıl sonunda sökmenizi öneriyorum. 3 yılı geçtikten sonra kaput boyasında ciddi zararlar meydana gelebilir.
TÜVTÜRK, çift renkli araç sahiplerini uyardı. TÜVTÜRK'ten alınan bilgiye göre, aracın fiziksel renginin, ruhsatta açıkça belirtilen renk ile aynı olması gerekiyor.
Şu an aracımızın rengini değiştirmek istediğimizde veya çift renk ruhsata işletmek istediğimizde güncel olarak işlem nasıl oluyor ? Tuvturk sitesinde artık renk değişimi için tespit muayenesi yapılmadığı, tekrar normal muayene yenilenmesi gerektiği yazıyor ( egzoz dahil ).
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri