Kaput Rüzgarlığı aracınızın kaputuna gelen taş, sinek vb. tüm dış etmenlere karşı koruma sağlar ve güzel bir görünüm sağlar. Her marka ve model araca özel tasarımı sayesinde aracınızla tam uyumludur, hiçbir delme ve kesme işlemi yapmanıza gerek kalmaz.
Araç seyir halindeyken sinek ve böceklerin araca çarparak zamanla kusura neden olmasını da önler. İstediğiniz görünümü ve performansı alabilmek için kaput koruma rüzgarlığı seçerken aracınızın marka ve modeline göre seçim yapmalısınız.
Kaput Koruma Filmi veya PPF, orijinal boyayı derin çiziklerden, taş sekmeleri, kuş pislikleri ve asit yağmurlarına karşı korumak için aracınızın gövdesine yerleştirilmiş şeffaf ve kalın bir termoplastik tabakadır.
Kaput koruma filmi, bir arabanın kaputunu hasardan korumak için tasarlanmıştır, bu nedenle kaputtaki boyaya zarar vermemelidir. Ancak film düzgün takılmazsa veya uzun süre takılı kalırsa boyaya zarar vermesi söz konusu olabilir.
Aracın ön yüzeyini ve boyasını taş ve darbelerden korur. Mevsimsel değişikliklere ve darbelere karşı dayanıklıdır. Güneşten etkilenmez. Uzun yıllar çatlamaz, solmaz, soyulmaz.
İlgili 33 soru bulundu
Kaput izalatörü ise, yün kullanılarak motorun ürettiği ısıyı azaltan, kaportada boya kabarcığı oluşmasını engelleyen, aracın ses ve ısı yalıtımına katkı sağlayan hayati bir bileşendir.
5 yıl garanti için kaput ve çamurluklar kaplama: 8.600 TL + KDV. 7 yıl garanti için kaput ve çamurluklar kaplama: 15.500 TL + KDV. 5 yıl garanti için tüm araç (A, B ve C sınıfı) kaplama: 30.000 TL + KDV. 5 yıl garanti için tüm araç (D, E sınıfı ve SUV) kaplama: 35.000 TL + KDV.
Amacımız boyayı koruduğumuz kadar sökerken de kaput boyasına zarar vermeyelim. Araba boya koruma filmini yapıştırdıktan sonraki 3 yıl sonunda sökmenizi öneriyorum. 3 yılı geçtikten sonra kaput boyasında ciddi zararlar meydana gelebilir.
Önce ekspertize götürürsünüz usta tahmini birşeyler söyler istediğiniz gibi çıkar ise satıcıya söylersiniz ben aracı alacağım ancak filmi söktürüp kaputa baktırmak istiyorum diye. adam zaten arabasından emin ise gidip söktürüp tekrar kontrol ettirirsiniz. zaten alsanızda o filmi söktürün.
Normal şartlar altında araba folyo kaplama işlemlerinin iki ya da üç yıl kadar dayanması muhtemeldir. Günümüzde araç kaplama işlemlerinin gerçekleştirilmesi ile birlikte arabanın orijinal dış hatlarının, yağmur, çamur ve diğer ortam şartlarından korunması ile birlikte aracın orijinal olarak kalması sağlanmış olur.
Arabanızı kendiniz yıkamaya karar verirseniz:
Filmin aşınmasını önlemek için güçlü kimyasallar kullanmayın. Film yüzeyinin nazikçe temizlenmesi için uygun özel araba şampuanları vardır. Yıkamayı bitirdikten sonra film yüzeyini mikrofiber bezler veya yumuşak pamuklu bir havlu ile silin.
Ön Kaput Koruma
Bu çiziklerin önlenebilmesi için ön kaput kaplama yapılması uzmanlarca önerilmektedir. Ön kaput koruma filmleri aracın boyasını güneşin zararlı ışınlarını izole ederek korur. Kuş pisliği, böcek lekeleri ve yağışlardan kaynaklanan zararları engellemeye yardımcı olur.
İlk olarak kesinlikle yaptırabilirsiniz. Ama açıklamaların sonrasında yaptırıp yaptırmamak arasında kararsız kalacaksınızdır. Seramik kaplama ile kaput filmini beraber yaptırmak istiyorsanız eğer seramik kaplama sonrasında bunu düşünürseniz, zaman içerisinde üzerine yaptırdığınız kaput filmi kaymaya başlayacaktır.
Kaput Keçesi Ne işe Yarar ? Kaput keçesi motorun sesi ve de sıcaklığını izolasyon eder. Motor kaputunda keçe olmaz ise motorun yüksek ısısı motor kaputundaki boyaya zarar vermekte ilerki dönemde boyada yıpranma solma vernik atması olur. Keçe montajı ise oldukça kolaydır.
En iyi kaput koruma filmi poliüretan içerikli kaput koruma filmidir. Poliüretan içerikli kaput koruma filmleri daha uzun dayanıma ve daha esnek yapıya sahiptir.
Arka spoiler, aracın ağırlığını artırır ve yüksek hızlarda yol tutuş kabiliyetine yardımcı olur, kaymaların önüne geçer.
En İyi Cevap. Arabanın şasilerinde, podyelerinde, direklerinde işlem yoksa ve hava yastıkları patlamamışsa kaputu değişik araba almakta bir sorun olmaz.
evet ruhsata işleme işlemi çok basit , trafik müşavirinden ek1 formu doldurtturuyorsun ( 10 tl ) istediğin rengi yazdırtıyorsun tüv e gidiyorsun ek muayne sırası alıyorsun sıran gelince görevli aracın yanına gelip tesbiti yapıyor bu arada şase numarasını ve motor numarasını kontrol ediyor eğer okunmuyorsa yetkili ...
Kaliteli malzeme ile folyo kaplama yapılması ile aracın orijinal boyasına hiçbir şekilde zarar verilmez. Aksine sıfır araçlarda yapılması ile boyanın yıllar geçse de ilk gün olduğu gibi görünmesi mümkün olur. Araç kaplama folyosu kaliteli olması halinde olumsuz hava şartlarına dayanır.
Araç kaplama cast folyo genellikle araç kaplamada kullanılan folyo çeşididir. Hava kanallı folyo çeşidi ise en kaliteli olan araç kaplama folyosudur.
Polimeric 150 micron pvc yapışkanlı araç kaput koruma filmidir. Oraguard Araç Boya Koruma Filmi Satışa Sunulan Rulo Ölçüsü 140cm eninde ve bir rulosu 50 metre boyundadır. Folyo kalınlığı 150micron polimeric şefffaf folyo. Türkiyenin kategorisinde en çok tercih edilen araç boya koruma filmi.
Şeffaf kaplama aracınız parlaklığını kaybettirmez ve tam şeffaf yapısı sayesinde belli olmaz. Şeffaf kaplama folyosu kullanım ömrü 10 yıldır. Bu zaman zarfında hiçbir şekilde yapısı bozulmadan tam koruma sağlar ve istediğiniz zaman söküp atabilirsiniz.
Zamanla yıkadıkca çıkar yada boyaya zarar vermiyecek şekilde ısı uygulayabilirsen yapışkan yumuşayacağından daha kolay çıkabilir. Sıcak hava tabancası kullanarak çıkarttıklarında çok bi kalıntı kalmıyor bildiğim kadarıyla.
Özetle seramik kaplamanın diğer boya koruma ürünlerinden farkı, daha uzun ömürlü olması ve dış etmenlere karşı daha dayanıklı olması, araca daha fazla parlaklık katması, aracı kolay temizlenebilir hale getirmesi, araç yüzeyine daha iyi tutunması ve çevre dostu olmasıdır.
Farklı renk ve kalınlıklarda hazırlanan kaput koruma folyosu çeşitleri, boyası tamamlanmış araç kaputunun üzerine uygulanır. Kaput filmi seçenekleri; -Aracın kaputunu güneş ışıklarına karşı korur, böylece boyanın renginin açılmasını önler ve güneşin vereceği diğer zararları ortadan kaldırır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri