Kapya biberlerimizi güzelce yıkayıp kuruluyoruz İki kat alüminyum folyo yada yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye biberleri dizip 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika biberlerimizi közlüyoruz.
Fırın tepsisinin içerisine bir yağlı kağıt serin ve üzerine kırmızı biberleri dizin. Fırça yardımı ile kırmızı biberleri hafifçe yağlayın. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırına tepsiyi yerleştirin ve kırmızı biberleri ara ara ters düz ederek yaklaşık 10 dakika boyunca kontrollü bir şekilde közleyin.
Öncelikle kırmızı kapya biberlerimizi bir güzel yıkayalım, kağıt havlu ile kurulayalım. Sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine düzenli bir şekilde yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 200 C fırında 45 dk kadar pişirelim.
Fırını 220 dereceye ızgara modunda ısıtın. Kapya biberleri yıkayıp, bıçakla üzerine küçük delikler açın. Üzerlerine zeytinyağının yarısı, sarımsak ve kekik ekleyip, iyice yedirin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp, her bir yüzü közlenene dek çevirerek pişirin.
Kırmızı biberleri yıkayıp, iyice kurulayın. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırına verin. Yaklaşık 30-35 dakika fırında ara ara ters yüz ederek közleyin.
İlgili 21 soru bulundu
Kapya biberlerinizin renginin kızarmasını sağlamak adına sürekli güneşli alanlarda muhafaza ettiğiniz saksılarınızı ara ara döndürerek biberlerin her tarafının güneş ışığı aldığından emin olmalısınız. Biber bitkinizi gölgeden ve şiddetli rüzgarlardan korumalısınız.
Taze iken yeşil bir renge sahiptir. Ancak fazla olgunlaşması halinde kızarır. Haziran-Ekim arasında hasat edilir.
Patlıcanları yıkayın ve kurulayıp çatal yardımıyla üzerine delikler açın. Patlıcanları fırın tepsisine dizin. 200 dereceye ayarlamış olduğunuz fırının orta bölümüne tepsiyi yerleştirin ve 15.dakikada patlıcanları çevirin. Toplamda 35 dakika kadar patlıcanları közleyin.
Öncelikle kırmızı biberlerimizi baş kısımlarını kesip içlerini temizliyoruz ve kare şeklinde doğruyoruz. Geniş bir tencereyi ocağa koyup azıcık ısıtıp yağ, tuz ve sirkeyi koyup hafif kaynamaya başlayınca biberleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Kapağını kapatıp orta ateşte yaklaşık 10-15 dakika pişiriyoruz.
Közleme tavaları ile sebzelerinizi ya da meyvelerinizi ister ocakta isterseniz de fırında közleyebilirsiniz. Közleme tavasında hazırlamış olduğunuz patlıcan, biber, domates, mısır gibi sebzeleri, salata ya da yemeklerinizde kullanabilirsiniz. Bu sayede daha yağsız ve sağlıklı besinler elde edebilirsiniz.
Tencerenin yarısına kadar su doldurun ve üzerlerine zeytinyağı gezdirip kapağını kapatın. Dolmaları, kısık ateşte pişirme suyu bitip pirinçler şişene kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun!
Kırmızı biberleri yıkayıp, iyice kurulayın. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırına verin. Yaklaşık 30-35 dakika fırında ara ara ters yüz ederek, közleyin.
1- Kırmızı biberler 200 derecelik fırında 20 dakika kadar közlenir. 2- Fırından çıkar çıkmaz soğuk su dolu kaseye alınır. Üzeri streç filmle kaplanır. 3- 15 dakika kadar beklettikten sonra sudan çıkarılıp kesme tahtası üzerine alınır.
Kapya biberlerimizi güzelce yıkayıp kuruluyoruz İki kat alüminyum folyo yada yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye biberleri dizip 180 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika biberlerimizi közlüyoruz.
Biberleri ocakta kabukları kararıncaya kadar közleyin ve közledikten sonra yumuşamalarını ve daha kolay soyulmaları için bir tabak içine alın ve üzerini alüminyum folyo ya da şeffaf folyo ile kapatın. Biberleri bu şekilde birkaç dakika bekletin. Daha kolay soyulduğunu göreceksiniz.
Adeta bir ecza deposu olan kapya biber, yoğurtla beraber tüketildiğinde yemek borusu kanserini önler. 1 bardak kırmızı biber günlük C ve A vitamini eksikliğinin fazlasını karşılar. Bu sayede kalp rahatsızlığı, romatizma ve astım gibi problemlerin oluşmasını sağlayan iltihabı azaltır.
Biberlerinizi yıkayıp kuruttuktan sonra üzerine bıçak yardımıyla üzerine delikler açın. Fırın tepsisine dizin ve 200 derecede 15 dakika kadar pişirin. Biberlerinizi kolaylıkla soymak için ise mutlaka kapaklı bir kabın içerisine dizip kapağını kapatın.
kaynatıp kenara aldığınız tencerenin içinden kavanozlarınızı çıkarın, önce yine kapakları ters duracak şekilde oda sıcaklığında güzelce bekletip soğumasını sağlayın. Yaklaşık 7-8 saat bu şekilde bekletip tamamen soğuttuğunuz kırmızı köz biber konservelerinizi serin ve güneş ışığı almayan bir yerde güvenle saklayın.
Közlemeden önce bir bıçak veya çatal yardımı ile patlıcanları farklı yerlerinden delmek şarttır. Delikler patlıcan pişerken içerisindeki suyun buharlaşmasını sağlar. Patlıcanın tadı da oturur ve yoğunlaşır.
Son yöntem ise ocakta közleme yöntemi. Bu yöntem için ocağınızı harlı ateşte açın. Patlıcanınızı ateşin üzerine tutun ve metal, yanmayacak bir tutacak yardımıyla çevirerek közleyin. Dilerseniz sapından tutarak belli bir mesafeden de közleyebilirsiniz.
Kış sebzelerinden mantar, kereviz, ıspanak, pırasa, kırmızı turp, karnabahar, kırmızı kapya biber tercih edilebilirken, meyvelerde nar, kuşburnu, kızılcık, mandalina, greyfurt, üzüm, portakal, armut gibi seçimlerle antioksidanlardan ve antosiyaninlerden zengin bir tüketim yolu seçilebilir.
Karaisalı biberi dünyanın en kaliteli yağlık biberi. Halkın deyişiyle salçalık biberi" dedi.
Biber fidelerinin ilk çapaları tarlaya dikimden 10 ila 20 gün sonra ot alma ve sıralar arasındaki toprağı gevşetmek amacıyla yapılır. Birinci çapadan 2-3 hafta sonra boğaz doldurma ile birlikte ikinci çapa ve haziran ayında da bir defa olmak üzere toplam üç çapa yapılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri