Lahananınızı haşlarken suyun içerisine hiçbir şekilde tuz ilave etmeyin. Lahananınızı bütün bir şekilde en kolay tüm şekilde bu yöntemle haşlayabilirsiniz.
Sarmaların hizasına gelecek kadar sıcak su ilave edin ve tencerenin kapağını kapatıp, önce yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan sonra ise kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Pişirme süresinin sonunda bir çatalla kontrol edin ve yapraklar yumuşadıysa tencerenin altını kapatın.
Karalahanayı bir santimlik parçalar oluşturacak şekilde doğrayıp bol tuzla ovun. Üzerine 6 su bardağı sıcak su ekleyip orta ısılı ateşte 30 dakika kadar haşladıktan sonra süzün ve kenarda bekletin.
Lahana haşlarken kokmaması için süt de kullanabilirsiniz. Haşlama suyuna yarım çay bardağı süt eklemeniz kokunun önüne geçmeye yetecektir.
İlk önce tencerenin tabanına karalahana yaprağı serilir daha sonra sarmalar dizilir ve üzerine su bardağı su eklenerek kaynayana kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra limon sıkarak hazır hale getirebilirsiniz.
İlgili 42 soru bulundu
Lahanayı görseldeki gibi kesin. Kaynayan tuzlu suyun içine atarak yaklaşık beş dakika kaynatın. Süzgeçte fazla suyunu süzdürdüğünüz lahana yaprakları artık sarılmak için hazır.
Lahanalardan bir sarımlık parçalar kopardıktan sonra bir ucuna iç harcında ekleyelim ve rulo gibi uzunlamasına saralım, tencereye dizelim. En son üzerine zeytinyağı, tuz ve salça ekleyip 3-4 su bardağı kadar sıcak su ilave edelim.
Lahananınızı haşlarken suyun içerisine hiçbir şekilde tuz ilave etmeyin. Lahananınızı bütün bir şekilde en kolay tüm şekilde bu yöntemle haşlayabilirsiniz.
Tuzladığınız mor lahanaların üzerine limon ya da sirke ilave edin. Ardından ovmaya başlayın. Suyu iyice çıkıp yumuşayana kadar ovma işlemine devam edin. Burada işin sırrı limon ya da sirkenin mor lahanayı yumuşatmasını sağlamak.
Lahana ilk önce dış kirli kabukları soyulur. Daha sonra ters çevrilip tam ortasından SAP kısmı bıçakla bir güzel resimde görüldüğü gibi çıkartılır. Daha sonra lahanayı alabilecek bir tencereye kaynayan suyun içine lahanayı koyup kapağını kapatırız. Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra lahanamız hazırdır.
Lahana haşlama esnasında suyun içerisine tuz konulması unutulduğunda en son suyun içerisine tuz atılarak daha önceden haşlanmış lahana yaprakları bir müddet tuzlu suda bekletilerek tuzu alması sağlanabilmektedir.
Bitkiler aşırı suya dayanıklı değildir, dolayısıyla aşırı sulama yapmamaya dikkat etmeliyiz. Lahananın, düzgün gelişmesi, sağlam baş oluşturması ve yüksek kalitede yaprak üretmesi için düzenli olarak sulama yapmak gerekir. Alanda lahana yetiştirirken, yağmurlama veya damlama sulama sistemleri kullanabiliriz.
Yıkanıp, doğranan ve haşlanan bir bağ karalahana sıkılarak tencereye konulur. Bir adet acı biber ilave edilir. Bir çay bardağı pirinç, tuz ve su eklenip pişirilir. Sıcak olarak sunulur.
Önce lahanaları güzelce ince doğrayın sonra bol suda yıkayıp süzün. Geniş bir tencereye yeterince su doldurup kaynatın içine bir çay kaşığı karbonat atın. Sonra lahanaları içine döküp sapları yumuşayana kadar haşlayın.
Zeytinyağlı Karalahana Sarması Tarifinin Servis Önerisi
Bol limonla sunumunuzu renklendirebilirsiniz.
Lahananızı doğradıktan sonra biraz tuz ve limon/sirke ilavesi ile ovarak o yumuşaklığına hayran kaldığınız salataya kavuşabilirsiniz.
Kara lahana nasıl haşlanır? Lahanaların sapları ayrılır, yıkanır ve geniş bir tencerede kaynamakta olan tuzlu suyun içerisine batırılır. Fazla haşlanmadan beş - altı dakika sonra bu sudan çıkartılıp soğuk sudan geçirilerek süzdürülür ve soğumaya bırakılır. Lahanalar her zaman körpe olmayabilir.
Lahana suyu detoksu uygulamak için öncelikle orta boy bir tencereye suyu ekleyin ve biraz kaynamaya bırakın. Taze ve parçalanmamış lahana yapraklarını kaynayan suyun içine bırakın kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde yaklaşık 8 dakika kaynatın.
Lahana önce yıkanır temizlenir, daha sonra elle bükülerek doğranır. Fasulyeyle beraber veya ayrı ayrı 1 saat haşlanır ve süzülür. Lahana kaynatılıp süzülmezse tadı acı olur. Kazana su koyarak bütün malzeme buna ilave edilir.
Yaprakları sararmış, pörsümüş ve tadında acılık olan lahanalar kesinlikle tüketilmemelidir. Zira bağırsakları bozabilir.
Pirinç, zeytinyağı, tuz, salça, maydanoz ve baharatları ekleyip karıştırın. Harçtan yaprakların içine doldurup sarın. Tencerenin zeminine karalahana yaprakları serip, dolmaları tencereye dizin. En üste zeytinyağı gezdirip üzerine uygun büyüklükte bir tabak kapatın ve dolmaların hizasına gelecek kadar sıcak su ekleyin.
Lahana yaprakları bir tencerede su ile beraber 5 ila 6 dakika kaynatılmaktadır. Kaynayan lahanalar süzülerek lahana suyu elde edilir. Kokusundan dolayı içmekte zorlanılıyorsa içerisine limon suyu eklemek mümkündür. Lahana suyu kullanımında günde 3 kez içilmesi önerilmektedir.
Lahanalarınızı sarmalık ebata küçültün, iç ekleyerek sarın. Tencerenize dizdiğiniz sarmalara limonsuyu ve küçük doğradığınız sarımsakları ekleyin, dolma seviyesinden 1 parmak eksik sıcak su koyarak, dolma kapağı veya porselen kapak kapatarak 40-50 dk pişirin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri