Tebeşirle yazılanlar kolayca nemli bir bezle, süngerle veya genellikle keçe ile kaplı ahşap parçasından oluşan özel bir kara tahta silgisi ile silinebilir. Ancak, ıslak tahtanın bazı türleri üzerinde tebeşirle yazılanların silinmesi zor olabilir.
Sadece silindiğinde iz bırakması güzel bir durum değil. Islak mendil ile silinebilir ama sürekli bunu yapmak kağıdı muhtemelen yıpratır.
¼ oranında sirkeyi 1 litre suyla karıştırdıktan sonra tahta zemini silin. İlk günkü parlaklığına kavuştuğunu göreceksiniz. Bununla birlikte suya karşı tahta zeminlerinizi korumanız da renginin ve dokusunun canlılığında oldukça önemli.
Daha iyi temizlediği için hem de maliyeti az olduğu için, tahta kullanılan yerlerde tahtayı temizlemek için çoğunlukla keçeden yapılan tahta silgileri kullanılır. Kara Tahta Neyle Temizlenir? Artık pek çok yerde tercih edilmeyen kara tahtalar da beyaz tahtalar gibi keçeden yapılan silgiler ile temizlenirler.
Bakım Talimatları Nemli bir bez ile siliniz. Tepsiler su ile yıkanabilir. Yazı tahtası ve beyaz tahtayı nemli bir bez veya süngerle kolayca silebilirsiniz.
İlgili 27 soru bulundu
Ahşap Mobilyalarınız İlk Günkü Gibi Olsun
Bir yaprak kağıt havluyu zeytinyağı şişesinin ağzına bastırın, şişeyi eğin ve birkaç damla zeytinyağı ile mobilyanızı silin. Birkaç damla zeytinyağı ahşap mobilyanızın parlaması için yeterli. Ayrıca, ahşap yüzeyleri temizlerken su temasından kaçınmalısınız.
Uzun süreli kullanımdan sonra yumuşak yüzeyi kuruyan mürekkeple sertleşen ve kullanımı zorlaşan silgileri, hafif alkol bazlı sıvılarla temizledikten sonra kurutarak yeniden kullanma şansına sahip olabilirsiniz.
Beyaz sirke ya da elma sirkesini plastik tahtanın üzerine döküp 5 dakika kadar bekleyiniz. Sirke en iyi doğal temizlik ürünlerinden biridir ve sağlığa zarar vermeden eşyalarınızı kolayca temizler. Geçen 5 dakika sonrasında bulaşık süngerinin yumuşak olan yüzeyi ile tahtayı ovalayınız.
Mikrofiber silgi; temizlenecek yüzeye ( yazı tahtası vs.) temas eden mikrofiber ped bölümü ve tutma bölümü olmak üzere 2 kısımdan oluşur. Mikrofiber ped yüzey, sık dokusu ve lifli yapısı sayesinde silinen yüzeyde kolayca kayar. Statik enerji prensibine göre toz ve kiri yakalayıp havaya ve yere karışmadan absorbe eder.
Tahta silgilerinin gövdesi kaliteli plastik kullanılarak üretildiği için düşmelere karşı dayanıklıdır. Tahta silgisi darbe alsa bile kolay kolay kırılmaz ve çizilmez. Bu sayede uzun süre kullanım için ideal bir üründür.
Ahşap zeminleri temizlerken yüzey temizleyicinin yanı sıra 1-2 damla zeytinyağı, hindistan cevizi yağı, jojoba yağı veya badem yağı kullanılabilir. Yağlar tek başına kullanılmamalı ve limon suyu veya beyaz sirke ile dengelenmelidir. Ahşap yüzeyleri parlatmak için doğal ve sağlıklı olan bu yöntem tercih edilebilir.
Ahşap kapılar birçok evde yaygındır. Temizlemesi kolaydır, ancak harika görünmeleri için yapmanız gereken bazı özel durumlar vardır. Kapı için ahşap temizliği, sık sık toz alma ve yumuşak sabunla temizleme gerektirir. Nazik bir temizlik için ılık suyla karıştırılmış yumuşak bulaşık sabunu kullanabilirsiniz.
Vazelini bir kaba koyduktan sonra alkol ile karıştırabilirsiniz. Ahşap yüzeye ince bir tabaka olarak uygulayabilir ve daha sonra temiz bir bez ile silebilirsiniz. Hangi yöntemi uygulayacak olursanız olun gerektiği zaman profesyonel destek almaktan asla çekinmemelisiniz.
Normal bir kara tahta silgisi, mikrofiber bez veya smart süngeri ile temizlenebilir.
Yüzeyde Tahta Kalemi Lekesi
Tahta ve duvar yüzeylerin temizliği için, diş macununu lekeli yüzeye yayılır. Yüzey nemli bezle silinir. Gerekirse eski bir diş fırçası kullanılabilir. Leke çıkıncaya kadar işeleme devam edilir.
Standart bir kara veya yeşil tahta ise tahta silgisi çok daha cazip gelecek ve kimi zamanda da nemli bir bez ile silebileceksiniz. Bunların dışında ise; beyaz yazı tahtası temizliği için bir peçete dahi kullanabilirsiniz. Tahtaya yazdığınız kalemin muhakkak tahta kalemi olması gerekecektir.
Fotoğraflardaki istenmeyen nesneleri kolay bir şekilde silebildiğiniz yapay zekâ destekli Google Magic Eraser uygulaması Android ve iOS cihazlar için indirmeye sunuldu.
Çıkmayan tahta kalemi nasıl çıkar sorusunun en net cevabı kimyasal temizleyicilerdir. Kimyasal temizleyiciler arasında çamaşır leke çıkarıcılar gibi deterjanları kullanabilirsiniz. Lekenin üzerine birkaç damla deterjan damlatın ve bir fırça yardımıyla nazikçe ovuşturun.
Beyaz yazı tahtası ya da kara yazı tahtasının yerini alan bu yazı tahtaları, her yerde karşımıza çıkan ve artık oldukça fazla satılan ürünler kategorisine geçmiştir. Fakat bu konu ile alakalı bilinmesi gereken; artık çok rahat bir şekilde kendi mıknatıslı tahtanızı da yapabileceğiniz olacaktır.
1- Her kullanımda ahşap ürününüzü sünger kullanarak ılık su ve sabun ile siliniz. Ayrıca ahşap üzerindeki kimyasal temizleyici artıklarını temiz su ve sünger ile iyice durulayınız. Ahşap ürününüzü bulaşık makinasına kesinlikle koymayınız ve suya batırıp bekletmeyiniz.
Temizlikte en çok ahşap temizleme ürünleri, sirke ya da karbonat kullanılır. Cam temizlik spreyleri kullanarak hem parlaklığı artar hem de çok beklemiş kirler kolayca temizlenir.
Ahşap kesme tahtası için yapabileceğiniz büyük bakım
Önce tahtayı limon suyu ve beyaz sirke ile ovalayın. Üzerine deniz tuzu serpin ve temiz bir bulaşık bezinden bir kâğıt havlu alın. Tuzu ve suyu ya da sirkeyi kesme tahtanızın üzerine sürün ve 15 dakika bekletin. Bu, kesme tahtasını temizlemek için yeterli olacaktır.
Tozsuz tebeşirler dağılmadan, tozumadan ve bulaşmadan çocuklar özgürce çizim yapabilir. Kesinlikle toz bırakmaz. Islak mendil veya ıslak bir sünger yardımı ile temizlenebilir. Jaq Jaq Bird Tozsuz Tebeşirli Karalama Defterleri, ıslak mendil ile kolayca silinerek temizlenir.
Günümüzde silgiler genellikle bitkisel yağ, ince süngertaşı ve sülfürle bağlı kauçuğun bileşimidir. Bu karışım, kauçuk işleme aygıtlarında işlenir, kalıptan geçirilerek sertleştirilir. Vinil de oldukça yaygın kullanılan bir materyaldir.
Tahta Kalemi Lekesi Çıkarma: Silgi
Emici yüzeylerde bu yöntem işinize yaramayacaktır. Mermer, parke ve fayans gibi yüzeylerde yer alan beyaz tahta kalemi lekesi kuruduktan sonra kurşun kalem silmek için kullanılan silgi ile sertçe zemini silin ve ardından nemli bir bezle kalan izleri temizleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri