Bölge halkının en favori plajlarından biri olan Mobil Plajı için belki de Orta Karadeniz plajları arasında en iyisi diyebiliriz. Karadeniz'in mavi sularında yüzmek için eşsiz bir seçenek olan Mobil Plajı, aynı zamanda kumsal aktiviteleri için de ideal bir ortam sunuyor.
Karadeniz daha çok yaylaları, kanyonları ile kazınmış görsel hafızamıza. Oysa 1700 km'lik kıyı boyunca Karadeniz sahil yolu projesinden kurtulmayı başarmış mavi bayraklı plajları, pırıl pırıl koyları var. Deniz tatili denince aklımıza ilk gelen Ege ve Akdeniz kıyıları oluyor.
Karadeniz'in derinliği, Zonguldak kıyılarında daha dik olduğu için, denizin çekim kuvvetinin daha fazla olmasından kaynaklanıyor. Dalgalı bir denizde sadece ayaklarınızı suya soksanız bile, denizin çekim kuvvetinin ne kadar şiddetli olduğunu hissedersiniz. Üçüncü etken ise akıntıdır.
Karadeniz turları ile bir çok ziyaretçi ağırlayan bu cennet bölgesi plajları ile de göz kamaştırmaktadır. Karadeniz plajları, Ege ve Akdeniz'dekiler gibi kalabalık olmasa da bölge insanının ve turistlerin ihtiyacını karşılayacak düzeydedir. Batıdan doğuya 1000 km'den fazla sahil şeridi vardır.
İlgili 44 soru bulundu
Samsun'da denize girilip yüzülebilir. Samsun, Karadeniz'e kıyısı olan bir şehir olduğu için yaz aylarında birçok kişi denize girmek ve yüzme aktiviteleri yapmak için plajlara gider. Samsun'da Terme, Atakum, Carsamba ve Kalkancik gibi popüler plajlar bulunmaktadır.
Karadeniz'deki zehirli gaz seviyesi her 100 yılda yaklaşık 20 metre yüzeye yaklaşıyor. 100 yıl kadar önceki ölçümlerde 200 metre derinlikteyken, artık 180 metre derinlikte. Bu zehirli gazların yüzeye ulaşması, eğer bu hız sabit kalırsa, 900 yıl sürecek.
Bektaş, "Bölgenin 3 tarafı faylarla çevrili. Kıyı kesimi dolgu olduğu için depreme dayanıksız" dedi. TRABZON - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) eski öğretim üyesi Jeoloji Mühendisi Prof.
"Boğulmalarda en önemli etken paniğe kapılmaktır" “Suda boğulmalarda, nefes borusunun kasılmasıyla akciğerlere su girmektedir. Boğulan kişiye ilk müdahale olarak suni solum ve kalp masajı yapılmalıdır. Saniyelerin bile önemli olduğu bu anlarda suni solunum su içinde de yapılabilmektedir.
Tuzluluk oranı :%o 17-18'dir. YAĞIŞ ve AKARSU GİRDİSİ olduğu için Deniz Seviyesi (Marmara ve Ege'ye göre 20-30 cm) Bulunduğu enlem Akdenize göre yüksek olduğu için, suları daha soğuktur. Su seviyesi yüksek + tuzluluk düşük olduğu için Karadeniz'den Marmara'ya doğru bir üst akıntı vardır.
Özellikle yaz aylarında yoğun ilgi göre Ordu'da; birçok plaj ve beachte suya girip eğlenceli vakit geçirmek mümkündür. Ordu'nun popüler plajları arasında; Ordu Kadınlar Plajı, Çeşmeönü, Deniz Kabuğu, Mavi Dünya Plajı, Çaka Plajı ve Kumbaşı Belediye Plajı yer almaktadır.
Gün içerisinde oturulabilecek kafe ve restoranlar olduğu gibi Atakumda denize girmek de mümkündür. Şehir merkezinde yer alan büyük Samsun Limanı nedeniyle merkezde denize girme imkanı yoktur. Samsun şehir merkezine en yakın denize girilebilecek noktalardan bir tanesi Atakum Plajı'dır.
Trabzon plajları arasında, Doğu Karadeniz sahil şeridinde yer alan, Akçaabat'a bağlı Daracık Plajı'da yaz sezonunun çokça tercih edilen mekanları arasında yer alıyor. Trabzon'da suyu temiz, denize girilebilir onayıyla hizmet veren Daracık Plajı'nda günlük gereksinimlerinizi karşılayabileceğiniz imkanlar bulunmakta.
Karadeniz sahilinde sıcaklık 11-12 derece, açık denizde ise 14-15 derece. Açık deniz sıcak.
Halk plajlarından özel plajlara, beachlerden clublara pek çok mekanın yer aldığı Of ilçesi, ekonomik olmasıyla da ön plana çıkmaktadır. Of'ta yer alan başlıca plajlar; Kıyıcık Aile Plajı, Of Sahil Plajı, Çamburnu Plajı, Voha Plajı, Soğukpınar Plajı ve İyidere Plajı olarak sıralanmaktadır.
Karadeniz bölgemizde 1598 tarihli Amasya depreminin şiddeti 8, tsunami yüksekliği 1m olarak tahmin edilmektedir. Tarihsel araştırmalar su baskınının kıyıdan 1 km'lik içeride bir alana kadar etkili olduğunu göstermektedir.
Bir de Karadeniz'in kuzeyinde yani bizim sahilimizin kuzeyinde yaklaşık 10 mil kadar açık olduğu ifade ediliyor. Bir ters fay niteliğinde bir de Gürcistan tarafından bizim sahilimize doğru gelen, Kuzeydoğudan Güneybatı'ya doğru uzanan Rize, Trabzon ve Ordu fayları var.
Deprem konusunda önlem almak isteyen kişilerin yanıt aradıkları soru “Türkiye'de tektonik deprem riski az olan yerler neresidir?” olmaktadır. Türkiye'de deprem riski az olan yerler arasında; Giresun, Sinop, Ankara, Kırklareli, Rize, Artvin, Edirne, Adana, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Karaman ve Konya bulunmaktadır.
Karadeniz turu için en ideal zaman bahar ayları ve yaz mevsimidir. Çünkü Karadeniz çokça yağış alan bir bölge olduğundan bu zamanlarda yağış oranı nispeten daha az olur.
Karadeniz İklimi:
Yaz ile kış arasındaki sıcaklık farkı fazla değildir. Yazlar nispeten serin, kışlar ise kıyı kesiminde ılık, yüksek kesimlerde karlı ve soğuk geçer.
En İyi Zaman: karadeniz bölgesi için en iyi dönem Haziran ve Ekim aylarıdır. Hem yaz yoğunluğu olmamış oluyor hem de hava olarak sizleri memnun ediyor. Bahsettiğimiz dönemlerde hava şartları gezmeniz için en elverişli zamandır.
Şehrin en çok tercih edilen başlıca plajları Belediye ve Jandarma plajlarıdır. Bunun yanı sıra Arif Kumaş Plajı, Giresun Plajı, Tabya Plajı, Emniyet Plajı, Tirebolu Plajı'dır. Şehir merkezine en yakın plaj, 5 kilometrelik uzaklıktaki Belediye Plajı... Giresun'daki plajlarda kamp kurma imkanınız bulunuyor.
Samsun'un en güzel sahilidir, Temiz ve güzel kafeleri evleri Olan uzun bir sahildir . burada Hem denize girilebilir, hem de yürüyüş yapılabilir. Restoranlarda yemek yiyebilirsiniz.
Avrupa Rüyası EKO ve PLUS paketlerin yanı sıra, Balkan Rüyası ve Orta Avrupa ile de ziyaret edebileceğiniz Selanik, pek çok özelliğinin yanı sıra denizi ve kumsallarıyla da yaz aylarında ülkenin hayli popüler bir destinasyonu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri