Bir kapta tereyağı, sıvı yağ, şekeri mikserle iyice çırpın. Yumurta, süt, mısır unu, kabartma tozu ve azar azar un ilave ederek, ele yapışmayan bir hamur yapın. 10 dakika dinlendirdikten sonra, istediğiniz şekilde ve büyüklükte kurabiyeler yapın ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin.
İçindekiler: Mis un(tam buğday unu), Doğal renklendirici( Zerdeçal), Şeker, Süt Tozu, Kabartıcı, Bu üründen en fazla 20 adet sipariş verilebilir.
Trabzon kurabiyesi veya sarı kurabiye, Türk mutfağında yer alan bir bisküvi veya kurabiye türüdür. Osmanlı döneminden beri yapılmaktadır. Trabzon kurabiyesi doğal yayla tereyağı kullanılarak yapılır. Sarı rengini mısır unundan alır.
karadeniz mutfağına özgü mısır unundan yapılan ve diğer un kurabiyelerinden farklı olarak diş kıracak sertlikteki dolgunluğuyla ve ağızda bıraktığı farklı tadı ile hafif *ve hoş bir kurabiye. hazırlanırken hamurunun ele yapışmaması kıvamı konusunda püf noktasıdır.
Trabzon'un yöresel kurabiyesi, sarı kurabiye olarak da bilinen ünlü Trabzon kurabiyesi, belki de mısır unundan yapılan en dayanıklı gıdadır. Kolay bayatlamayan Trabzon kurabiyesi çaya, süte batırılarak da tüketilebiliyor.
İlgili 32 soru bulundu
Kavala Kurabiyesi, ülkemizde Edirne Kurabiyesi olarak da bilinen bir çeşit un kurabiyesidir. Yunanistan'ın Kavala şehri, kavrulmuş un ve bademin bu ağızda dağılan lezzetini kendi adını verse de, birbiriyle tarih sürecinde yakın ilişkiler içindeki halkların ortak bir lezzetidir.
Avrupa ve Amerika'da her Çin restoranının yemek sonrasında bu kurabiyelerden ikram ettiği düşünülürse, aslında çok da yersiz bir tahmin değildir bu. Ne var ki, modern şans kurabiyeleri aslında mazisi çok da eskiye dayanmayan bir Amerikan icadıdır ve popülerliğini Amerika'daki çin lokantalarına borçludur!
Trabzon yöresine özgü, sarı kurabiye olarak da. bilinen kolay bayatlamayan lezzetli bir kurabiyedir. Sarı rengini mısır unundan alan ve oldukça sert olan. bu kurabiye yörede çaya batırılarak yenir.
İlk önce vitayı eritiyoruz sonra şeker ve vitayı bir kaba alıyoruz iyice elimizle karıştırıyoruz şeker eriyene kadar sonra da esmer unu ekliyoruz biraz yoğurup beyaz unu ekliyoruz.. Hamur yoğurur gibi iyice yoğuruyoruz hamur bir birine çok yapışmıyor ufak olursa korkmayın kıvam tamam demektir.
Eritilmiş yağ ve şeker bir kapta karıştırırız Şeker tamamen eridikten sonra un ilave edilip karışımı yoğururuz. Yumurtadan biraz küçük parçalara ayrılır ve “s” şekli verilerek tepsiye dizeriz. 140 C lik fırında 20 dakika pişirilir. İlk 10 dakikadan sonra fırının kapağı biraz aralık bırakılır.
File badem ve frambuazlı sos ile hazırlanan tereyağlı kurabiyemiz.
Perişan kurabiye; hiç şekil vermeden sadece koparıp, tepsiye koyacağınız, bol üzümlü, fındıklı, ağızda kıyır kıyır dağılan, uzun süre bayatlamayan, oldukça pratik ve çok lezzetli bir kurabiyedir. İsteğe göre üzüm ve fındık yerine cevizli ya da damla çikolatalı olarak da yapılır.
Çinli üreticilerin önderliğinde büyüyen ve yayılan şans kurabiyesi işi, tüm dünyada Çin lokantalarıyla özdeş bir simge haline gelmiştir.
Hamurunuz sert olursa kurabiyeniz de piştikten sonra sertleşir. Kurabiye hamuru, hamurun yapısı ve kurabiyenin kalınlığına bağlı olarak 160-170 ya da 180 derecede pişirilmesi gerekir. Çok ince bir kurabiye hamurunu 180 derecede uzun bir süre pişirirseniz sertleşir.
Merhaba arkadaşlar antep'in ramazan bayramlarında ikram edilen yöresel kerebiç kurabiyesi tam ölçülü ve aşama aşama resimli anlatımı sizlerle.
Un kurabiyesi Tarifi
7 yemek kaşığı pudra şekeri. 6 yemek kaşığı nişasta (Buğday veya mısır olur)
Zencefilli İkea Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır? Tereyağ eritir içine pekmez konur ve karıştırılır. İçine diğer malzemeler de konur ve sertçe bir hamur yapılır. Hamur açılır ve şekil verilir. önceden ısıtılmış 180*C sıcaklıkta 10 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.
Özellikle sıvı yağ ya da eritilmiş tereyağı kullanılan hamurlarda hamura daha az un konuluyor. Bu şekilde homojen kıvamlı bir kurabiye hamuru elde edilemiyor ve kurabiye hamuru pişirilirken dağılıyor ve yayılıyor.
Karbonatı kaynar su ile iyice çırparak köpürtünceye ve koyulaşıncaya kadar çırpın ve hamura katıp yoğurun. Cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp avuç içinizde yassı bisküvi gibi şekillendirin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Önceden 165-170 derecede ısıtılmış olan fırında 10 dakika pişirin.
Hamurun içine limon kabuğu rendesi yerine portakal kabuğu rendesi de koyabilirsiniz, damak tadınıza göre ceviz ya da kuru üzüm de ilave edebilirsiniz. Hamuru yoğurmayı bitirdiğinizde ele yapışmayan bir hamur olması önemli, durum göre un ilavesi yapabilirsiniz.
Ancak kallavi aynı zamanda Edirne mutfağına ait bir kurabiyenin de ismi. İçinde un, tuz ve yağ olmayan bu kurabiyeyi siz de evinizde yapabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan malzemeler ve kallavi kurabiyenin yapılışı hemen altta… Görüntüsü bir kavuğa benzeyen kallavi adını da buradan alıyor.
Kavala Kurabiyesi, ülkemizde Edirne Kurabiyesi olarak da bilinen bir çeşit un kurabiyesidir. Yunanistan'ın Kavala şehri, kavrulmuş un ve bademin bu ağızda dağılan lezzetini kendi adını verse de, birbiriyle tarih sürecinde yakın ilişkiler içindeki halkların ortak bir lezzetidir.
Kurabiyenin ilk kez 7. yüzyılda İran'da yapıldığı düşünülmektedir. Bölgedeki şeker kullanımından kısa bir süre sonra ortaya çıkan kurabiyeye, yazılı olarak ilk defa 10. yüzyılda yazılmış Arapça yemek kitabı Kitab al-Ṭabīḫ'te rastlanmaktadır. Kurabiyenin Osmanlı mutfağına 15. yüzyılda girdiği düşünülmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri