Karadeniz müziklerinde ve yöresel dizilerde sıkça kullanılır. EFULİM ANLAMI NEDİR? Efulim, sevgiliye hitap şekli olup sevdiğim, sevgilim manalarına gelmektedir.
Ülke çapında önemli Karadenizli sanatçılar, Efulim kelimesini aşk şarkılarında kullanır. Özellikle Doğu Karadeniz'de sevgilim ve sevdiğim anlamı taşıyan Efulim kelimesini bu anlamı ile beraber cümlede kullanabilirsiniz.
Ben seni seviyorum.
Bunu, “bitanem”, “sevgilim”, “hayatım” ve “balım” sözcükleri izledi. Sevdiklerine balım ve kurabiyem gibi gıdaların yanı sıra öküz, kuzu, panda gibi hayvan isimleriyle hitap edenler de oldu.
İlgili 21 soru bulundu
Türkçede yaygın olarak kullanılan hitap şekilleri 'hanım', 'bayan' ve 'kadın' gibi terimlerdir. Ayrıca, aile içinde 'anne', 'kız', 'abla' ve 'teyze' gibi akrabalık ilişkilerine göre değişen hitaplar mevcuttur. İş ve resmi ortamlarda kadınlara genellikle 'hanım' ve 'bayan' kelimeleri ile hitap edilir.
erkek veya kadın sevgili, mâşuk, mahbub, mâşuka, mahbube.
çok sevgili, samimi arkadaş. ayrıca erkek ve kadın adı olarak kullanılır.
Bereşk'imi... -Yavrum(Çocuğum)... - LAZCA-LAZURİ NENA | Facebook.
Lazca'da "Seviyorum" (Mayoropen) kelimesini cümle içinde "Seni Seviyorum" da kullanırken "Mayoroper" olarak kullanılır. Kelimenin.
Googledan en çok aranan Lazca. kelime. si moyoroper .) Sin kgorop : seni seviyorum demek.
Efulim Ne demek? Sevgilim, yarim, bir tanem gibi anlamlarda kullanılan doğu karadeniz kökenli bir sevgi sözcüğü.
Lazlar (Lazca: Lazepe (çoğul), Lazi (tekil) Güney Kafkas dillerinden Lazca konuşan ve Türkiye ve Gürcistan'ın Karadeniz kıyısındaki bölgelerinde yaşayan bir etnik gruptur.
Karadeniz'in günümüzdeki demografik yapısını ortaya çıkartan 2 önemli göç hareketinden birisi Kıpçaklaşan Çepniler tarafından, diğeri ise Kumanlar ile birlikte Karadeniz'de hakimiyet kuran ve Kırım Hanlığı'nın esas unsurlarından olan Kıpçaklar tarafından gerçekleştirilmiştir.
Özellikle aşk ve sevgiliye hitap ederken kullanılacak kelimelerin başında gelen Mübre, 'unutulması imkansız' anlamı taşımaktadır.
Osmanlı Türkçesinde “Aşkım” Denmez “Saadet-i Seniyyem” Denir…
Osmanlı Türkçesi عشق, o da Arapça عَشْق (ʿaşḳ) sözcüğünden gelmektedir.
Osmanlıca Lûgat on X: "bir güzel kelime #muaşaka : sevişme, ziyadesiyle arz-ı muhabbet etme, birbirini sevme, karşılıklı aşk ve muhabbet. https://t.co/Gn28JP6ElM" / X.
1 Nite- kim dedeler, nineler, babalar ve anneler arasında “Bey, Ağa, Herif, Adam, Efendi, Karı, Hanım, Hatun” gibi hitap biçimleri tercih edilirken2 yeni kuşak eşler arasında “Aşkım, Tatlım, Güzelim, Balım” gibi çok çeşitli hitap biçimleri tercih edilebilmektedir.
Küçük'ün (2016) verdiği ör- nekte olduğu gibi önceden Anadolu'da kadınlar kocalarına “bey, ağa, herif, efendi” gibi ifadelerle ve erkekler de karılarına “karı, hatun, hanım” gibi ifadelerle hitap ederken günümüzde bu ifadeler yerini “canım, hayatım, aş- kım” gibi sözcüklere bırakmışlardır.
Çıkma ya da flört; evlilik, nişanlılık ya da buna benzer başka bir birliktelik içinde olmayan iki birey arasında arkadaşlığın ötesinde duygusal, romantik ve/veya cinsel yakınlık içeren ilişkidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri