İyi Zaman: Haziran ayından Ekim ayı sonuna kadar dönem içerisinde herhangi bir ay Karadeniz geziniz için idealdir.
Karadeniz'in muhteşem doğasını keşfetmek ve eşsiz yaylalarda unutulmaz anılar biriktirmek için en uygun zamanı, bölgenin coğrafyası, hava koşulları, doğanın canlılığı kısacası turizme uygunluğunu analiz ettiğimizde turlarımızı da düzenlediğimiz haziran ayı ortası ve eylül ayı ortası arasındaki dönem diyebiliriz.
Karadeniz Turu Planlaması
Türkiye'de bir marka haline gelen Ankara çıkışlı “Her Şey Dahil” Karadeniz Turu ise 19 farklı tarihi ile Nisan ayı sonundan Ekim ayının başlangıcına kadar 8 il, 2 ülke ve 62 lokasyon görebileceğiniz geniş bir tarih seçeneği ile karşımıza çıkıyor.
Batı Karadeniz'de en fazla yağış sonbaharda, en az yağış ilkbaharda düşer. Yıllık yağış miktarı 1000–1500 mm'dir. Orta Karadeniz'de ise en fazla yağış kışın, en az yağış yazın düşer. Yıllık yağış miktarı 450 mm (Tokat)–700 mm (Samsun) arasındadır.
BAŞTAN BAŞA KARADENİZ VE BATUM TURU 17-23 TEMMUZ 2023.
İlgili 23 soru bulundu
Sıcak mevsimlerin arabayla Karadeniz turu için daha uygun olduğunu belirtmek mümkündür. Eğer Karadeniz'in yeşil alanlarına ve doğal güzelliklerine doymak istiyorsanız kış mevsiminin ardından bahar aylarında, özellikle Nisan ve Mayıs döneminde yola çıkmanızda yarar var.
Uygun Giyinmeyi Unutmayın: Karadeniz bölgesi, yağışlı ve serin havasıyla ünlüdür. Bu nedenle tur sırasında yanınıza mutlaka yağmurluk, mont, atkı ve bere gibi koruyucu giysiler almanız önerilir. Ayrıca, rahat ve su geçirmez ayakkabılar da tura katılırken yanınızda olmalı.
Karadeniz İklimi:
Yaz ile kış arasındaki sıcaklık farkı fazla değildir. Yazlar nispeten serin, kışlar ise kıyı kesiminde ılık, yüksek kesimlerde karlı ve soğuk geçer.
Orta, Doğu ve Batı Karadeniz olarak bölümlere ayrılır. Türkiye'de en çok ili olan Karadeniz Bölgesinin toplamda 18 şehri bulunur. Bunlar şu şekilde sıralanırlar. Artvin, Rize, Bayburt, Trabzon, Gümüşhane, Giresun, Ordu, Tokat, Amasya, Samsun, Sinop, Çorum, Kastamonu, Bartın, Karabük, Zonguldak, Düzce ve Bolu'dur.
>>Türkiye'de yağmur çoğunlukla SONBAHAR mevsiminde yağmaktadır.Eylül ve Ekim aylarında yağışlara fazlalıkla rastlamak mümkündür. >> Ayrıca İlkbaharın gelmesiyle birlikte yağan yağmurlar vardır. Nisan ve Mayıs aylarında yağar.
Kenti gezmek için en uygun zamanların yaz ve sonbahar ayları olduğunu söyleyebiliriz. İlkbaharda genelde daha şiddetli yağmurlar görünür. Denizden içerilere doğru girdikçe yani daha iç ilçelerde hava sıcaklığı biraz daha soğuk olabilir.
Yayladaki oteller ve kaplıcanın varlığı nedeniyle Ayder Yayları yılın her dönemi rahatlıkla ziyaret edilebilir. Aşırı kalabalıktan, gürültüden ve şehir yaşantısından uzak bir tatil istiyorsanız Ayder Yaylası bunu size sağlayacaktır. Yaylanın genelinde birbirinden ayrı evler, oteller, pansiyonlar yer almaktadır.
Eylül ayı, Karadeniz turu için en güzel hangi ayda yapılır sorusunun yanıtı arasında yer alır. Karadeniz turunda hem ılık bir hava hem de sayılamayacak kadar çok güzellik bir arada bulunur…
İzmir Çıkışlı Karadeniz Turu
İzmir'den Kastamonu'ya ve Kastamonu'dan Batum'a kadar uzanan 5 gece 6 günlük seyahat, rüya gibi detaylar içeriyor.
Turunuza ilk olarak Batı Karadeniz kıyılarında başlayabilir, adım adım Doğu Karadeniz'e doğru yol alabilirsiniz.
Karadeniz'e Ne Zaman Gidilir? Karadeniz'e yılın her ayında gidebilirsiniz.
Karadeniz Tur Fiyatları
Jolly düzenlemiş olduğu Karadeniz Turu Fiyatları ile her bütçeye uygun Karadeniz Tatili fırsatları sunuyor. Çift kişilik oda kişi başı Karadeniz Turu fiyatları ise şöyle; 1600 TL ve altı Karadeniz Turları 1600 TL - 2450 TL arası Karadeniz Turları
Karadeniz sahilinde sıcaklık 11-12 derece, açık denizde ise 14-15 derece. Açık deniz sıcak.
Rize'de yağış her mevsime dengeli olarak dağılmakta olup kurak mevsimi yoktur. İlde en az yağış ilkbaharda, en çok yağış sonbaharda görülür. Nem oranı her zaman %75'in üzerindedir.
Yaz aylarında ise hava sıcaklığı ortalama 20°C ile 25°C arasındadır. Bölgede yıllık ortalama yağış miktarı yüksektir ve yılın çoğu zamanı yağmurlu geçer. Karadeniz iklimi ayrıca, rüzgarın güçlü olması nedeniyle sıklıkla fırtınalar görülür.
Doğa yürüyüşüne uygun bilekli ayakkabı. Tabanı kaymayan, zemini tutan, su geçirmez ve en azından yarım günlük doğa yürüyüşlerine uygun, burkulmalara karşı bilek kısmı biraz yüksek bir ayakkabı kayalık zeminde, kaygan çamurlu toprakta, dere tepe yürürken güvenlik ve konfor açısından çok faydalı olacaktır.
Ormanlarımızın %27sine sahip olarak 1.Sıradadır. En fazla yağış alan bölgedir. Nadasa bırakmanın en az olduğu bölgedir. Temel geçim kaynağı tarımdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri