》Karagöl 'de mangal üstü dışında ateş yakılması yasaktır. 》 Karagöl 'de kamp yapmak yasaktır.
Çubuk Karagöl'de mangal serbest.
Giriş ücreti araç için 33 TL.
Bu konuda yaz dönemi içerisinde sabah saat 08.00 ile 20.30 arası ziyaret etmek mümkün. Kış Döneminde ise bireysel yapılacak olan ziyaretler konusunda sabah 08.00 ile başlayan ziyaret saati akşam 18.00'a kadar devam etmektedir.
İlgili 26 soru bulundu
sonbahar veya bahar ayında gidilmesi tavsiye edilir.
Karagöl yolu yapım aşamasında oldugu için gidiş meşakkatli ama tabiat parkı yolu iyi durumda. Gölde yüzme keyfini kaçırmayın. Suda çekme falan yok.
Doğa harikası bir yer. Kamp alaninda tuvalet ve çadır alanında elektrik prizleri mevcut.
Karagöl sahası her şeyden önce bilimsel araştırmalar için açık doğa laboratuarı niteliğindedir. Yöre halkı ile yapılan görüşmelerde sahada ayı, kurt, tilki, çakal ve vaşak gibi vahşi hayvanların bulunduğu ifade edilmiştir.
Ne yazık ki telefon ve internet çekmiyor, fakat öyle bir yere temkinli gittiğiniz sürece ihtiyacınız olacağını düşünmüyorum.
Piknik, doğa yürüyüşü, dağ tırmanışı, flora ve fauna izleme, manzara seyir, sportif olta balıkçılığı vb. faaliyetler, Tabiat Parkı içinde kontrollü bir şekilde yapılabilecek faaliyetlerdendir. Tabiat Parkı günümüzde yoğun olarak, özellikle haftasonları, piknik amacıyla kullanılmaktadır.
Borçka'dan Karagöl tabelasını takiben yılan gibi kıvrımlı ve yarısı asfalt yarısı parke taşı olan yoldan yaklaşık yarım saat daha gidip tabiat parkına ulaşıyorsunuz. Araç girişi 21 tl.
Ormanlar, milli ve tabiat parkları içerisinde belirlenmiş piknik alanlarında 10.00-20.00 saatleri arasında yalnızca piknik tüpü kullanılarak ateşli piknik yapılıyordu. Yasağın kalkmasıyla birlikte artık vatandaşlar Gölcük Tabiat Parkı, Yedigöller Milli Parkı, Abant Gölü Milli Parkı gibi mekanlarda mangal yapabilecek.
Buna karşılık ilgili idarelerin izin ve kontrolleri altında olan milli parklarda yani Abant, Gölcük, Yedigöller gibi mesire alanlarımızda piknik yapılması, normal zamanlarda mangal yakılması mümkündür.
İsterseniz mangal yapabilirsiniz, barbekü var; ama pis olduğundan kendi mangalınızı getirmenizi öneririm. Göl kenarında yürüyüş yapıp bisikletinizi getirip binebilirsiniz , yine göl kenarındaki restoranlarda yemek yiyebilirsiniz.
Artvin'de biri Şavşat Karagöl diğeri Borçka Karagöl olmak üzere 2 tane Karagöl var.
Bolu Kıbrısçık İlçesi sınırlarında bulunmaktadır. 11.07.2011 tarihinde Tabiat Parkı olarak ilan edilmiştir. Karagöl Tabiat Parkı, Rakamı 1500 metre olup, ulaşım Kıbrısçık'a 19 km, Beypazarı'na 22 km. mesafededir.
Karagöl tektonik hareketlerle oluşmuş bir heyelan gölüdür. Yamanlar dağı üzerinde bulunduğundan oldukça yüksekte ve yazın İzmir'de olduğunuzu unutturacak kadar serin bir havaya sahiptir. Karagöl Tabiat Parkı kamp için oldukça elverişlidir.
At biniciliği, olta balıkçılığı, dağ bisikleti, ATV turu yapılacak aktiviteler arasındadır. Giriş ücretli olup, ücretler şu şekildedir: • Giriş ücreti kişi başı: 11 TL • Çadırla günlük konaklama: 44 TL • Otomobil giriş ücreti: 33 TL • Kamp alanında ateş yakmak serbesttir.
İnsanların orman içine yaptığı yıkık bir tuvalet var. 4-5 adet içme suyu çeşmesi var fakat çok az akıyor. Telefonlar en az yüzde 80-90 oranında çekiyor.
Merhabalar arkadaşlar, dünya maalesef ki zor bir dönemden geçiyor ve bizde doğa severler olarak ne yazık ki kamp yapamıyoruz.
Karagöl; Ankara'nın Çubuk ilçesinde bulunan doğal bir göldür.
Volkanik bir göl olarak literatürlerde (Durmuş, 1999, Ergüner, 2000) yer alan Karagöl, son yapılan incelemeler sonucu MTA tarafından volkanik domlar arasında kalmış küçük bir göl olduğu belirtilmektedir (Şekil 1).
Köyün battığı yerde oluşan gölün suyunun rengi siyah olduğundan göle Karagöl denir (Ayva, 2001: 255). Yukarıdaki efsanede Hz. Hızır'a köylülerin yardım etmemesi bu olumsuz sonucu hazırlamıştır. Nitekim sonuçta köyün suya gark olmasıyla birlikte oluşan göl kara ile adlandırılmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri