Doğa harikası bir yer. Kamp alaninda tuvalet ve çadır alanında elektrik prizleri mevcut.
Giriş ücreti araç için 33 TL.
Ne yazık ki telefon ve internet çekmiyor, fakat öyle bir yere temkinli gittiğiniz sürece ihtiyacınız olacağını düşünmüyorum.
Bu konuda yaz dönemi içerisinde sabah saat 08.00 ile 20.30 arası ziyaret etmek mümkün. Kış Döneminde ise bireysel yapılacak olan ziyaretler konusunda sabah 08.00 ile başlayan ziyaret saati akşam 18.00'a kadar devam etmektedir.
》Karagöl 'de mangal üstü dışında ateş yakılması yasaktır. 》 Karagöl 'de kamp yapmak yasaktır.
İlgili 44 soru bulundu
Piknik, doğa yürüyüşü, dağ tırmanışı, flora ve fauna izleme, manzara seyir, sportif olta balıkçılığı vb. faaliyetler, Tabiat Parkı içinde kontrollü bir şekilde yapılabilecek faaliyetlerdendir. Tabiat Parkı günümüzde yoğun olarak, özellikle haftasonları, piknik amacıyla kullanılmaktadır.
sonbahar veya bahar ayında gidilmesi tavsiye edilir.
Karagöl yolu yapım aşamasında oldugu için gidiş meşakkatli ama tabiat parkı yolu iyi durumda. Gölde yüzme keyfini kaçırmayın. Suda çekme falan yok.
Karagöl tektonik hareketlerle oluşmuş bir heyelan gölüdür. Yamanlar dağı üzerinde bulunduğundan oldukça yüksekte ve yazın İzmir'de olduğunuzu unutturacak kadar serin bir havaya sahiptir. Karagöl Tabiat Parkı kamp için oldukça elverişlidir.
Foça'nın batısında merkeze yaklaşık 3 kilometre uzaklıktadır. Eski Foça'dan Yeni Foça'ya giden ara yol çıkışında sola ayrılan yolun sonu İngiliz burnu olup, bu nokta güneşin denize battığı nadir yerlerdendir. Elektrik, su, tuvalet olmayıp ücretsiz kamp yapılabilecek bir yerdir.
Karagöl; Ankara'nın Çubuk ilçesinde bulunan doğal bir göldür.
Özet : Karagöl, Kuzey Anadolu Dağları'nın devamı niteliğinde olan Karçal Dağları'nın (3415 m) kuzeybatısında yer almaktadır. Yönetim bakımından Artvin ilinin Borçka İlçesi sınırlarında kalan gölün, ilçe merkezine uzaklığı 25 km dir.
Borçka'dan Karagöl tabelasını takiben yılan gibi kıvrımlı ve yarısı asfalt yarısı parke taşı olan yoldan yaklaşık yarım saat daha gidip tabiat parkına ulaşıyorsunuz. Araç girişi 21 tl.
Artvin'de biri Şavşat Karagöl diğeri Borçka Karagöl olmak üzere 2 tane Karagöl var.
Tabiat Parkı içerisindeki Karagöl Gölü olta balıkçılığı açısından son derece rağbet görmektedir. Gölde tutulan balıklar arasında kefal, sazan, kadife ve Abant alası türleri gelmektedir.
Volkanik bir göl olarak literatürlerde (Durmuş, 1999, Ergüner, 2000) yer alan Karagöl, son yapılan incelemeler sonucu MTA tarafından volkanik domlar arasında kalmış küçük bir göl olduğu belirtilmektedir (Şekil 1).
Köyün battığı yerde oluşan gölün suyunun rengi siyah olduğundan göle Karagöl denir (Ayva, 2001: 255). Yukarıdaki efsanede Hz. Hızır'a köylülerin yardım etmemesi bu olumsuz sonucu hazırlamıştır. Nitekim sonuçta köyün suya gark olmasıyla birlikte oluşan göl kara ile adlandırılmıştır.
Her türlü binek araçla rahatça ulaşabilirsiniz. Borçka'dan ise 25 km uzaklıktadır. Özel aracınız yoksa Borçka Petrol Ofisi'nden kalkan minibüsler ile Karagöl'e ulaşabilirsiniz. Petrol Ofisi'nden kalkan minibüslerin yeri Borçka Karagöl yolu üzerine alınmış.
Karagöl, Artvin'in Borçka ilçesine 25-27 kilometre uzaklıkta bulunan heyelan set gölüdür. Göl alanı, 14 Ağustos 2002'de kurulan Borçka Gölü Tabiat Parkı sınırları içerisinde yer almaktadır. Yıllık ortalama 10.000 kişi gölü ziyaret etmektedir.
Yolun büyük bölümü asfalt olup son 6 km'si taş döşenmiş halde. Her türlü binek araçla rahatça ulaşabilirsiniz. Borçka'dan ise 25 km uzaklıktadır.
Karagöl, Kuzey Anadolu Dağları'nın devamı niteliğinde olan Karçal Dağları'nın (3415 m) kuzeybatısında yer almaktadır. Yönetim bakımından Artvin ilinin Borçka İlçesi sınırlarında kalan gölün, ilçe merkezine uzaklığı 27 km dir.Bir heyelanla meydana gelen göl, deniz seviyesinden 1450-1480 m aralığında yer alır.
Dağlık alana giden en kolay ulaşım yolu da Niğde-Ulukışla-Darboğaz üzerinden sağlanmaktadır. T.C. Turizm Bakanlığı, “Kış Turizm Merkezi” kapsamında Bolkar Dağları'nı da değerlendirmeye almıştır. Pek çok buzul gölünün bulunduğu Bolkarlar'da Karagöl ve Çinigöl mutlaka görülmeye değer güzelliklere sahiptir.
Karagöl 'de kamp yapmak yasaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri