Kuruluş Öyküsü: İstanbullular, bir baklavacı dükkânı ile ilk kez 1949 yılında Karaköy'de karşılaştılar. Gaziantepli Güllü ailesinden baklava ustası Mustafa Güllü, 7 Kasım 1949 tarihinde, Hasan Deposu yanında Halilpaşa Sokağı No:12 adresindeki binada İstanbul'un ilk fırınlı baklavacı dükkânını açtı.
Hem Yönetim Kurulu Başkanı hem de baklava ustası olan Nadir Güllü; Aile işini kardeşi Ömer Güllü, çocukları Ebru Güllü Abanoz, Tuğba Güllü Sürmeli ve Murat Güllü ile sürdürmektedir. 1990 yılında şirketleşerek “Güllüoğlu Gıda San. ve Tic.
Yurtiçinde ve yurtdışında “baklava” denince akla gelen ilk marka olan Baklavacı Güllüoğlu, Türkiye'nin köklü bir lezzet çınarıdır. 1871 yılında Gaziantep'te başlayan serüven, M. Nejat Güllü'nün kaliteden taviz vermeyen üretim anlayışıyla bugün dünyada 30 şubeyle, 3 kıtada 6 ülkeye Türk tatlılarını ulaştırıyor.
Hacı Mahmud Güllü'nün dört oğlu da baklavacı olarak yetişince, Güllü ailesinde baklavacılık bir gelenek halini aldı. Sonraki nesiller Hacı Mehmed Said Güllü (1879-1962), Hacı Mustafa Güllü (1882-1927), Ali Güllü (1892-1947), Hacı Mahmud Güllü (1899-1985) idi.
Faruk Güllü 1967 yılının Temmuz ayında Gaziantep'te dünyaya gelmiştir. İlkokul ve ortaokulu İstanbul'da, liseyi ise Ankara'da okumuştur. İlkokulu bitirdiği senenin yaz tatilinde mesleğe ilk adımlarını atarak, 11 yaşından itibaren her yaz üretimde çalışmış ve liseyi bitirdiği sene usta olarak yetişmiştir.
İlgili 44 soru bulundu
Kuruluş Öyküsü: İstanbullular, bir baklavacı dükkânı ile ilk kez 1949 yılında Karaköy'de karşılaştılar. Gaziantepli Güllü ailesinden baklava ustası Mustafa Güllü, 7 Kasım 1949 tarihinde, Hasan Deposu yanında Halilpaşa Sokağı No:12 adresindeki binada İstanbul'un ilk fırınlı baklavacı dükkânını açtı.
1952 yılında istanbul doğumlu nejat güllü baklavacılığa 12 yaşında gaziantep'te amcası halit güllü'nün yanında başlamış ve uzun süren bu serüvenini ustalarından icazet alarak tamamlamıştır.
Güllüoğlu markasını perakende sektörüne sokan Mustafa Güllü'nün izini takip eden aile fertleri 140 yılı aşkın süredir babadan oğula aktarılan bilgi, deneyim, işe duyulan saygı ve titizlikle devraldığı baklavacılık işini halen devam ettirmektedir.
1400 metrekare kapalı alanının yanı sıra, 300 metrekare açık avlu alana sahip yeni mağaza, arka bahçesindeki bağlantı ile Karaköy'ün merkezinde bir pasaj olarak konumlanıyor.
FETÖ'nün iş dünyası yapılanması davasında yargılanan ünlü baklavacı Faruk Güllü “silahlı terör örgütü üyeliği” suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme Güllü'yü tahliye etti. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde davanın ayrılmasından sonra ikinci kez görülen duruşmaya tutuklu sanık Faruk Güllü getirildi.
Koçak Baklava; Coşkun ve İbrahim Koçak ustalarının öncülüğünde hammadde seçiminden tüketiciye ulaşana dek her aşamada kontrolü elden bırakmadan yaklaşık 130 kişilik ekibi ile büyük bir itinayla üretim yapmaktadır.
. Gaziantepli ünlü baklavacı Koçak Baklava'nın sahibi Coşkun Koçak'ın oğlu olduğu öğrenilen genç avukatın arkadaş grubu arasındaki K.S.E. adlı avukat, bu sırada henüz kime ait olduğu bilinmeyen 'Glock' marka tabancayı incelemeye başladı. K.S.E. söz konusu silahı incelerken iddiaya göre tabanca birden ateş aldı.
Baklava denince akla ilk önce Gaziantep gelir. Orijinal Gaziantep Baklavası ustadan çırağa öğretilerek, üretim şekli ve lezzeti ile diğer baklavalardan farklılaşmıştır.
Sektöre yeni bir soluk getiren ve Türkiye'de ilk çok katlı baklavacı mağazasını açan Faruk Güllüoğlu, 2012 yılında dünya trendlerine uygun hareket ederek kurduğu baklavacılık konseptinin dışında; Cafe&Restaurant konseptini de kapsayacak 4 tipte franchise vermeye başlamıştır.
Nadir Güllü, 'en orjinal Güllüoğlu'nun markanın efsane olduğu yer olan Karaköy'de olması nedeniyle kendisi olduğunu, Nejat Güllü, babasından sonra bu işe en çok emek veren kişi olduğunu, Faruk Güllü ise markayı tüm gıda ürünlerine yayarak ve franchising yöntemi ile hızlı büyüyerek, markaya en çok kendisinin değer ...
Ömer Güllü 5 kuşak baklavacılık yapan Güllü Ailesi'nin beşinci kuşak temsilcilerinden. Dedesinin ve babasının baklava atölyesinde büyümüş. Önce iki yıl ODTÜ'de Elektrik-Eletronik Mühendisliği okumuş ama serde baklavacılık olunca İTÜ İşletme Mühendisliği'ne geçmiş.
Karaköy Güllüoğlu, yaptığı duyuruda yine burada kalacağını açıkladı. Duyuruda şu ifadeler kullanıldı: "İstanbul ve özellikle Karaköy'le bütünleşmiş bir markayız. Bildiğiniz üzere, bizim de içinde bulunduğumuz Karaköy'deki Katlı Otopark binasının yıkılıp meydana dönüştürülme projesinde son aşamaya gelindi.
Fıstıklı Baklava (1 kg.)
23 - 25 dilim.
Karaköy Güllüoğlu'nda senelerdir lezzetini koruyarak hazırlanan Fıstıklı Baklava tepside 25.5 kg olarak hazırlanarak sizlere sunuluyor.
Muhammed Said Güllüoğlu 1979 yılında Diyarbakır' da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şanlıurfa' da tamamladı. 2003 yılında Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2006 Yılında aynı üniversitede yüksek lisansını tamamlayarak çevre yüksek mühendisi unvanını aldı.
Mehmet Güllüoglu ( d. 1982, Konya Türkiye ) Türk doktor, büyükelçi ve 2013-2017 yılları arasında Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü görevinde bulunmuştur.
Murat Güllü 1988 yılında İstanbul'da doğdu. İlköğretiminin ardından liseyi Nişantaşı Anadolu Lisesi'nde bitirdi. Ardından Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini İngiltere'de University of Surrey'de Gda İşletmeciliği alanında tamamladı.
Baklava Ortadoğu, Güney Kafkasya, Doğu Avrupa, Mağrip olmak üzere oldukça geniş bir coğrafyada pişiriliyor. İsminin Farsça ya da Arapçadan geldiği ve Osmanlı mutfağında oldukça önem kazandığı konusunda hemfikir birçokları. Bazı araştırmacılar ise baklavanın Bizans mutfağına dayandığını söylüyorlar.
GAZİANTEP (AA) - ÖZKAN BEYER - UNESCO tarafından gastronomi dalında yaratıcı şehirler ağına dahil edilen Gaziantep'te bir firma, "midye" şeklinde özel bir baklava üretti.
Yüzyıllarca beraber yaşamış ve halen aynı mahalleri dahi paylaşıyor olan Türk ve Yunanlar arasındaki “baklava” tartışması yeni bir boyut kazandı. Yunanistan'da kimi kesimler baklavanın kendilerine ait olduğunu söylerken, Türkiye'de de baklavanın bir Türk tatlısı olduğu savunuluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri