Geniş bir menüye sahip ve sadece alkol satışı yok. Bu sebeple aile ile gidilebilecek bir mekandır.
Hayır. Ürünlerimizin hiçbirinde alkol ve katkı maddeleri yer almaz.
Çikolata Likörü, çikolata, şeker ve diğer katkılardan oluşan bir tatlıdır. Şekerlemelerde, içeceklerde ve diğer çikolata tadı verilmiş ürünlerde kullanılır. Hiçbir şekilde alkol ihtiva etmezler, böylece haram değildir.
Türk Gıda Kodeksi'nin tebliğine aykırılık oluştuğunda etiket bilgileri yenilenene kadar gıdalara el konuyor ve firma para cezasına çarptırılıyor. Alkol sadece çikolataların, pastaların, gazozların içinde yok.
Günümüzde kullanılan şurupların çoğunda çözücü olarak alkol bulunmaktadır.
İlgili 28 soru bulundu
Bu kurala göre, meşrubatların, kolanın içinde alkol olsa da, çok içilince sarhoş etmedikleri için, içilmeleri caiz olur) deniyor.
Buna göre, birada % 2-8 (Yüzde iki-sekiz) oranında sarhoşluk veren alkol bulunmaktadır. Bundan dolayı içinde az miktarda da olsa alkol olduğundan içilmesi caiz değildir; bir damlası dahi haramdır.
Bir ilahiyatçı olarak belirteyim ki; içki içmek değil sarhoş olmak haramdır. İmam-ı Azam Ebu Hanife der ki, şarap dışındaki içkileri sarhoş olmayacak kadar içmek haram değildir.
Buna göre, dinen necis sayılması, haram olan şeyleri özendirmesi, içki üretimine ve tüketimine destek olması nedeniyle “alkolsüz” olarak isimlendirilse dahi bira tüketimi caiz değildir.
Sütten elde edilen fermente bir gıdadır. Yoğurt üretiminde laktik asit fermentasyonu söz konusu olmasına rağmen, yoğurt kültürüne bulaşan diğer süt asidi bakterileri heterofermentatif olarak sütü fermentasyona uğratır ve bunun sonunda süt şekerinden süt asidiyle beraber, etanol ve karbondioksit meydana gelir.
Hiçbir meyvede alkol yoktur
Bildiğimiz hiçbir meyve alkollü değildir. Ancak fermante edilirse alkole dönüşürler. Meyvelerde alkolitler vardır ancak bu madde, meyve çürümeye, kokuşmaya yüz tuttuğunda ortaya çıkar. Bu bile kandaki alkol oranını yükseltmez.
Sporcuların beslenmesi hakkında araştırmalar yapan bir enstitü, tahıl (bira yapımında olduğu gibi), mısır, arpa, patates de dahil olmak üzere mayalanan her şeyde alkol oluştuğunu bildirdi. Tahıl, mısır, arpa ve patatesteki nişasta önce glikoza, sonra da maya mantarı aracılığıyla etil alkole dönüşüyor.
Vanilya bir içki değildir, ancak büyük miktarda alkol ihtiva etmektedir. Küçük bir miktarda kullanılmasına rağmen ondan kaçınmak daha efdaldir. Beyazdan, solgun sarı renge değişen toz veya kristal yapıda ve vanilyanın karekteristik kokusunda yapay bir katkı maddesidir.
Mâide sûresinin 90. ayeti ile içki haram kılınmıştır. Bunun üzerine ashaptan bir grup Hz. Peygamber'e içki haram kılınmadan önce içki içen ve o hal üzere ölenlerin durumunu sormuştur.
SARHOŞ EDİCİ MADDELER, ALKOLLER VE UYUŞTURUCULAR
En az %1 etil alkol içeren içecekler içki olarak sınıflandırılır. İçki olarak sınıflandırılan içecekler haram ve pistir. Mayalanma işlemiyle üretilen içecekler %1'den az etil alkol içerse bile tüketilmeleri haramdır.
Evet, caiz değildir.
Bu haliyle sarhoş edici özelliği olmadığından maltın kullanılmasında ve bundan üretilen içeceğin tüketilmesinde bir sakınca yoktur. Ancak fermantasyona uğraması durumunda bu içecek, biraya dönüşeceğinden içilmesi helal olmaz.
Maltana Malt İçeceği, meyveli bir içerik sunar. Alkolsüz malt içeceğidir.
İslam dünyasında sarhoşluk verici özelliği sebebiyle alkollü içecek kullanımı dinen meşru (caiz, helal) görülmemektedir.
Votka |
Avantajları: Yüksek alkol derecesine rağmen (yüzde 40 kadar) en az sarhoş eden içkidir. Dezavantajları: Tatsız olduğundan genellikle meyve suyu ve diğer içeceklerle karıştırılarak içildiği için kimi zaman içki alemlerinde ölümlere neden olabiliyor.
İbn Ömer'den (ra) rivayete göre, şöyle demiştir: “Kim, sarhoş olmasa bile içki içerse, midesine ve damarlarında şaraptan bir damla bulunduğu sürece namazı kabul olunmaz. O halde ölürse kâfir olarak ölür. İçki içip sarhoş olan kimsenin kırk gün namazı kabul olunmaz o durumda ölürse de kâfir olarak ölür.” (Nesai)
Kur'ân, sarhoş eden alkollü içkileri kesin olarak yasaklamıştır. İmamı A'zam'a göre sarhoş etmeyen az miktardaki alkol içeren içkiler (bira gibi) haram değildir.
Nitekim Peygamberimizin dedesi Abdulmuttalib'in de içki içmediği bilinir. Peygamberimizin henüz haram kılınmadan önce de şaraba karşı soğuktu. Hatta miraç gecesinde kendisine süt ve şarap dolu iki kase sunulduğunda sütü tercih etmişti.
Cenâb-ı Hak kullarını sevmekte ve onların cennete girmelerini istemektedir. Bu sebeple de kullarını günahlardan kıskanarak günahın açığını da gizlisini de yasaklamıştır. Aynı şekilde, bütün günahların sebebi ve anahtarı olan içkinin de her türlüsünü, ister az olsun ister çok, ağır ifadelerle haram kılmıştır.
Kardeşi, zina hâlinde gördüğü sarhoşu döverken, âbid, onu bıçaklar ve kardeşi ölür. Âbid, hafif gördüğü şarap yüzünden hem zâni, hem de katil olur. İçkinin zinadan daha tehlikeli olduğunu yukarıdaki hadis-i şerifler ve yaşanan olaylar göstermiştir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri