Karanfil, en iyi bütün olarak kullanılır. Antibakteriyel, antiseptik, antelmintik, antiastım, antiinflamatuar, antioksidan, antiviral, antiparaziter ve antibiyotik özellikleri nedeniyle tıpta ve farmakolojide yaygın olarak kullanılmaktadır.
Karanfil aynı zamanda antienflamatuar etkiye sahiptir. İltihaplanmaya karşı olan bu etki sayesinde çeşitli enfeksiyon hastalıkları, romatoid artrit gibi hastalıklara karşı karanfil kullanımı önerilebilir.
Mersingiller ailesinden olan karanfil insan sağlığı için çok sayıda faydaya sahiptir. İltihap kurutucu özelliğinin yanında, ağrı kesici etkiye sahip olan karanfil hakkında bilinmeyenleri sizler için hazırladık. Çok bilinmeyen ama etkileyici özelliklere sahip karanfil hakkında tüm detaylar. Karanfil Nedir?
Karanfil yağı veya suyu, diş eti iltihapları, diş çürükleri, ağız yaraları gibi sorunların tedavisinde kullanılabilir. Anti-inflamatuar özellikleri, romatizmal hastalıkların tedavisinde de etkili olabilir.
Karanfil, çeşitli ağız hastalıklarına neden olan ağız bakterilerinin gelişmesini önler. Ağızda bulunan mikropları öldürür. Ağrı kesici özelliği ile diş ağrıları için de kullanılabilir.
İlgili 37 soru bulundu
Bir parça pamuğa birkaç damla karanfil yağı damlatıp şişliğin olduğu diş etini 2 dakika kadar ovmak iltihabın yok olmasını sağlar. Bu yöntemi diş etindeki şişlik geçene kadar günde 2 kez uygulayabilirsiniz.
Karanfil yağı.
Karanfil yağındaki etken madde olan öjenol, yardımcı olabilecek anestezik ve antibakteriyel özelliğe sahiptir. Diş apsesi olan bölgeye uygulanan az miktardaki karanfil yağı, geçici olarak bölgeyi uyuşturup ağrıyı hafifletebilir.
Kötü ağız kokusunu gidermeye yardımcıdır. Mide ve bağırsak sorunlarını gidermeye yardımcıdır. Karanfil tüketmek zararlı toksinlerden ve mikroplardan arınmanızı sağlar. Anestezik ve antiseptik özelliklere sahip olması sebebiyle ağız ve diş sağlığı için faydalıdır.
Kırmızı renkli, keskin tatlı bir baharat olan karanfil bazı hassas bünyelerde alerjiye neden olabilir. Karanfil tükettiğinizde kendinizi en azından 24 saat boyunca gözlemleyiniz, cilt veya bağırsak tepkimesi oluşursa bu baharattan uzak durmanızı öneririz. Karanfil 2 yaş altı bebeklere önerilmemektedir.
Karanfil suyu kürü, saç dökülmesinin kısa sürede durdurulması için en etkili doğal tariflerdendir. Uygulanmaya başladığı haftadan itibaren etkisini göstermeye başlayan karanfil suyu kürü, saç derisini besler ve dökülmeleri azaltır.
İltihap söktürücü bitkilerden birisi de zencefildir. İçerdiği gingerol isimli iltihap giderici bileşim ile doğal bir iltihap kurutucu olan zencefili iltihapların engellenmesi ve kurutulması için kullanabilirsiniz. Zencefil düzenli kullanım ile eklem romatizmaya bağlı ağrıları azaltmakta, şişlikleri yok etmektedir.
Öksürüğe karşı iyi gelen karanfil çayı, solunum yollarını da rahatlatır. Antioksidan özelliği ile bilinen karanfil çayı vücuttaki toksinlerin atılması sürecinde de etkili olur. Karanfil çayında yer alan antioksidan bileşenler, vücudun kendini yenilemesine yardım edecektir.
Karanfil ağızda çiğnemek için tercih ediliyorsa günde bir ila iki adet kullanımı yeterli oluyor.
Karanfilin keskin ve acı bir tadı vardır. Bazı insanlar kişiler doğrudan yutmayı tercih etmektedir. Karanfil çiğnenmeden direkt yutulduğu zaman mide yanmalarına yol açar. Bundan dolayı çiğneyip yutmak genel olarak daha fazla tavsiye edilen bir tüketme şeklidir.
Ameliyattan ve diş tedavisinden en az 2 hafta önce karanfil kullanımı kaçınılmalıdır. Karanfil, keskin ve bağımlılık yaratan bir tada sahiptir. Karanfil, ağızda uyuşma gibi duyarlılığa neden olabilir. Karanfili yutmak, mide ağrısı, mide krampları gibi şikayetlere neden olabilir.
İçeriğindeki iltihap önleyici bileşenler sayesinde ateş düşürücü özelliği de bulunur. Karanfil çayı, alternatif tıpta da bağışıklık sistemini güçlendirmek ve ateş düşürmek için kullanılmıştır. Bu çay anti-bakteriyel, mantar önleyici ve parazit önleyici özelliklere sahiptir.
Boğaz ağrısı için karanfil
Karanfilin içeriğinde bulunan öjenol isimli uçucu bileşen boğazdaki yanmayı gideriyor. Ağız, boğaz yolu enfeksiyonlarında ise antiseptik ve ağrı giderici olarak görev alıyor. Çiğneyerek tüketebileceğiniz gibi günlük olarak içilen çayların içerisine de karanfil ilave edebilirsiniz.
Bu tüketimde de bağışıklık sisteminizi güçlendirir. KARANFİL GÜNDE NE KADAR TÜKETİLMELİ? Her bitki, meyve ve sebzede olduğu gibi karanfilde de aşırı tüketimden kaçınılmalıdır. Gün içerisinde antiseptik özelliği olduğu için 2 ya da 3 adet karanfili ağzınızda çiğneyerek tüketmeniz uygundur.
Verdiği aromatik kokusu sayesinde kişinin gerginliğini, kaygısını alan limon, uykuya dalışı kolaylaştırıyor, aynı zamanda uyku derinliğini artırıyor. Limon, içine karanfil batırıldığında ise sivrisinekleri kaçırıyor.
Bağışıklık sistemini güçlendiren karanfil, soğuk algınlığı ve gribe karşı da etkili bir koruma sağlar.
Diş kökü iltihabı tedavisi, uzman diş hekimin iltihaplanmaya neden olan durumu belirlemesi ve enfeksiyonu durdurabilmek için antibiyotik tedavisine başlamasıyla gerçekleştirilir. Bazı durumlarda iltihaplanma ilerlemiş olabilir. Bu durumda ise iltihaplı dokulara doğrudan iğne yardımıyla antibiyotik verilir.
Diş Apsesi Nasıl İner? Sadece diş etinde oluşan, dokuya zarar vermeyen diş apsesi kısa sürede kendiliğinden geçebiliyor. Fakat diş apsesi geçmiyor ve sık sık yineleniyorsa diş hekimine görünmenizde yarar vardır. Diş kökünde veya diş ile diş eti arasında oluşan diş apsesi önlem alınmadığı takdirde kendiliğinden geçmez.
Diş iltihabına iyi gelen bitkiler çeşitlidir. Bunlar genelde halk arasında doğal antibiyotik olarak anılan sarımsak, zerdeçal ve elma sirkesi gibi bitkilerdir. Çünkü diş iltihabı ancak antibiyotik kullanımıyla geçer. Diş iltihabına iyi gelen çaylar arasında papatya en önemli sıradadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri