Karanfil kürü için bir çaydanlıkta 2 bardak suyu kaynatın. Kaynayan suyun içerisine karanfil tohumlarını atın ve 10 dakika ağzı kapalı olacak şekilde demleyin. Demlendikten sonra banyodan çıkmadan önce bu suyla saçınızı durulayın ve 10 dakika bekleyin. Karanfil kürünü haftada iki kez uygulayabilirsiniz.
Daha canlı, gür ve sağlıklı saçlara kavuşmak istiyorsanız, karanfil suyu kullanımını düzenli olarak haftada 1 kez uygulamalısınız. Hazırlayacağınız karanfil suyu kürü ile istediğiniz saça kolaylıkla kavuşabilirsiniz. En hızlı sonucu almak için karanfil kürünü bir hafta boyunca her gün uygulayabilirsiniz.
Karanfil Kürü Nasıl Hazırlanır? Birçok bakım ürününde olduğu gibi, karanfilin saça faydalarını konusunda olumlu sonuç almak süreklilik gerektirir. Canlı, sağlıklı ve gür saçlara kavuşmak istiyorsanız, karanfil bakımını sadece bir-iki kere değil, düzenli olarak (haftada 1 kere) yapmanız gerekmektedir.
Eğer sıcak karanfil suyu hazırlayacaksanız, bu karanfil suyu hem içinde tarçın da olduğu için hem de kaynatılarak hazırlandığı için daha yoğun bir tada ve etkiye sahip olacaktır. Bu şekilde hazırladığınız karanfil suyunu günde 2 bardak içmeniz yeterli olacaktır.
İsterseniz duştan önce saç diplerinize suyu püskürterek uygulayın. Saç derisine masaj yapmayı da unutmayın. Bu kan dolaşımını hızlandırarak kullandığınız ürünün etkilerini güçlendirir. Duştan önce 1-2 saate kadar saçınızda bekletebilirsiniz.
İlgili 19 soru bulundu
Karanfil suyu kürü, saç dökülmesinin kısa sürede durdurulması için en etkili doğal tariflerdendir. Uygulanmaya başladığı haftadan itibaren etkisini göstermeye başlayan karanfil suyu kürü, saç derisini besler ve dökülmeleri azaltır.
Karanfil kürü ile saça uygulama yapıldığında saç köklerinin güçlendiğini görebilirsiniz. Bunun yanı sıra saç derisinde meydana gelen kepek ve saç dökülmesi sorunlarını azaltır.
Bir bardak suyu kaynattıktan sonra içerisine 15 ya da 20 adet karanfil atın. Daha sonra bu karışımı karıştırın. Yapmış olduğunuz bu karışımı bir kavanozun içine atın. Kavanozu yaklaşık olarak 1 gün bekletin.
Karanfil Hangi Sıklıkla Tüketilmelidir? Karanfil, baharat olarak kullanıldığında yemeklere tat ve aroma vermek için küçük miktarlarda kullanılabilir. Tıbbi amaçlarla kullanılıyorsa, doktorun önerdiği şekilde ve dozlarda tüketilmelidir. Genel olarak, günlük 2-3 gram tüketimi önerilir.
Karanfilin bulunduğu ortama göre toprağının kuruma süresi değişir. Dolayısıyla sulama periyodu da değişiklik gösterir. Yani "Karanfil çiçeği kaç günde bir sulanır?" sorusu için belli bir sulama periyodu söylemek mümkün değildir. Bunun yerine toprak kontrol edilmeli ve eğer kuruduysa su verilmelidir.
Saç ve saç derisi açısından önemli bir yere sahip olan karanfil suyu ile yapılan ve içerisinde farklı yağlar olan bir saç kürünü 1 veya 2 saat kadar bekletmelisiniz. Ancak sadece karanfil suyu kullanıyorsanız durulamanıza gerek yoktur.
Pürüzsüz ve canlı bir cilde sahip olmanın en kolay yolu Karanfil suyudur. Karanfil suyunu cilde direk olarak uygulayabilirsiniz. Düzenli kullanım sonucunda cildinizde gözle görülür bir düzelme olacaktır. Sağlıklı ve daha doğal bir cilt için karanfil suyunun eşsiz bir katkısı olmaktadır.
Saçlarınızın hızlı bir şekilde uzamasını istiyorsanız beslenme rutininizde protein ile C ve E vitaminlerine daha fazla yer vermelisiniz. Zengin protein içeriğiyle dikkat çeken yumurta, ayrıca saç dökülmelerine karşı etkili olan biotin maddesini ihtiva eder. Biotin saçların hızlı uzamasına da yardımcı olabilir.
2 su bardağı suyu, 1 yemek kaşığı zencefil kökünü ve 1 yemek kaşığı karanfili bir demliğe ekleyin ve 1 adet çubuk tarçın ilave edin. Bu karışımı çay demler gibi demleyin. Elde edilen karanfilli tarçınlı su günde 2 defa içilmelidir. Sabah ve akşam olmak üzere düzenli şekilde tüketin.
Serin ve kuru yerde ağzı kapalı olarak, çocukların ulaşamayacağı şekilde muhafaza ediniz.
Karanfil, enfeksiyona sebep olan bakteri ve mikroplara karşı iyi bir savaşçıdır. Özellikle boğaz yollarınızda ya da ağız içinde oluşan enfeksiyonlara karşı doğal bir ilaç görevi görecek karanfilli suyu düzenli tüketerek kısa zamanda mikroplardan kurtulup sağlığınıza kavuşmanız mümkündür.
Karanfil ağızda çiğnemek için tercih ediliyorsa günde bir ila iki adet kullanımı yeterli oluyor.
Karanfil antioksidan bakımından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Bu özelliği sayesinde vücutta serbest radikallerin oluşturduğu oksidatif strese karşı etkisi büyüktür.
Sabahları ilk iş olarak aç karnına içebilirsiniz.
Bir fincan başına bir tatlı kaşığı gelecek şekilde karanfilleri baharat değirmeninde ya da havanda öğütün. Tamamen toz haline gelmemelidir. Bir fincan çay için bir fincan kaynamış suyu karanfilin üzerine ekleyip kaynatın. 10 dakika kaynatmanız yeterlidir.
Karanfil çayını hazırlamak için bir bardak soğuk suyun içine karanfil tohumlarını atarak kaynamasını bekleyin. Kaynatma işleminin süresi en az 15 dakika olmalıdır. Kaynama boyunca çayın ağzı kapalı olmalıdır. 15 dakika sonra çayınızı sıcak bir şekilde tüketebilirsiniz.
Kaynatarak deneyin: 1 su bardağı karanfil suyu için yaklaşık 1-1,5 su bardağı içme suyunu küçük bir tencereye alın. İçine 10 adet karanfil ilave edip kaynatın. Ardından elde ettiğiniz bu suyu süzdürüp içinden taneleri uzaklaştırın. Sıcak, ılık ya da soğuk olarak tüketebilirsiniz.
Yıkama sırasında şampuana birkaç damla karanfil yağı eklemek, saçların daha parlak, yumuşak ve nemli olmasını sağlar. *Kuru bir saç derisi sadece kepeğe değil, aynı zamanda kaşıntıya ve saç derisi problemlerine yol açar.
Karanfilin yağını ya da suyunu saça uygulamak saçlarınızın sağlığını olumlu yönde etkileyecektir. Peki, karanfil saçlarınızın rengini koyulaştırır mı? Bunun kesin bir cevabını vermek pek mümkün değil. Saç yapınıza ve rengine bağlı olarak saçlarınızın renginin koyulaşması değişkenlik gösterebilir.
Karanfil tomurcuklarının kullanılması tercih edilmeli
Kurutulmuş “karanfil çiçek tomurcuklarının” miktarını abartmadan kullanılmasının erkeklerde cinsel güç üzerinde olumlu etki gösterirken, ”Karanfil yağı”nın sürekli ve yüksek miktarda kullanılması ters etki yapabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri