Karanfilin Dişe Faydaları Karanfil antiseptik ve antibakteriyel etkileri sayesinde diş ağrısını hafiflettiği gibi diş eti rahatsızlıklarının da giderilmesinde etkilidir. Aynı zamanda çiğnendiğinde ağız kokusuna karşı kullanılabilir.
Diş ağrısı için kullanabileceğiniz karanfil içeren çeşitli ev ilaçları vardır. Bununla birlikte, iki damla karanfil yağını bir çay kaşığı zeytinyağı veya hindistancevizi yağı ile karıştırmak güvenlidir. Daha sonra bir pamuğa batırın ve ağrıyan dişin üzerine koyun. Ağrı geçene kadar dişlerinizi hafifçe sıkın.
Karanfil yağı veya suyu, diş eti iltihapları, diş çürükleri, ağız yaraları gibi sorunların tedavisinde kullanılabilir.
Diş eti çevresinde hafifçe çiğneyerek veya karanfili dişinize bastırarak ağrıyı hafifletebilirsiniz. Karanfilin uyuşturucu ve antiseptik özellikleri, ağrıyı azaltır ve enfeksiyon riskini düşürür. Kuru karanfil yağı, diş ağrısı için başka bir kullanım seçeneğidir.
Karanfil diş ağrısında kullanılan en doğal yöntemlerden biri olarak biliniyor. Ancak karanfilin diş sağlığına iyi gelmediği, aksine zarar verdiği ortaya çıktı.
İlgili 22 soru bulundu
Karanfilin dişe uygulanabilmesi için karanfil yağı kullanılmalıdır. Aktarlardan alınan karanfil yağı bir pamuğa damlatıldıktan sonra ağrı olan kısımda 15 dakika tutularak ağrı biraz hafifletilir. Tamamen ağrı ortadan kalkana kadar uygulama tekrarlanır.
Diş Hekimi Zafer Kazak, “Diş ağrılarının kendiliğinden geçmesi beklenmemelidir. Halk arasında uygulanan karanfil, sarımsak, alkol, aspirin gibi yöntemler işe yaramamakta hatta diş ve çevresindeki dokulara zarar verdiği için tavsiye edilmiyor.
Mersingiller ailesinden olan karanfil insan sağlığı için çok sayıda faydaya sahiptir. İltihap kurutucu özelliğinin yanında, ağrı kesici etkiye sahip olan karanfil hakkında bilinmeyenleri sizler için hazırladık. Çok bilinmeyen ama etkileyici özelliklere sahip karanfil hakkında tüm detaylar. Karanfil Nedir?
Bir parça pamuğa birkaç damla karanfil yağı damlatıp şişliğin olduğu diş etini 2 dakika kadar ovmak iltihabın yok olmasını sağlar. Bu yöntemi diş etindeki şişlik geçene kadar günde 2 kez uygulayabilirsiniz.
Kırmızı renkli, keskin tatlı bir baharat olan karanfil bazı hassas bünyelerde alerjiye neden olabilir. Karanfil tükettiğinizde kendinizi en azından 24 saat boyunca gözlemleyiniz, cilt veya bağırsak tepkimesi oluşursa bu baharattan uzak durmanızı öneririz. Karanfil 2 yaş altı bebeklere önerilmemektedir.
Karanfil diş ve diş eti bakımında kullanılan bitkilerden biridir. Karanfilin antiseptik bir özelliği vardır. Yemeklerin ardından 2 ya da 3 adet karanfil çiğnenmesi diş eti çekilmesine sebep olan bakterileri yok eder.
Genellikle sindirim sistemi hastalıklarında mide bulantısı, hazımsızlık, şişkinlik gibi durumlarda karanfil yutulması önerilebilir. Diğer yandan antioksidan özelliği ile vücuttan toksinlerin atılması için karanfil yutulabilir.
Diş eti iltihabına evde ne iyi gelir sorusu; tuzlu su, karbonat, aloe vera jeli, ve yeşil çay olarak cevaplandırılabilir. Bu ürünleri doğru yöntemler ile kullanarak evde sağlığınıza kavuşabilirsiniz.
Hadis: Nebiyy-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- şöyle buyururlardı: Ağrıyan dişinin üzerine şehâdet parmağını koyup Yâsin-i şerîfin son tarafını nihayete kadar oku, biiznillah teâlâ şifâ bulur."
Diş iltihapları oluştuğu takdirde iltihapların kuruması için ve iltihabın geçebilmesi için bazı yöntemler kullanılır. İlk olarak eğer bir ilaç tedavisi alınacaksa doktor tarafından önerilen antibiyotikler kullanılır. Bunun yanında kekik, zerdeçal, çörek otu gibi doğal iltihap gidericiler kullanılabilir.
Diş çürümesi sinirlere ulaştığında, bu kısımda kalıcı hasarlara neden olur. Bu nedenle, sinire ulaşmış diş çürükleri hızla tedavi edilmelidir. Bu tedavi işlemine dentin çürüğü kanal tedavisi ismi verilir. Kanal tedavilerinde, çürümüş kısımlar sinirler ile birlikte alınır.
Diş ağrısına iyi gelen karanfil yağı anestezik ve antiseptik özelliklere sahiptir. Eugenol denilen güçlü bir madde içerir. Bakteri öldürmeye yarayan bu madde diş macunlarında da vardır. Kuru karanfil ağrıyan bölgeye konup bekletilirse o bölgeyi uyuşturarak ağrı hissini azaltır.
Enfeksiyon söz konusu ise buna yönelik müdahaleler yapılır ve ardından kalan boşluk dolgu malzemesi ile doldurulur. Çürüğün durumuna göre kanal tedavisi uygulanan dişin üzerine diş kronu da yerleştirilebilir. Tamamen çürümüş dişler için ise tek çözüm yolu dişin çekilmesi ve yerine protez yerleştirilmesidir.
Dişin üzerine basıldığında ağrı olması veya en küçük bir temasın bile ağrı nedeni olması dişin sinirinde bulunan iltihabın, kök ucundan dışarı yayıldığı anlamına gelir. Bu durumda yapılması gereken tedavi; “Kanal Tedavisi”dir. Hemen bir diş hekimine veya Endodontiste gitmelisiniz aksi halde her an bir apse gelişebilir.
Erişim açma: Dişin üst kısmında bir delik açılır, böylece sinire erişim sağlanır. Bu işlem için özel dental aletler kullanılır. Sinir çıkarma: Delikten erişildikten sonra, dişin içerisindeki sinir dokusu ve enfekte olmuş dokular dikkatlice çıkarılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri