Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Kararı Çıkan dosyası tekrar açılır mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Kararı Çıkan dosyası tekrar açılır mı?

Eğer takipsizlik kararı verilen bir icra dosyasıyla ilgili yeni deliller ortaya çıkarsa veya şartlar değişirse, mahkeme tarafından tekrar açılabilir. Ancak genellikle takipsizlik kararları yeniden değerlendirilmesi zor durumlarda alınır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: altuntas.av.tr

Dosya kapandıktan sonra tekrar açılır mı?

Kapanan icra dosyaları uygun koşullar gerçekleşmiş ise hem ilamsız takiplerde hem de ilamlı takiplerde tekrar açılabilmektedir. Dosyanın yenilenmesi için icra takibinin bulunduğu icra müdürlüğüne hitaben yazılacak olan dilekçede hem dosyanın arşivden çıkartılması hem de yenilenmesi talepleri yer almalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kucukokka.av.tr

Kapalı takipsizlik yazan dosya tekrar açılır mı?

Aynı şekilde zamanaşımına uğramış bir dosyanın tekrar açılması mümkün değildir. Ancak dosyada bir yıl haciz uygulanmaması sebebiyle dosya “takipsizlik” sebebiyle kapanmışsa alacaklı yenileme harcı ve masraflarını ödeyerek kapanan dosyayı tekrar açabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ayboga.av.tr

İcra dosya Uyaptan ne zaman silinir?

Borçlar Kanunu'ndaki 10 yıllık zamanaşımı süresi icra takiplerinde de uygulama alanı bulmaktadır. İcra dosyası takipsizlik nedeniyle işlemden kaldırılmışsa, dosya 10 yıllık zamanaşımı süresinin geçmesiyle tamamen ortadan kalkar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

Dava dosyası ne zaman düşer?

Bu kararın kesinleşmesiyle dava dosyası kapanmış olur. Davanın Düşmesi: Bazı hukuki nedenlerden dolayı dava düşebilir. Örneğin; davanın zamanaşımına uğraması, şikayetten vazgeçilmesi gibi nedenlerle dava düşer ve dosya kapanır. Uzlaşma: Bazı suçlarda taraflar arasında uzlaşma sağlanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ayboga.av.tr

Kapanan dava tekrar açılır mı?(Yargılamanın yenilenmesi)

İlgili 23 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Dava dosyası karara çıktıktan sonra ne olur?

Kararı çıkmış davada çıkmış teriminin anlamı nihai karar verildiğini ifade eder. Bu nihai karara çıkan davada, davalı ya da davacı istinaf ya da temyize götürme sürelerinin tamamlanmasını beklemiştir. İstinaf ve temyiz yolu açık olan davalarda bu yol kullanılmadığı zaman dava kesinleşmiş olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avgorkemdemircan.com

Dosya karara çıkmış ne demek?

Dava dosyası karara çıkmış demek davanın artık kesinleşmiş yani net bir şekilde sonuca varmış olduğu anlamına gelmektedir. Dava dosyasının karara çıkması sonucunda karar kesinleşerek uygulanır ve asla kararda bir değişim söz konusu olamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avukatismailyildirim.com

İcra borcu 5 yıl ödenmezse ne olur?

Kural olarak bir icra dosyası 10 yıllık sürenin dolmasıyla düşer. Bu kuralın dayanağı Borçlar Kanunundaki 10 yıllık genel zamanaşımıdır. Ancak zamanaşımı daha kısa olarak (mesela 5 yıl olarak) öngörülen borçlar için ise 5 yıl sonunda icra dosyası zaman aşımına uğrar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: chukuk.com

İcra borç 10 yıl ödenmezse ne olur?

Süreler geçtikten sonra borçlunun borcu ortadan kalkar ve alacaklı borç ile ilgili ödeme talep edemez. Bu noktada bazı hususlara dikkat çekmekte fayda var. Mesela sizin borcunuz karşısında alacaklı taraf icra takibi başlatsın. Eğer 10 yıl içerisinde bir işlem yapılmaz ise borcunuz düşer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ferhatkule.av.tr

E devletten dava dosyası ne zaman silinir?

Alacaklı tarafın, icra dosyası üzerinde 1 yıl boyunca işlem yapmaması neticesinde icra dairesince ilgili dosya arşive kaldırılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: halilkaanemektar.av.tr

Takipsizlik kararı kaç yıl?

Kamu davasının açılmasının ertelenmesi kararı verilebilmesi için bazı özel şartlar vardır. Burada bunlara değinmiyoruz. Ancak bu bahsettiğimiz 5 yıllık süre boyunca kişinin kasıtlı bir suç işlememesi halinde gene verilecek olan karar KYOK yani takipsizlik kararıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mihci.av.tr

İcra takibi kaç yıl sürer?

İcra Takibinde Zamanaşımı Süresi

Genel Zamanaşımı Süresi: Türk Borçlar Kanunu'na göre, genel zamanaşımı süresi 10 yıldır. Yani, bir alacak 10 yıl boyunca talep edilmezse, zamanaşımına uğrayabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: melisaezgisimsek.av.tr

Takipsizlik kararı silinir mi?

Sulh ceza hâkimliği, itiraz edenin itiraz gerekçelerini veya soruşturma dosyasından anlaşılan nedenlerle itirazın haklı olduğu kanaatine varırsa, kovuşturmaya yer olmadığına dair kararı (takipsizlik kararını) kaldırır. Bu halde, Cumhuriyet savcısı iddianame düzenleyerek mahkemeye vermek zorundadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: barandogan.av.tr

Kapalı olan dosya Uyaptan ne zaman silinir?

Dosyanın kesinleşme zamanından 5 yıl sonra adli sicil ve istatistik genel müdürlüğüne başvurarak sabıka kayıtlarınızı UYAP'tan ve E-Devlet aracılığıyla sildirebilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lacinhukukdanismanlik.com

Kapanan dosya nasıl açılır?

Dosyayı kaydettiyseniz
  1. Üzerinde çalışmış olduğunuz dosyayı açın.
  2. Dosya > Bilgi'yi tıklatın.
  3. Belgeleri Yönet'in altında etiketli dosyayı seçin (kaydetmeden kapattığımda).
  4. Dosyanın üst kısmındaki çubukta Geri Yükle'yi seçerek daha önce kaydedilmiş sürümlerin üzerine yazın.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: support.microsoft.com

Uyapta dosya ne zaman kapanır?

İcranın kapanması için dosyanın borcunun tamamen ödenmesi veya zamanaşımının geçmesi gerekmektedir. İcra takibi 10 yıllık süre geçmekle kapanmaktadır. Haciz dosyasına 1 yıl işlem yapılmazsa icra takibi kendiliğinden takipsiz kalır ve düşer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

Bir borç kaç yılda silinir?

İcra takibinde zaman aşımı süresi toplamda 10 yıl olarak belirlenmiştir. Ancak bu toplam süre içinde ilgili kanun çerçevesinde borçlar 10 senede zaman aşımına uğrar. Avukatlar ile yapılan icra takibinde ise icra takibinin yenilenmesi durumunda süreler her dosya yenilendiğinde tekrar uzayabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kucukokka.av.tr

Kredi borcu 5 yıl sonra silinir mi?

Takibe alınmış bir kredi, ödemelerin 90 gün boyunca yapılmaması durumunda yasal takip süreci başlar. Bu sürecin ardından, Merkez Bankası tarafından kara listeye alınır ve tutulan kayıt, borç ödendikten yaklaşık 5 yıl sonra silinir. Kişi bu sayede kara listeden çıkar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: enuygun.com

İcra borcu kaç senede silinir?

Alacaklı, ilamı on yıllık zamanaşımı süresi içinde icraya koyar ve fakat bu ilamlı icra takibini on yıl süre ile takipsiz bırakırsa, ilam yine zamanaşımına uğrar. Çünkü, ilama dayanan takip, son icra işlemi üzerinde on yıl geçmekle zamanaşımına uğrar (İİK.m. 39/I).

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: legal.com.tr

Varlık şirketlerinde borcun zaman aşımı ne zaman biter?

5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 141. maddesinde TMSF'nin alacaklarına ilişkin dava ve takiplerde zamanaşımı süresi 20 yıl olarak öngörülmüştür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

Mal varlığı yoksa icraya verilirse ne olur?

Mal varlığı olmayan bir kişiye de haciz gelebilir. Ancak, mal varlığı olmayan kişinin haciz işlemi tabi olacak bir varlığı olmadığı için gelirlerine yönelik haciz uygulanır. Ev, araba ya da arsa gibi hiçbir mal varlığı olmayan borçlunun haciz kararı ile aylık maaşına haciz işlemi uygulanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: avgorkemdemircan.com

Banka kredi borcu kaç yılda silinir?

Kişinin kredi kartı borcunun 10 yıl içinde zaman aşımına uğrayabilmesi için geçen bu 10 yıllık süre zarfında borcunuza yönelik banka tarafından hiç bir işlemin uygulanmamış olması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Karara çıkmış dosya tebliğ edilmezse ne olur?

Yani, kararın kesinleşmesini veya kanun yollarına başvuru hakkının kullanımını temin için taraflar mahkemeye başvurarak gerekçeli kararın taraflara tebliğ edilmesini istemesi gerekir. Aksi takdirde gerekçeli karar tebliğ edilmezse, hüküm kesinleşmemiş olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mesudebusrakucuk.av.tr

Karara Çıkmış dava nereden öğrenilir?

UYAP Bilişim Sistemi aracılığıyla davanızın son durumunu öğrenebilir, evrak gönderebilir ve gerekiyorsa harç/masraf/tahsilat işlemlerinizi yapabilirsiniz. Davanızın son durumu ile ilgili bilgiye, dosyanızın safahat bilgilerindeki yapılan son işlemi takip ederek ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: vatandas.uyap.gov.tr

Karara çıkmış dosya istinafa gider mi?

Bir davada nihai yani son karar verildiyse kanun yolu süreci yani istinaf ya da temyiz süreci başlamaktadır. Kararın istinafa gidilmesi ya da kesin kararlardan olmaması halinde kararın icrası sağlanabilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kucukokka.av.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT