Beyaz veya esmer şeker ve bunları içeren kek, kurabiye, çikolata, pasta, dondurma, meyveli yoğurt, puding, şekerli çay-kahve, meşrubat vb. yiyecekleri tüketmiyoruz. Şeker olarak yalnızca günde 2-3 porsiyon meyve ve 1 tatlı kaşığı bal veya pekmez veya 2 kare (10 g) bitter çikolata tüketebilirsiniz.
Ortalama olarak rakam verecek olursak 2 haftada 5 kilo, ayda 7-8 kilo vermeniz mümkündür.
günümüze kadar genetiği bozulmamış buğdayın atası olarak biliniyor.
Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için ekmek, pirinç, patatesten uzak durmalı. Peki Karatay diyeti nasıl yapılır? Karatay diyeti hızlı kilo vermek isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği diyet türlerinden biridir. Bu diyeti kurallarına uyarak uygulayan kişiler, 10- 15 gün içerisinde yaklaşık 5 kilogram vermektedir.
İlgili 17 soru bulundu
Akşam Yemeği: Balık ızgara, kırmızı soğan, turp, roka, havuç ve bruksel lahanasından oluşan salata, yanına zeytinyağlı barbunya. Ara Öğün: Zorunlu olmasa da 1 avuç ceviz içi tüketilebilir. Öğle Yemeği: Yanında pide ve pilav olmadan bir porsiyon şiş kebap, bol yeşillikli salata, bir kase yoğurt.
Çiftlik danasının eti yenmemeli onun yerine serbest dolaşan keçi ve kuzu eti tercih edilmedidir.) Bulgur pilavı ise günde bir defa tüketilebilir. (Sınırsız değil sadece 2-3 kaşık tüketilebilir.)
Herkesin en sağlıklı bulduğu tam buğdaylı ekmekler, diğer ekmek türlerine göre daha çok vitamin, tahıl ve lif içeriyor. Ayrıca insülin direnci olan bireyler için kan şekerini olumsuz anlamda etkilemiyor.
Peki 30 gün boyunca ekmek yemezsek, vücudumuzda neler olur? İşte 30 gün ekmek tüketmezseniz, vücutta yaşanacaklar… Bir ay boyunca ekmek tüketmezseniz hızlı bir şekilde kilo verdiğinizi göreceksiniz. Karbonhidrat miktarını azaltmak size direkt kilo kaybı olarak yansıyacaktır.
Karatay Diyeti Uygulanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Özellikle susamlı ve bol yağlı simit, poğaça gibi besinler kahvaltıda tüketilmemelidir.
Sarı Mikrofon bu kez Canan Karatay diyetini ele aldı. Buna göre; ekmek, makarna, pilav, bulgur, siyez. bulguru, arpa, çavdar, yulaf, pirinç, mısır, patetes. yememeliyiz.
Yüksek oranda doymamış yağ içeriğine sahip olan tahin mide ağrılarına iyi gelir ve bağırsak hareketlerini düzenler. Tahin faydaları Canan Karatay tarafından da ele alınmaktadır. Canan Karatay tahinin kan dolaşımını düzenleyerek damar tıkanıklığı tedavisine destek olduğunu belirtmektedir.
Ürik asit ve trigliserit yüksekliğine neden olması sebebi ile karpuz, kavun, incir ve üzüm tüketiminde dikkatli olunması gerektiğine işaret etti. Canan Karatay tarafından önerilen yaz meyveleri ise daha koyu renkli böğürtlen ve mürdüm eriği gibi meyveler.
Canan Karatay diyetini yapmak istiyorsan; öncelikle yetişkin olman, diyabet hastası olmaman ve hamile olmaman önemlidir. Çünkü ara öğün olmayan bu beslenme biçimi bir diyabet hastası için çok da uygun olmayacaktır.
STANDART CANAN KARATAY DİYETİNDE SERBEST OLAN YİYECEKLER HANGİSİDİR? Bakliyat, ceviz, ayva, ayran, sebze çeşitleri, badem, çilek, elma, zeytinyağı, fındık, kiraz, bulgur, fındık yağı, fıstık, erik, tereyağı, armut, maden suyu, şeftali ve yoğurt.
Kısaca açıklamam gerekirse; 1 küçük boy patatesin (90 gr), 1 ince dilim ekmeğe (25 gr) eşit olduğunu söyleyebilirim.
6 yemek kaşığı (40 gr) yulaf günlük posa ihtiyacınızın yaklaşık %20'sini karşılar. 3 yemek kaşığı yulaf = 1 dilim ekmek yerine tüketilebilir.
Çiğ haliyle 100 gramı, 1 dilim ekmek yerine geçer. 100 gram patates de yaklaşık 1 yumurta büyüklüğündedir.
Kişinin günlük ihtiyacına ve özelliklerine göre değişmekle birlikte günde 3-5 dilim ekmek tüketilebilir, önemli olan miktar ve hangi ekmeği yediğinizdir. Karbonhidrat kaynağı olarak tam tane tahıl seçin yani bulgur, karabuğday, tam çavdar tanesi gibi tabi ekmek seçimlerinizde bu yönde olsun.
Sonuç olarak, diyette hangi tam tahıllı ekmeği tüketmek daha iyi olduğu, kişinin özel ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır. Çavdar ekmeği glütensiz ve düşük glisemik indeksi ile kan şekeri seviyelerini dengeleyerek tokluk hissini artırırken, tam buğday ekmeği daha fazla lif, vitamin ve mineral içerir.
Bakliyatlar da Karatay Diyeti'nin temel ögelerinden, ama belli başlıları. Örneğin pirinç yememeniz gerekiyor ama bulgur yiyebiliyorsunuz. Kuru bakliyatlardan fasulye, nohut, buğday, börülce, mercimek, bunlar yemeğini yapabileceğiniz, salataya katabileceğiniz, çorbalarda kullanabileceğiniz bakliyatlar.
yapılmış sucuk ve yoğurt yenebilir.
* Sızma zeytinyağı ile her türlü sebze ve bakliyat yemeği yapılabilir. * Arpa şehriye, tel şehriye vb ürünler işlenmiş gıda oldukları için, yemeklere kıvam versin diye ilave edilmemelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri