Karbonat: Antibakteriyel özelliği ve yaralar üzerindeki iyileştirici etkisi nedeniyle karbonat, ağız yaralarının iyileştirilmesi için sıklıkla tercih edilen evde bakım yöntemlerinden bir tanesidir. 1 çay kaşığı kadar karbonatı az miktarda su ile karıştırarak hazırladığınız bu su ile gargara yapabilirsiniz.
Bir çay kaşığı karbonat ile bir miktar ılık su karıştırılarak macuncu bir kıvamda hazırlanan karışım yaranın üzerine sürülerek bir süre lezyon üzerinde bekletilmelidir.
Ağız yaralarıyla birlikte gelen pamukçuğu geçirmek için karbonata başvurabilirsin. Karbonatlı su ile günde 3-4 defa gargara yaparak iyileşmeyi hızlandırabilirsin. Tuzlu su ve soğuk su gargarası da ağız yaralarında başvurulan yöntemlerden. Eğer ağzında yara varsa sıcak içecek ve yiyeceklerden uzak durmalısın.
Başlangıçta sirke daha çok ağrı yaratabilir ama aftların ağrısının giderilmesinde etkinliğini göreceksiniz. Kabartma tozu da doğal aft tedavilerinden birisidir. Direkt aftın üzerine kabartma tozu (karbonat) uygulayabileceğiniz gibi, su ve kabartma tozu ile bir hamurda oluşturup uygulama yapabilirsiniz.
Karbonatlı gargara: Karbonat, ağzı dezenfekte etmeye yardımcı olur. Kötü kokuların oluşmasını engeller. Malzemeler: 1 bardak su, 1 çay kaşığı karbonat ve 3-4 damla doğal nane yağı. Yapılışı: Tüm malzemeleri bir şişede karıştırın ve daha sonra ağız dolusu alarak çalkalayın ve tükürün.
İlgili 23 soru bulundu
Terapötik ağız gargaraları, bakterileri öldüren ve hem plak hem de diş eti iltihabını azaltan aktif bileşenler içerir. Terapötik ağız gargaraları reçetesiz olarak temin edilebilir veya diş hekiminizin bu ürün için özellikle reçete yazması gerekebilir. Kozmetik gargaralar ağız kokusuna neden olan bakterileri öldürür.
Karbonatlı su ile günde 3-4 defa gargara yapılması pamukçuk yaralarına iyi gelir. Klorheksidin glukonatlı gargaralar yapılabilir. Reçetesiz satılan bazı ilaçlar da dudağın içindeki ve diş etindeki yaraya iyi gelir.
1) İbrahim Saraçoğlu
Anadolu'da yoğurt otu olarak bilinen bitkiyi alıp bitki çayı olarak içilmesini öneriyor. Bu çay ile gargara yapılmasının da etkili olduğunu ekler. Ayrıca limon ile gargara yapılmasının da ağız içi yaralarını iyileştirmede etkili sonuçlar verdiğini belirtir.
-Kesinlikle aftın yüzeyine dokunulmamalı ve tahriş edici işlemlerden kaçınmalıdır. -Halk arasında yaygın olan ve ağrıyı hafifletebileceği düşünülen aftın üzerine tuz basmak, asitli ürün sürmek veya rakı basmak gibi yanlış ve sorunu daha da kötüleştirecek işlemlerden kaçınmak gerekmektedir.
Vücuttaki B12 vitamini ile demir ve folik asit eksikliği de ağız yaralarının önemli bir sebebidir. Genetik nedenler ağız yaralarının nedeni arasındadır. Vücuttaki hormonal değişiklikler ağız yaralarına neden olabilmektedir. Ağız yaraları aşırı strese bağlı olarak da ortaya çıkabilmektedir.
Elma Sirkesi: Ağız içindeki yaralar için elma sirkesi kullanımı dikkatli bir şekilde yapılmalıdır. Az miktarda elma sirkesi ile az miktarda suyu karıştırıp kulak çubuğu ile ağız içindeki yara olan bölgeye hafifçe uygulamanız gerekmektedir. Böylece ağızdaki yaralardan kurtulabilirsiniz.
Ağız içindeki aftın iyileşme sürecini hızlandırmak ve ağrıyı azaltmak için tuzlu su gargarası yapmak faydalı olabilir. Aloe vera jeli veya propolis içeren merhemler, aft bölgesine uygulanarak anti-inflamatuar ve yatıştırıcı etkiler sağlanabilir.
Su ve karbonat karışımından hazırlanan bir krem aft üzerine sürülebilir. Yarım bardak suya yarım çay kaşığı tuz ilaveli karışımla günde 3 kez gargara yapılabilir. Bir kaşık sumağı bir bardak ılık suya ekleyip karıştırınız. Bu karışımla ağzınızı çalkalayınız.
Tuzlu ve karbonatlı gargara yapın
Bir su bardağı ılık suyun içine bir çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı karbonat ekleyip karıştırarak hazırlayacağınız gargarayı dişlerinizi fırçaladıktan sonra uygulayarak hem ağız içerisindeki mikropları önemli ölçüde azaltabilir, hem de boğazınızı yumuşatabilirsiniz.
Halk arasında ağız yarası olarak da adlandırılan aftın nedeni tam olarak bilinmemektedir. Ancak, darbe, ağız içini ısırma, gıdalara karşı hassasiyet, vitamin eksikliği, stres, ağız ve diş sağlığına dikkat etmeme, bazı hastalıklar ve hormonal değişimlerin aft ile bağlantılı olduğu söylenebilir.
Yatıştırıcı özelliğe sahip olan bal, ağız dil yarasına ne iyi gelir sorusuna verilebilecek yanıtlardan bir diğeri. Doğal ürün çeşitleri arasında yer alan bal aynı zamanda antibakteriyel özellik de gösteriyor. Bu sebeple yaranın bulunduğu bölgenin steril hale gelmesine yardımcı oluyor.
Özellikle ağız ve diş sağlığı için kullanımı oldukça yaygındır. Karanfil yağı veya suyu, diş eti iltihapları, diş çürükleri, ağız yaraları gibi sorunların tedavisinde kullanılabilir.
Protefix® yara ve koruma jeli diş sağlığı açısından özellikle önerilmektedir, çünkü uygulama sayesinde sık bilinen yan etkiler oluşmamaktadır: Doğal ağız örtüsünü bozmaz. Ağrıyı dindirir, yara iyileşmesine yardımcı olur.
Sumak kaynatıldıktan sonra soğutulup gargara yapıldığında iyileşme süreci hızlanacaktır. Ağız yarasına iyi gelen şeyler arasında doktorun önereceği kremler de vardır. Bu kremler ağrıların hafiflemesine ve kızarıklıkların iyileşmesine yardımcı olur. Yaraların iltihaplı ise steroid jel kullanımı da önerilebilir.
Aloe vera, aftların neden olduğu ağrıyı azaltabilir ve iyileşme sürecini hızlandırabilir. Bitkiden gelen jeli doğrudan aftın üzerine uygulayın ya da aloe vera suyu için. Aloe vera çatlamış dudaklar ve uçuk gibi diğer oral rahatsızlıkları da tedavi edebilir.
Ağız içi yarasına ne iyi gelir, aşağıdaki gibi sıralanabilir: Bitkisel desteklerden biri olan adaçayı, demlenip ılık hale girildikten sonra ağızdaki yaraya kompres uygulanabilir. Aynı zamanda adaçayını ağzınızda bekletip tüketebilirsiniz. Sumak, ağız yarasına ne iyi gelir evde çözüm bulmak isteyenlere birebirdir.
Maden suyunu dilin yara olan bölgesinde belli bir süre bekleterek yaranın iyileşme sürecini hızlandırabilirsiniz. Maden suyu ile gargara yapılması da dil yaralarının iyileşmesini sağlayan bir diğer seçenektir.
1 su bardağı suyun içine nane yağını ve karbonatı ekleyin. Tüm malzemelerin karışmasını sağlayın. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra karbonatlı doğal gargarayı uygulayın. Çalkalanan kirli suyu tükürdükten sonra bir defa daha deneyin.
MAJEZİK PLUS gargara aşağıdaki hastalıkların tedavisinde kullanılır, • Ağız ve boğaz mukozasında inflamasyon ve ağrıyla seyreden gingivit, stomatit, farenjit, tonsillit ve aftöz lezyonlarda, • Ağız ve boğaz antisepsisi, hastanın yutma fonksiyonunun rahatlaması ve diş eti rahatsızlıklarında semptom giderici olarak, • ...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri