Kabartma tozu ve karbonat, beyazlardaki lekeler nasıl çıkar sorusunun en etkili cevaplarından biridir.
Cilt beyazlatma özelliği bulunan karbonat aynı zamanda lekelerin yavaşça açılmasını sağlar. Çoğu zaman yanlış ürün kullanımı, hava değişimi, güneş ışınları gibi farklı etkenlerde ortaya çıkan lekeleri düzenli karbonat maskesi ile yok edebilirsiniz.
Araba hijyeni için kullanılmakta olan diş fırçasının karbonat ile kullanılması da araç içerisindeki kötü kokuların giderilmesini sağlamaktadır.
Zira karbonat, mermer yüzeylerde uzun süre tutulduğunda aşındırma etkisi yaratıyor ve bu durum da yüzeylerin kolayca çizilip lekelenmesine, özellikle mermer mutfak tezgahlarında hijyenik olmayan sonuçlara neden oluyor.
İlgili 20 soru bulundu
Cildi siyah noktalardan arındırır. Limon ve benzeri asidik maddelerle bir araya geldiğinde cildi beyazlatır. Düzenli kullanım halinde ten rengini açar. Yoğurtla birlikte uygulama yapıldığı takdirde güneş yanıklara iyi gelir.
Karbonat ve sirke
Karbonat bazik, sirke asidiktir ve karbonat ile sirkeyi bir araya getirdiğinizde çoğunlukla sodyum asetat elde edersiniz. Ayrıca tek olarak gösterdikleri etki de yok olur. Ayrıca sirke, karbonatın fazla köpürmesine neden olur. Kapalı bir kapta saklanırsa bu karışım patlayabilir.
Aracın düzenli periyotlarla detaylı temizlenmesi ve yeterli miktarda havalandırılarak tamamen kurutulması kalıcı kokuların önüne geçer. Bu kapsamda, aracınızı ayda en az 2 kere temizlemeniz gerekir. Kokunun kaynağının filtreler olduğu düşünüldüğünde, aracın filtreleri kontrol edilir.
Halıda bulunan kötü kokulardan kurtulmak için üzerine karbonat serpin ve en az 30 dakika bekleyin. Daha sonra halınızı süpürün. Karbonat ve sirke karışımını fısfıslı bir kaba koyarak lekelerin üzerine püskürtün. Bu karışım leke çıkarmada etkili olduğu gibi halınızdaki bakterileri de yok eder.
Karbonat, halılarınızı tozlardan arındırmanın yanı sıra bakterileri uzaklaştırmak ve kötü kokuları gidermek için de yararlanabileceğiniz bir çözüm. Tüm halınıza yetecek miktarda karbonatı, elinizle ya da elek yardımıyla halının üzerine serpin.
Cilt beyazlatma kişinin cilt yapısı ve rengine göre belirlenir. Cilt lekeleri fraksiyonel lazer, Q-Switch Lazer ve fraxel gibi işlemlerle tedavi edilebilir. Eğer yüzeysel ve hafif lekeler var ise kimyasal peeling ve karbon peeling gibi işlemlerden de faydalanılır.
Bu arada çok fazla karbonat kullanmak saça zarar verebiliyor, kepeklenme oluşabiliyor, saç telleri kuruyup hasar görebiliyor. Saç derisinin pH seviyesini dengelemek için bazik karbonatın ardından mutlaka sirke ile durulama öneriliyor…
Karbonat, cilt bakımında da kullanılır. Cildin pH dengesini sağlar ve cildi temizler. Ciltteki yağları emer ve sivilce oluşumunu engeller. Ayrıca ciltteki ölü deri hücrelerini de temizler ve cildin daha sağlıklı bir görünüme kavuşmasını sağlar.
İngiliz karbonatı, NaHC03 formülüne sahip kimyasal bir bileşiktir. İngiliz karbonatı ve normal karbonat arasındaki fark İngiliz karbonatında daha fazla alkali bulunmasıdır.
Zorlu lekeleri, yüzeyleri ve birçok farklı alanı temizlemek için sirke ve karbonat birleşimi kullanılır. En zorlayıcı lekeleri bile çıkararak kimyasal reaksiyon tetiklenmiş olur.
Karbonat kimyasal tepkimeler sonucunda üretilen bir tür madde olarak açıklanabilir. Beyaz renkli kristal özellikli bir toz olarak tanımlanması doğru olur. Karbonat formülü sodyum bikarbonat şeklinde ifade edilebilir. Sodyum ve karbon maddelerinin bir araya gelmesi sayesinde elde edilir.
Yatağın Üzerine Karbonat Serpin
Yatağa işleyen ter damlaları ve kirler bir süre sonra rahatsızlık verecek boyutta kötü kokulara neden olabilir. Tam da bu noktada karbonat imdadınıza yetişiyor.
Halınıza damlayan kan lekesini çıkarmak için karbonat kullanabilirsiniz. Karbonatı kan lekesinin üzerine serpin. Bir süngeri hafifçe ıslatın ve lekenin üzerini bu süngerle ovun. Böylece halınızın üzerindeki kan lekesini çıkarabilirsiniz.
Halı temizlemek için mikrofiber temizlik bezi kullanabilirsiniz. Mikrofiber bezler, kirli yüzeyleri çizmeden temizleyebilme özelliği sayesinde halılarınıza zarar vermez. Bu bezlerle halılarınızı fırçalayarak temizliyormuş gibi kirlerinden arındırabilirsiniz.
Karbonat, emici özellik gösterdiğinden çamaşırlarınızdaki kötü kokuları gidermek için size yardımcı olur.
Evde leş kokusu nasıl giderilir öncelikle kaynağın tespit edilmesi ve ortadan kaldırılması önemlidir. Ardından, havalandırma sağlanmalı ve temizlik yapılmalıdır. Özel koku giderici spreyler, doğal malzemeler veya kötü koku emici ürünler de kullanılabilir.
* Dolabınızın içine lavanta, yasemin gibi kurutulmuş çiçeklerin güzel koku keselerinden koyabilirsiniz. * Boş bir sprey kutusuna yumuşatıcı koyup dolabın içine sıkabilirsiniz. * Koku şişelerini ağzı açık şekilde dolabınıza koyarsanız dolabınız güzel kokacaktır.
Bir kabın içine, ortalama bir su bardağı kadar karbonat ekleyin, üzerine de bir buçuk su bardağı sirke ilave edin. Çözeltiyi iyice karıştırın ve 10 dakika bekletin. Hazırlamış olduğunuz karışımı klozetteki lekelere uygulayın. İşlem sırasında tuvalet fırçası kullanabilirsiniz.
Karbonat kimyasal arınma sağlar, 4000 civarı tarım ilacından en çok kullanılanların çoğu asit yapıda olduğu için karbonat kullanılabilir. Sirke+karbonat= CO2 gazı+tuz oluşturur, bakterileri öldürmez. Sirke ve karbonat dezenfeksiyon veya güvenli gıda temizliği için bir arada kullanılmaz, lavabo açmakta kullanılabilir.
Çamaşır suyu ve sirke
Zayıf bir asidi çamaşır suyuna karıştırdığınızda toksik gazlar ortaya çıkıyor. Bu da ciddi kimyasal göz yanması ve akciğer hasarına neden oluyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri