*Karbonat doğal bir renk açıcıdır. Saçlarınızın rengini açmak istiyorsanız karbonattan yardım alabilirsiniz. Şampuana ekleyerek: Karbonatın saçta en kolay kullanımı şampuanınıza eklemektir. 1 yemek kaşığı karbonatı günlük olarak kullandığınız şampuanınızın şişesine ekleyin ve iyice karıştırın.
2)Karbonat
Beyaz veya yeşil renkli doğal sabunlar da saç boyasını akıtma konusunda oldukça etkilidir. Hatta saçtan çıkması çok çok zor olan siyah boyayı bile akıttığı söylenmektedir. Her gün ya da birkaç günde bir bu işlem de uygulanabilir.
Ancak zaman zaman saçınızdaki boyayı akıtarak doğal bir görünüme kavuşmak ya da mevcut saç renginizi 12 ton açmak isteyebilirsiniz. Bunun için sık uygulamamak kaydı ile saçlarınıza zarar vermeyecek bir yöntem olan karbonatı önerebiliriz.
Karbonatlı su yapın: Bu, koyu rengi saçından çıkarmanın doğal bir yoludur. 1/2 su bardağı (120 ml) karbonatla 1/2 su bardağı (120 ml) suyu karıştırarak bir macun yap. Bu macunu saçına yedir, 15 dakika beklet, sonra da sıcak suyla durula. İstediğin rengi elde edene kadar istediğin sıklıkta tekrarla.
Saçlarınız oldukça koyu ve siyah bir renge sahipse, %8 ile %9 civarında bir peroksit kullanmanız gerekmektedir. Ürünü bir kabın içerisine koyup, temiz olan saçlarınıza uygulayın. Ardından 2 ile 3 dakika bekleyip, saç kurutma makinesi ile kurutun. Daha sonra saçlarınızı şampuanla güzelce yıkayın.
İlgili 27 soru bulundu
Siyah saçı açtırırken, yukarıda da bahsettiğimiz gibi işlemler arasında yaklaşık 15 gün kadar bir süre geçmesi gerekir.
Limon ile Boyalı Saç Rengi Açma
Zaten profesyoneller siyah boyalı saç rengi açma yöntemleri için doğal yöntemleri önermiyor. Siyaha boyalı saçlar sadece profesyonel işlemler ve deneyimli kuaförler ile açılabiliyor. Aksi halde rengi açmak için üst üste uygulanan yöntemler doğal olsa bile saçı yıpratabiliyor.
CİLT RENGİNİ AÇAR
Cilt ten renginin açılmasını sağlar. Daha aydınlık ve ışıl ışıl bir cilt görünümü verir.
Karbonat ile saç boyası akıtma
Saç boyası akıtmak için karbonat çok sık kullanılır. Karbonat da yine doğal ve pratik bir saç açıcı yöntemdir.
Bir kaba 1 çay kaşığı karbonat ve krem kıvamına gelecek kadar su eklemelisiniz. Karışımı saç derinize ve saçlarınıza masaj yaparak 15-20 dakika bekletip durulayabilirsiniz ya da sadece rengini açmak istediğiniz yerlere uygulayıp daha iyi etki etmesi için folyo kağıdıyla sararak da bekletebilirsiniz.
1 yemek kaşığı karbonat, 3 yemek kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı deniz tuzu ve 1 su bardağı suyu bir sprey şişesine alın ve şişeyi çalkalayın. Hazırladığınız bu doğal renk açıcı spreyi saçlarınıza sıkın ve güneşli bir ortamda 1 saat bekleyin. Düzenli kullanımda saç renginizin açıldığını fark edeceksiniz.
Kabartma tozu doğal bir temizleyici ve arındırıcı olduğu için, saçınızı kimyasallardan ve daha önce gördüğü işlemlerin kalıntılarından arındırmak için birebirdir. Doğal saç rengi açma yöntemlerinden biri olan kabartma tozu, saçların birkaç ton açılmasına yardımcı olmaktadır.
Papatya suyu, oksijenli su, elma sirkesi ve limonlu su gibi doğal yöntemlerin yanı sıra açıcı spreylerle de saç renginizi kolaylıkla açabilirsiniz. Evde doğal saç rengi açma yöntemlerine ek olarak oksidan da kullanabilirsiniz.
Saç boyasını çıkarmanın etkili yollarından birisi aseton kullanmaktır. Asetonu bir pamuk yardımıyla leke olan yere sürebilirsiniz. Bu sayede lekeyi çıkarma şansınız vardır. Elinize saç boyası bulaştığı zaman vakit kaybetmeden kolonya ile silme yolunu deneyebilirsiniz.
Bu işlem fazla abartıya kaçılmadan haftada 1-2 kere yapılarak saç boyasını akıtma işlemi gerçekleştirilebilir. Karbonat ile saç boyası akıtma: Saç boyası akıtmak için karbonat çok fazla başvurulan bir yöntemdir.
Limon suyu siyah saç boyası akıtmak için sıklıkla kullanılan yöntemlerden bir tanesidir. İçerisindeki asidik maddeler saç boyasının akmasına yardımcı olur. Saçlarınızı limonlu su ile haftada 1-2 defa yıkayabilirsiniz. Fazla yıkamak saçlarınızı kurutabilir dikkatli olun.
Karbonat, saç derisini temizler. Saçın pH seviyesini dengeler, yağlanmaya engel olur. Saç derisinde oluşabilecek kötü kokuların önüne geçer. Kepeklenmeyi önler, var olan kepekleri de yok eder.
Eğer geçici siyah boyası ile saçlar boyandıysa 4 ya da 5 yıkamada akmaya başlar. Eğer orta ve kalıcı siyah saç boyası kullanıldıysa akma işlemi gerçekleşmez. Aynı zamanda kişinin yapacağı saç bakım işlemleri boyanın akmasını yavaşlatır ya da hızlandırır.
Karbonat ve sirke
Saç boyası akıtmak için en çok kullanılan yöntemlerden ilkinin karbonat ile saç yıkamak olduğunu söylemekle başlayalım. Güzellik dünyasında koltuk altı kararmaları için bile kullanılan karbonat ile saç boyanızı akıtabilirsiniz.
Güneş lekelerini azaltıcı etkiye sahip olan karbonat maskesi, hem doğal hem ucuz ve oldukça etkili bir maskedir. Cildi rahatlatmasının yanı sıra ciltte oluşan koyu lekelerin solmasını sağlar. Cildi yumuşatıcı etkiye sahip olan karbonat, antibakteriyel özelliği sayesinde ciltteki mikroorganizmalardan kurtulmayı sağlar.
Karbonat Maskesi
Her gün, bir pamuk yardımıyla uygulayacağınız karbonat maskesini göz çevrenizde 10-15 dakika bekletmeniz yeterlidir. Karbonat, hem cilt rengini açmada hem cildi yumuşatmada etkili olduğu için, göz çevresindeki kan dolaşımını hızlandırır ve göz altı morluklarını azaltır.
LİMON, LİMON SUYU VE KARBONAT KARIŞIMI
Bağışıklık sisteminin kritik bir unsuru olan bağırsaklardaki inflamasyonu önleyerek, bağırsaklarınızın sağlığını büyük oranda korur. Karbonatlı limon suyu, yüksek alkali oranına sahip olduğu için zayıflamada ve yağ yakmada çok etkilidir.
Boya kullanmadan saç renginizi açarken doğal yöntemi tercih etmek her zaman saçlarınıza daha az zarar verir. Papatya suyunu, limon suyunu, elma sirkesini kullanarak ya da bal, tarçın, karbonat gibi malzemeleri ile karıştırarak boya kullanmadan saç renginizi açabilirsiniz.
Eğer geçici siyah boyası ile saçlar boyandıysa 4 ya da 5 yıkamada akmaya başlar. Eğer orta ve kalıcı siyah saç boyası kullanıldıysa akma işlemi gerçekleşmez. Aynı zamanda kişinin yapacağı saç bakım işlemleri boyanın akmasını yavaşlatır ya da hızlandırır.
Siyah saçı hangi renk boya açar? Siyah saçlar maalesef boya ile açık renklere çevrilemez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri