1) Karbonat Limon Maskesi 1 tatlı kaşığı karbonata 2 yemek kaşığı limon suyu eklenerek hazırlanan maske lekelerin üzerine sürülür ve yaklaşık 10 dakika bekletildikten sonra su ile yıkanarak kurutulur. Bu işlem haftada bir kez tekrarlanır.
Limonlu karbonat karışımı cildi ölü hücrelerden arındırır, ayrıca cilt tonunu açar.Limonlu karbonat maskesini hazırlamak için karbonatı, esmer şekeri ve limonu iyice karıştırın. Doğal kürü ıslak cildinize uygulayın. 15 dakika boyunca beklettikten sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayın.
Cilt Lekeleri Ciltler için Karbonat Maskesi Tarifi
Bir tatlı kaşığı karbonat, bir tatlı kaşığı yaş maya ve bir tatlı kaşığı limon suyunu bir kabın içerisinde tahta kaşıkla karıştırın. Bol suyla yıkadığınız cildinize bu karışımı sürün. 20 dakika kadar beklettikten sonra durulayın.
LİMON, LİMON SUYU VE KARBONAT KARIŞIMI
Bağışıklık sisteminin kritik bir unsuru olan bağırsaklardaki inflamasyonu önleyerek, bağırsaklarınızın sağlığını büyük oranda korur. Karbonatlı limon suyu, yüksek alkali oranına sahip olduğu için zayıflamada ve yağ yakmada çok etkilidir.
Hızlı ve kolay bir şekilde uygulanan yoğurt karbonat maskesi ciltteki ölü derilerin de atılmasını sağlar. Ayrıca yoğurt karbonat maskesi cildin pH seviyesini de dengeler. Böylece cilt ölü derilerden de arındırılır. Bir kabın içerisine karbonat, limon suyu, zeytin yağı ve yoğurt eklenir.
İlgili 42 soru bulundu
Doğal beyazlatıcı özelliğe sahip limon ve karbonat kullanılarak hazırlanan karbonatlı limon maskesi, güneş, sivilce ya da başka bir nedenle ortaya çıkan cilt lekelerini gidermeye yardımcı olur.
Yoğurt karbonat maskesi, genel olarak cilt lekelerini gidermeye yönelik bir kürdür. Zengin vitamin ve mineral içeriği sayesinde cildinizin ihtiyacı olan besinleri karşılamasını sağlar. Hemen hemen her alanda kullandığımız mucizevi bir madde olan karbonat ve vücudumuzun sağlığı için mutlaka tüketmemiz gereken yoğurt...
Bu doğal ve etkili maskeyi hazırlamak için bir çay bardağı karbonat, bir çay bardağı Türk kahvesi telvesine ihtiyacınız olacak. Her iki malzemeyi iyice karıştırın ve ağda sonrası cildinize uygulayın. Hepsi bu kadar! Bu doğal karışım kil köklerini zayıflatır, tüyleri inceltir ve daha geç çıkmalarını sağlar.
Kühne doğal beyaz sirke, çok amaçlı kullanıma uygundur. Sebze ve meyvelerde, buzdolabı, çamaşır - bulaşık makinesi, kristal, cam eşya, kesme tahtası, banyo, yer ve fayans temizliğinde kullanabilirsiniz. Gümüşleri parlatmada da kullanılabilir.
İngiliz karbonatının önemli bir özelliği de normal karbonattan farklı olarak kek, börek gibi yiyeceklerin içerisinde kullanılabilmesidir.
Lekeli yere karbonat döküp üzerine yarım limon koyarak beklettiğinde lekenin yumuşadığını gözlemleyebilirsin. Limon küf lekesi olan giysiden leke çıkarmanda da yardımına koşabilecek bir ürün, lekenin olduğu yere uygulayacağın bir limonun etkisi uygulama ardından tuzla ovalandıktan sonra hızlıca görülecektir.
Limon ve sirke asidik özelliğe sahip olduklarından dolayı ciltteki lekelerin rengini açarak zamanla yok edecektir. Yüzünüz beyazlayacak ve cildiniz pürüzsüz bir görüntüye sahip olacaktır. Limon yalnızca yüzünüz için değil elleriniz için de oldukça etkili şekilde güzelleştirici özelliğe sahiptir.
Ciltte sadece lekelenme değil ayrıca yara izlerini de karbonat geçirmektedir. Karbonat ayrıca cildi sıkılaştırıcı özelliğe sahiptir. Özellikle karbonat siyah nokta problemi yaşayanların imdadına yetişir. Belirli bir süre uygulandığı durumlarda karbonatın ciltteki tüm siyah noktaları yok ettiği tespit edilmiştir.
Karbonatın dişlerinizi beyazlatmak için akıllıca bir seçim olduğu kanıtlanmıştır, ancak diş sağlığınızın tamamına yönelik bir çözüm değildir.
10-15 dakika beklettikten sonra durulayın ve nemlendirin. Lütfen göz çevresi ve dudak kenarlarına gelmemesine dikkat edin. Karbonat da limon kadar lekeleri arttırıcı bir etkiye sahiptir.
Limon, cilt beyazlatma özelliklerine sahip yaygın bileşenlerden biridir. Koyu lekeleri azaltan ve cildinizi önemli ölçüde aydınlatabilen cilt beyazlatıcı bileşenlere sahiptir. 2 yemek kaşığı limon suyunu, yüzünüze ve boynunuza eşit şekilde nazikçe uygulayın. Yaklaşık 10 dakika yüzünüzde kalmasına izin verin.
Cilt sağlığına da iyi gelen beyaz sirke, cildin ışıl ışıl gözükmesine destek oluyor. Cildi sivilce, siğil, tırnak mantarı gibi birçok sorundan koruyabiliyor. Güneş lekesi, sivilce lekesi gibi ciltte oluşan lekelerin de görünümünü hafifletiyor. Gözeneklerin sıkılaşmasına yardımcı oluyor.
Karbonatla birleşince. tepkimeye girer, ortaya karbondioksit gazı çıkar. Pıhhhhh diye köpürüyor ya, işte o karbondioksit gazı.
Karbonat bazik, sirke asidiktir ve karbonat ile sirkeyi bir araya getirdiğinizde çoğunlukla sodyum asetat elde edersiniz. Ayrıca tek olarak gösterdikleri etki de yok olur. Ayrıca sirke, karbonatın fazla köpürmesine neden olur. Kapalı bir kapta saklanırsa bu karışım patlayabilir.
Kahve karbonat kürü ciltte peeling etkisi oluşturduğundan kan dolaşımını hızlandırıyor. Kan dolaşımının hızlanması sayesinde selülit ve çatlak bulunan ciltte bu sorunların azalmasını sağlayan kahve-karbonat kürü, düzenli uygulandığında selülit görünümünün tamamen yok olmasına da destek oluyor.
Limonun cilt üzerindeki olumlu etkilerini bilmeyen yoktur. Hele bir de tuz ile bir araya gelince istenmeyen tüyler konusunda oldukça etkilidir. Limon ve tuz kıl köklerini yumuşatarak tüylerin zamanla azalmasına ve dökülmesine yardımcı olur.
Hazır olan maskenizi masaj yaparak yüzünüze iyice yedirin. 15 dakika bu şekilde beklettikten sonra ılık suyla yıkayın. * Bu maskeyi haftada 2 kez cildinize uygulayabilirsiniz. Ancak yine de hatırlatmakta fayda var.
1 çay kaşığı karbonat, 1 yemek kaşığı bal, birkaç damla limon ufak bir kapta karıştırılır. Göz çevresine çok yakın olmayacak şekilde yüze uygulanır. Karbonat ölü derileri atacak ve limonun da etkisi ile cildiniz canlanacaktır. Bu maskeyi 10 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır.
Bir çay kaşığı maya, bir çay kaşığı karbonatı 10 damla su ile ıslatın. Bu malzemeyi sürün, 15 dakika sonra yıkayın. Maya gözeneklerinizi temizler, karbonat ise zaman içinde dert ettiğiniz lekelere veda etmenizi sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri