Karbonatlı su içmek ise asit baz dengesini kolayca alkali seviyesine yükseltir. Böylece kilo vermek kolaylaşır. Karbonatlı su içmek vücudun PH seviyesini yükselterek metabolizma ve sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasına olanak tanır.
Karbonatlı alkali suların en önemli faydalarından biri kaslara zarar vermeden sadece yağları eritmesidir. Tercihe bağlı olarak alkali su ve karbonat karışımına limon da eklenebilir. Limon içerisindeki asit ve mineraller, yağların daha hızlı bir şekilde yakılmasında etkili olmaktadır.
Karbonatlı su kürü özellikle şişkinliğin giderilmesinde ve ödemin temizlenmesine oldukça etkilidir. Uzmanlara göre, metabolizmayı hızlandırmanın en önemli yollarından biri de vücudun asit baz dengesini alkali seviyeye çekmektir. Karbonatlı su da, suyun pH değerini yükselterek, suyun alkali olmasını sağlar.
Karbonatlı su vücudun asit alkali baz dengesini sağlayıp metabolizmayı hızlandırır, böylece hızlı bir şekilde kilo vermeye yardımcı olur. Karbonatlı su alkali içeriği sayesinde bedeni toksinlerden arındırır. Temizlenmiş, zararlı maddelerden arınmış bir vücut daha kolay zayıflar.
Karbonatlı su faydalarından tam olarak yararlanabilmeniz için aç karnına tüketmeniz öneriliyor.
İlgili 32 soru bulundu
İngiliz karbonatı zayıflama amacıyla kullanılacaksa; Bir litre suyun içine 1 çay kaşığı İngiliz karbonatı konularak karıştırılmalıdır. Hazırlanan bu su, gün içinde tüketilmelidir.
Karbonatlı su içmek vücudun PH seviyesini yükselterek metabolizma ve sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasına olanak tanır. Alkali diyeti listesine ek olarak karbonatlı su da içen bazı uygulayıcılar, düzenli bir kullanımla 1 ay içerisinde 4 ile 6 kilo verdiklerini söylerler.
Normalde sağlıklı bir bireyin günlük alması gereken kalori miktarı 1500/2000 kalori arasıdır bu şekilde 1 ayda 20 kilo vermeyi mümkün kılmak için günlük almanız gereken kalori miktarı 500/700 kaloriye düşürülerek hedeflenen kiloyu vermeniz mümkün olur.
Mide asit düzeyini dengeleyici bir özelliği olan karbonat, mide yanması, ülser gibi mide problemlerine karşı oldukça etkili bir malzemedir. Yarım çay kaşığı karbonatı 1 bardak suda iyice karıştırdıktan sonra bu suyu içebilirsiniz. Midenizde sağladığı rahatlamayı kısa sürede göreceksiniz.
Cilt ve vücut için genelde karbonat tüketimi son derece güvenlidir ve herhangi bir toksik etkisine rastlanmamıştır. Ancak karbonatın besin olarak tüketimi konusunda dikkatli olunmalıdır. Çok fazla karbonat tüketimi vücudun asit-baz dengesini bozarak bulantı, kusma ve karın ağrısına neden olabilir.
Karbonat vücut temizliğinde kullanılan en etkili maddelerden bir tanesidir. Hiçbir kimyasal içermeyen karbonat cilt temizliğinde kullanılabilir. Özellikle de ciltteki dirsek, koltuk altı ve diz kapaklarında oluşan kararmalar karbonat sayesinde çıkarılabilir.
Karbonat ve limon suyu sayesinde hazımsızlık, aşırı şişkinlik, kramp ve mide ekşimesi semptomları ortadan kaybolur. Bağışıklık sisteminin kritik bir unsuru olan bağırsaklardaki inflamasyonu önleyerek, bağırsaklarınızın sağlığını büyük oranda korur.
Karbonatlı su, vücudun asit dengesini sağlar, alkali baz dengesi ile metabolizmayı hızlandırır. Kilo vermeye yardımcı olur. Vücudu toksinlerden, zararlı maddelerden arındırır. Uzun süre tokluk hissi sağlar.
Karbonat
Karbonat, asiditeyi engelleyerek, pH dengesinin sağlanmasına yardımcı olur ve ayrıca böbrek taşı oluşumunu engelleyicidir, varolan böbrek taşlarının ise ilerleyerek böbrek fonksiyonlarını bozmasını önlemeye yardımcıdır.
Karbonatlı suyu sabahları aç karnına bir bardak suya 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyerek tüketebilirsiniz. Günde en fazla 2 kez içmeniz tavsiye edilir.
Karbonat, müshil doğası nedeniyle hazımsızlık tedavisinde kullanılan en yaygın ev ilaçlarından biridir (28). Karbonat çözeltisi bağırsaklara girdiğinde, osmoz denilen bir işlemle suyun bağırsaklara çekilmesine neden olur. Bu, dışkıyı yumuşatır ve hacmini arttırır, böylece kolonu kolayca temizlemenize yardımcı olur.
En eski tedavi yöntemlerinden biri olan karbonatlı su vücudu çeşitli hastalıklara karşı bir kalkan gibi koruyor. Özellikle bu suyu aç karnına içtiğinizde faydaları katlanarak artıyor. Rahatsızlık verici birçok problemin üstesinden gelen karbonat, vücudun pH seviyesini düzenler.
Göbek eritmenin en kolay yolu düzenli olarak yürüyüş yapmaktır. Haftada 3 saat egzersiz sağlık sınırıdır. Göbek eritmek için mekik gibi sadece karın çalıştıran aktivitelerden ziyade kalbi ritmik çalıştırdığımız yürüyüşler daha etkilidir. Günde 40 dakika orta tempo bir yürüyüş ile göbek eritme hızınızı artırabilirsiniz.
Amerikan Diyet Akademisi'nin (eatright.org'un) önerisi; aylık hedef olarak mevcut kilonun %5'ini belirlenmesidir. Örneğin 80 kilo bir birey 1 ayda 4 kilo, haftada 1 kilo vermesi sağlıklı olarak kabul edilirken, 50 kilo olan bir bireyin ayda 2,5 kilo haftada ortalama 500 gr vermesi sağlıklı olarak kabul edilir.
Limonlu su metabolizmayı harekete geçiren en sağlıklı içecek seçeneğidir. Diyet döneminde kilo vermek isteyenlerin şişelerinden eksik olmaz. Sağlıklı beslenildiği sürece ve spor ile desteklendiği sürece limonlu, su göbek ve basenlerde oluşan yağların yakımını daha da hızlandırır.
Karbonatlı su ile kilo verme kürü (alkali diyeti)
Kür için verilen tarife göre 1,5 litre suya 1 şeker kaşığı karbonat ekleniyor. Ardından karbonat eriyene dek suyu karıştırıyorsunuz. Günlük 3 litre kadar karbonatlı su tüketebilirsiniz. Kür için her yemekten yarım saat önce ve bir saat sonra bu sudan içmeniz gerekiyor.
Karbonatlı Su LDL olarak bilinen kötü kolesterolü yok edici özelliklere sahiptir. Ancak Karbonatlı Su tansiyon hastalarına sorun çıkarabiliyor. Bu nedenle tansiyon hastalarının Karbonatlı Su tüketmemeleri gerekiyor. Tüketildiği zaman tansiyonun yükselmesine veya dengesiz duruma gelmesine neden olabiliyor.
Gece yatmadan yarım saat önce Karbonatlı Su içmek, özellikle uyku döneminde bozulan pH değerlerinin dengelenmesine yardımcı olmaktadır. Karbonatlı Su, kronik rahatsızlığı bulunan ve buna yönelik sağlıklarını korumak zorunda kalanlarında kullanabileceği bir tür karışımdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri