Karbonatlı su ile kilo verme kürü (alkali diyeti) Günlük 3 litre kadar karbonatlı su tüketebilirsiniz. Kür için her yemekten yarım saat önce ve bir saat sonra bu sudan içmeniz gerekiyor. Yemek sırasında ve yemekten hemen sonra su içmemeye özen göstermelisiniz.
Faydalarından daha iyi yararlanmak için karbonatlı suyu aç karnına içmeyi deneyebilirsiniz. Günde 2 – 3 litre karbonatlı su tüketebilirsiniz. Öğünlerden yarım saat önce ve yemek yedikten bir saat sonra aynı oranda içmeniz, önerilen bir başka kullanım şeklidir.
Karbonatın içindeki mineraller midedeki asit seviyesini dengeler ve gaz oluşumunu önler. Not: Yemeklerden hemen sonra değil, en erken 1 saat sonra karbonatlı su içilmesi tavsiye edilir.
Karbonatlı Suyun açıklanan en önemli zararı, mide ülserine neden olmasıdır. Normal kullanım ölçülerine tüketilmediği zaman, mide ülseri rahatsızlığını hızlandırır. Bu nedenle devamlı tüketilmesi önerilmiyor. Karbonatlı Su, tansiyon rahatsızlığı bulunan kişilerde tansiyona ilişkin çeşitli yan etkilere neden olabiliyor.
En eski tedavi yöntemlerinden biri olan karbonatlı su vücudu çeşitli hastalıklara karşı bir kalkan gibi koruyor. Özellikle bu suyu aç karnına içtiğinizde faydaları katlanarak artıyor. Rahatsızlık verici birçok problemin üstesinden gelen karbonat, vücudun pH seviyesini düzenler.
İlgili 32 soru bulundu
Karbonatlı suyu sabahları aç karnına bir bardak suya 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyerek tüketebilirsiniz. Günde en fazla 2 kez içmeniz tavsiye edilir.
Karbonatlı Su, mide asit miktarını düşürdüğü gibi idrardaki asit seviyesini indirerek, vücudun herhangi bir zarar görmesine engellemektedir. Gece yatmadan yarım saat önce Karbonatlı Su içmek, özellikle uyku döneminde bozulan pH değerlerinin dengelenmesine yardımcı olmaktadır.
1 SAATTE BAĞIRSAKLARI TEMİZLEYEN TARİF 2 tatlı kaşığı karbonat Üzerine biraz sıcak su ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra biraz içme suyu ekliyoruz. Sabah aç karnına içiyoruz. Bağırsaklardaki tüm zehri dışarı atıyor ve bağırsakları gümbür gümbür çalıştırıyor.
Bunu yapmak için, bir çay kaşığı karbonatı bir bardak su içinde çözün ve yavaşça için. Zencefil: Zencefil yüzyıllarca birçok halk tarafından mide ekşimesi için kullanılmıştır.
Karbonatlı suyun vücutta biriken toksinlerin temizlenmesinde, vücuttaki kötü kokuların giderilmesinde, sinek ya da böcek ısırığı gibi durumlarda ısırılan bölgesinin acısının hafifletilmesinde, çeşitli cilt problemlerinin tedavisinde ve ağız sağlığında karbonatlı su kullanılır.
Karbonatlı su kürü özellikle şişkinliğin giderilmesinde ve ödemin temizlenmesine oldukça etkilidir.
Karbonat, vücudun alkali olmasına yardımcı olur. Vücudun alkali olması gaz sancılarını hafifletir. Dolayısıyla gaz sıkışmasını gidermek için karbonattan faydalanabilirsiniz. Üstelik tek yapmanız gereken bir bardak ılık içme suyuna bir çay kaşığı karbonat ekleyip içmek.
Canan Karatay, burun tıkanıklığı için İngiliz karbonatlı suyu önermesi dikkat çekti. Karatay: 'Bir bardak suya bir tatlı kaşı İngiliz karbonatı katacağız. Bu suyla kaşınan yerlerimizi bol bol yıkayacağız. İkinci olarak da ev sirkesiyle kaşınan yerlere süreceğiz.
Alkali suyun zararları dendiğinde akla ilk gelen soru ise alkali su kimler içemez sorusudur. Kalp hastalığı, yüksek tansiyonu, böbrek yetmezliği, böbrek taşları olanlar ve hamile ile emzikli kadınların doktor kontrolü olmadan içmeleri önerilmemektedir.
Karbonatlı su ile zayıflama!
1.5 litrelik bir kap yahut şişeye 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyin ve karbonat suyun içinde eriyene kadar karıştırın. Ayrıca yemeğinizi yedikten ortalama 1 saat sonra aynı oranda karbonatlı suyla zayıflama kürü tüketmelisiniz.
Karbonatlı su nasıl içilir? Karbonatlı suyu sabahları aç karnına bir bardak suya 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyerek tüketebilirsiniz. Günde en fazla 2 kez içmeniz tavsiye edilir.
BAĞIRSAKLARI TEMIZLEMEYE YARDIMCI OLAN BESİNLER
Kuru kayısı, kuru erik, kuru incir ve hurma gibi kuru meyveler içerdiği lif sayesinde bağırsak yüzeyinde kayganlık yaratır ve temizlik aşamasına katkıda bulunur. Kurubaklagil içeren çorbalar da yüksek miktarda lif içerdiği için bağırsak temizliğinde ilk sırada yer alır.
Karbonat mide gazını alan ve mide gazına iyi gelen besinlerden biridir. Karbonat vücudun tüm alkali seviyesini dengeler. Gaz sancılarını dindirir. 1 bardak suyun içine yarım çay kaşığı kadar karbonat ilave ederek içebilirsiniz.
Bağışıklık sistemin sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi, sindirim sisteminin (kolonun) temizlenmesi oldukça önemlidir. Bağırsaklardaki toksinleri istenmeyen toksinlerden sadece 1 günde temizleyebileceksiniz.
2- Karbonat için
Çünkü asit geri akışını tedavi edebilen sodyum karbonat içerir. Mide asitlerini nötralize eder ve mide ekşimesi semptomlarını bir süre rahatlatır. 1/4 çay kaşığı karbonatı bir bardak suda çözdürün ve için. Kullandığınız ilaç varsa en az 2 saat sonra ya da önce almanız gerektiğini unutmayın.
Elma sirkesi ve balı karıştırarak bir macun haline getirin. Bu macunu dolapta muhafaza edebilirsiniz. Her sabah bu karışımdan 1 kaşık tükettiğinizde, bağırsaklarınızı temizleyerek güne başlamış olursunuz. Bağırsak temizliği elma sirkesi ile en doğal yöntemlerle uygulanacaktır.
Ilık suda bekletip, 1 litre suya 10 gram kadar İngiliz karbonatı da denilen bikarbonat koyarak, minimum 8 dakika bu çözelti içerisinde sebze meyveleri yıkamak ve ardından durulamak pestisit kalıntılarını gidermede en etkili yöntem olacaktır.
- Karbonat doğru şekilde kullanıldığında bağışıklık sistemini de güçlendirmektedir. - Karbonat kemik ve kas sisteminde oluşan ödemi önlemeye yardımcı olur. - Karbonatlı su hücrelerin deforme olmasını önleyerek kanser oluşumunu azaltmaktadır. - Karbonat ile diş fırçalandığında diş yüzeyindeki tartarlar da yok olur.
İngiliz karbonatı antiseptik özellikler taşımaktadır. Bu özelliği sayesinde iltihap ve yaralar için kullanıldığında etkili sonuçlar görülür. Bakteri, parazit ve küf gibi durumlar için de tercih edilmektedir. Vücudunuzun pH dengesini sağlamak için İngiliz karbonatından faydalanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri