Filtre kahve makinesinin su haznesi kısmına limon tuzu karıştırdığınız içme suyunu ekleyin ve makineyi çalıştırın. Makinedeki suyun yarısı demlik kısmına boşalınca makineyi durdurun. Bu aşamada limon tuzlu su makinede bir süre bekleyecek ve hem borulardaki hem de haznedeki kirecin çözülmesini sağlayacaktır.
Su haznesi olmayan makinelerin temizliği günlük ve kolay bir şekilde yapılır. Makinenizin dış yüzeyini, az bir miktarda deterjan ile köpürterek nemli bir bezle de silebilirsiniz. Makinenizin cezve giren özel haznesinin tüm iç yüzeyini de kuru bir bezle tamamen silerek temizleyebilirsiniz.
Her kahve yapımından sonra cezveyi ılık su altında çalkalamak yeterli olacaktır. Çıkmayan, inatçı kahve kalıntıları için, deterjanlı bir sünger ile ovalamak gerekir. Makinenizin kullanım ve bakım talimatında “Makinede yıkanabilir” ibaresi varsa cezveyi bulaşık makinenizde yıkayabilirsiniz.
İlgili 36 soru bulundu
Suya 2-3 yemek kaşığı karbonat ekleyin ve 3-4 saat bu şekilde bekletin. Ardından yanan cezveyi süngerle ovalayarak temizleyebilirsiniz.
Küçük ev aletlerinin akan suyun altında yıkanması doğru değil. Bunun yerine az miktarda deterjan içeren hafif nemli bir bezle temizlemek daha uygundur. Eğer cihazın bulaşık makinesinde yıkamaya uygun parçaları varsa bunları kolayca temizleyebilirsiniz.
Ayrıca iç yüzeylerinde yüksek sıcaklık olan kahve makineleri, düzenli olarak temizlenmezse, içinde koliform bakterisi ürer. Bu durumda da koliform bakteri; kahveye acımsı, ekşimsi bir tat verir.
- Kahve makinesine su veya süt koyduktan sonra kahvesini eklemeniz lazımdır. Kahveyi sevdiğiniz yoğunluğa göre ekleyebilirsiniz. Kahveyi ekleyip hafifçe karıştırdıktan sonra kahve makinesinin tuşuna basarak çalıştırabilirsiniz. - Kahveniz hazır olduktan sonra kahve makinesi ses çıkaracaktır.
1 litre sıcak suya 10gr Puly Caff Powder - Temizleme Tozu koyup çözdürerek içinde 15 dakika bekletilen filtre ve kaşıklar ardından sıcak su ile durulanarak günlük temizliği sağlanmış olur.
Kahve makinenizin sürahisine bir fincan beyaz sirke ve bir yemek kaşığı limon suyu koyun. Sürahinin kalanını su ile doldurun. Karışımı kahve makinenizin su haznesine koyun ve makineyi kahve yapar gibi çalıştırın. Tüm su sürahiye dolunca bir kez de temiz, soğuk suyu kahve makinesinden geçirerek durulanmasını sağlayın.
Çay ve kahve makinelerinin diplerinde yer alan leke ve kireçleri ortadan kaldırmak için makineyi yarısına kadar içme suyuyla doldurmalısınız. Sonrasında 2 çorba kaşığı limon tuzunu suya ekleyip makineyi çalıştırın. 1 saat kadar bekledikten sonra makinenizin adeta parıldadığını göreceksiniz.
1 çay kaşığı kadar sirkeyi çaydanlığın içine dökün. Ardından 1 yemek kaşığı, eğer kireçlenme çoksa 2 yemek kaşığı sofra tuzunu sirkenin üzerine ekleyin. 10 dakika kadar bekleterek kirecin ortadan kaybolmasını sağlayın. Eriyen kireç, suya dağılacağı için bulaşık süngeri yardımı ile çaydanlığı iyice yıkayın.
Genellikle en yaygın olarak kullanılan kimyasal, amonyum tuzlarıdır.
Karbonat sirke Etkili doğal temizlik malzemelerinden biri olan karbonat ile sirke kireç temizlemede oldukça başarılı. 1 su bardağı sirke ile 1 paket karbonatı kireçli çaydanlık içine dökün. Çaydanlığın yarısını su ile doldurun ve kaynamasını bekleyin. Kireçler kısa süre içerisinde çözülecektir.
Cezvenizi ocağa almadan önce kahve, şeker ve suyunuzu yaklaşık 35 saniye kadar karıştırırsanız daha yumuşak ve lezzetli bir kıvam elde edersiniz. Daha sonra cezveyi ocağın üzerine koyun ve kahve pişene kadar hassas şekilde karıştırın. Sert ve hızlı bir şekilde karıştırırsanız kahveniz köpürmeyebilir.
Tabii, kahveyi tüketecek kişi sayısına uygun bir cezve kullanmalısınız. Küçük bir cezvede fazla kahve kullanmak, kahveyi bol köpüklü hale getirmez. Aynı şekilde, büyük bir cezvede az miktarda kahve pişirmek de kahvenizi bol köpüklü hale getirmeyecektir.
40 yıl hatrı olan Türk kahvesi bir o kadar da faydası olan kahvemizin tarifi:ilk önce makinamızın içine kahvemizi suyumuzu şekerimizi koyuyoruz. Biraz kaynayınca köpükleri alıp fincanımızın içine koyuyoruz. İyice kaynayınca alıp fincanımıza döküyoruz. (bir damla su kahvemizin içine döküyoruz .
Kahve makinesinin cezvesi Makinede yıkanır mı? Çıkmayan, inatçı kahve kalıntıları için, deterjanlı bir sünger ile ovalamak gerekir. Makinenizin kullanım ve bakım talimatında “Makinede yıkanabilir” ibaresi varsa cezveyi bulaşık makinenizde yıkayabilirsiniz.
Kahve Masası
Mutfakta kullanıyorsanız meyvelerin üzerinde yada dışarıdan gelen sinekler nemli alan olduğu için hemen yuvalanıyordur. Bir dönem kahve atıklarını bir kap içerisinde toplarken benzer durum başıma gelmişti. Günlük temizlik işe yarayacaktır.
Su haznesinde su bekletmemeye özen gösterin. Tüm bakımlara rağmen kireç oluşumu gözlemliyorsanız hazneye sirkeli su karışımı dökerek makineyi çalıştırın. Makineyi kapatarak 30 dakika bekleyin. Sonra hazneyi boşaltıp sirke kokusunun gitmesi için makinenizi temiz su ile 1 ya da 2 tur daha çalıştırın.
Cihazın ana gövdesi ve güç kablosu KESİNLİKLE su ile temizlenmemelidir veya suya daldırılmamalıdır. Bulaşık makinesinde yıkanmamalıdır. Sadece kuru veya nemli bir bezle silinmelidir.
Karbonat olarak da bilinen soda dibi tutmuş tencerelerden kirli fırına, lavabo kenarlarındaki lekelerden halı ve kilimlere kadar pek çok şeyin kolayca temizlenmesine yardımcı oluyor ve kimyasalları daha az kullanmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri