KAREN ADI KURAN'DA VAR MI, GEÇİYOR MU? Karen ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmemektedir ve Karen adını koymak caizdir.
Karen isminin kökeni İngilizcedir. Karen sadece kız çocukları için kullanılmaktadır. Karen ismi saf ve katıksız demektir.
Kısacası Karen ismi Kuranda geçmez fakat Kurana ve İslam kültürüne karşı bir uyumsuzluğu söz konusu değildir.
Kare, murabba, veya dördül, bütün kenarları ve açıları birbirine eşit olan düzgün dörtgendir. Matematiğin en temel geometrik şekilleri arasındadır. Aynı zamanda dikdörtgendir ve eşkenar dörtgendir. Bu iki özel dörtgenin tüm özelliklerini taşır.
Karan ismi, herhangi bir olumsuz veya dini açıdan sakıncalı bir anlam içermediği sürece İslam dininde caiz kabul edilir.
İlgili 26 soru bulundu
Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri konulmamalı, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir. Bu sadece Allah'a mahsus bir durumdur, isim olarak kullanılamaz.
Konulacak isimlerin mutlaka Arapça olması ve bu ismin Kur'an-ı Kerim'de geçmesi gerekmez. Çocuğa isim koyarken dikkat edilecek husus, yadırganmayacak güzel anlamlı bir isim olmasıdır.
Karen, İngilizce ve Arapça kökenli bir isimdir.
Yemen'de bir köyün ismi olan Karen, Anadolu halk kültüründe Veysel Karanî diye anılan Üveys el-Karanî'nin doğduğu yerdir. Osmanlıca'da da geçen Karen şu anlamları taşır: (Çoğulu: Akrân) Ok mahfazası. Kılıç.
Türkiye'de Karen ismini kullanan 888 kişi bulunmaktadır. İstanbul'da Karen ismini kullanan 254 kişi bulunmaktadır. Ankara'da Karen ismini kullanan 64 kişi bulunmaktadır. İzmir'de Karen ismini kullanan 96 kişi bulunmaktadır.
Karen, normal olanın ötesinde hak sahibi veya talepkar olarak algılanan beyaz bir kadına yönelik kullanılan bir terimdir.
Lena ismi Alina ve Helena isimlerinin sonundan gelmektedir. İbranice'de Magdalalı Kadın, Arapçada bizim için, bizden biri ve insan anlamlarına geliyor. Yunanca'da ise günışığı ya da ayışığı anlamına gelir. Lena şu şekillerde telaffuz edilir; Lii-na, Liyna, Lena ya da Ley-na.
Zeytin tacını ifade etmektedir. Eski Yunan içerisinde olimpiyat oyunları kapsamında kazananlara verilebilen, zeytin ağacı dallarından veya yapraklarından elde edilen taçtır. Bir diğer anlamı ise Kuran içerisinde geçen Lina isminin anlamı ise hurma fidesi şeklinde olmaktadır.
'DİNEN MEKRUH SAYILAN İSİMLER DE VAR'
Dinen mekruh sayılan isimler de olduğunu vurgulayan Öztürk, ''Resul, Nebi, Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil isimleri çocuklara verilmemeli, hoş değil. Samet ismi, hiç kimseye muhtaç olmayan demektir.
TDK'da yer alan bilgiler eşliğinde, Alya ismi ne demek ve anlama gelir sorularının cevabı şu şekildedir; Yükseklik, yüksek yer, gök, sema. Gökyüzü. Cennet.
Arapça kökenli bir kelime olan ve dilimize de Arapçadan gelmiş olan Arya isminin ne demek olduğu araştırılmaktadır. Arya, soyluluğu ve aynı zamanda da asaleti temsil eden bir isimdir. Aynı zamanda Arya operada yer alan bir müzik çeşidinin ismidir ve müzik eseri anlamına da gelmektedir.
Aren ismi, hem kız hem de erkek çocuklarında kullanılmaktadır. Bu sözcüğün kökeni oldukça eski zamanlara dayanmaktadır. Sözcüğün kökeni Farsçadır. Ancak eski Hititçede ve Arnavutçada da mevcuttur.
Diyarbakırlı Karen "dünyanın en parlak 100 öğrencisi"nden biri, Stanford ve Harvard dahil 9 okuldan tam burslu kabul aldı Diyarbakır'da doğup büyüyen 18 yaşındaki Gül Karen Aça, iki sene önce, Google ve Oxford'un ortak inisiyatifi "Rise for the World" tarafından dünyanın en parlak 100 öğrencisinden biri seçilmişti.
Alisa isminin kökeni yunanca olarak bilinmektedir. Alisa ismi anlamı soylu, asil olarak bilinmektedir. Kulağa hoş gelmesi, modern ve anlamının güzel olması nedeni ile ebeveynler tarafindna oldukça fazla ilgi gören isimlerden biridir.
' uyarısında bulunan Samsun Müftüsü Hayrettin Öztürk, 'Sanem, Bekir, Aleyna, Kezban, Kayra, Rümeysa, Samed, Melis, Jülide, Resul, Gülsüm, Nebi, Bade' gibi isimlerin çocuklara konulmasının dinen sakıncalı ve anlamsız olduğunu açıkladı. Yrd. Doç.
Esra: Yol gösteren demektir ve İsra suresinde geçer. Ecmel: En güzel, en yakışıklı demektir ve unisex bir isimdir. Ebrar: Hayırsever kişi demektir. Ecrin: Hem sevap hem de Allah'ın hediyesi demektir.
İslâm'da çocuğa ad seçme ve ad koyma hakkı babaya aittir. Baba ölmüş veya hukukî tasarruflarda bulunmaktan menedilmişse bu hakkı anne kullanır. Doğumundan önce babasını kaybeden Hz. Peygamber'in adı annesi tarafından Muhammed olarak seçilmiş ve bu ad dedesi tarafından konulmuştur.
Hz.
Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) Ya'la, Bereket, Eflah, Yesâr, Nâfi ve benzeri isimlerin kullanılmasını yasaklamayı arzu etmişti.
İbni Âbidînde buyuruluyor ki: “Çocuğa konulacak isimler arasında en efdal olanı, Abdullah, sonra Abdurrahman, sonra Muhammed, sonra Ahmet, daha sonra İbrahim'dir. Allahü teâlânın isimlerinden olan Ali, Reşit, Aziz gibi isimleri de koymak caizdir. Fakat, bu isimleri söylerken hürmet etmek lazımdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri