Çorba: Sıvı özellikteki besinlerin mideden çıkışı daha yavaştır. Bu besinler daha uzun süreli tokluk hissi verir. Kırmızı et: Balık gibi kırmızı et de yüksek protein içeriği sayesinde toklukta etkilidir. Protein yönünden zengin besinler arasında, balık etinden sonra en çok tok tutan besindir.
Az yağlı kırmızı et, tavuk/ hindi göğüs eti ve balıklar yüksek protein ve az yağ içerdiklerinden daha uzun süre tok kalmanıza ve doygunluk hissetmenizi sağlıyor.
1- Öğünlerinizde mutlaka salatalarınız bulunsun: Salatalar yüksek posa ve su içeriği sayesinde midenizde hacim oluşturarak tokluk hissinizi artırır. 2- Tam tahıllı karbonhidratları porsiyon kontrolü ile tüketmekten çekinmeyin: Bir diğer yüksek posa kaynağı olan tam tahıllar dengeli bir tabağın olmazsa olmazıdır.
İlgili 23 soru bulundu
8. Adım: Kan şekerini dengeleyen, açlık bastıran gıdalara beslenmenizde yer verin. Tarçın, baklagiller, yulafezmesi, balık, yeşil yapraklı sebzeler, keten tohumu, fındık, ceviz, elma sirkesi ve kuru erik kan şekeri dengeleyen gıdalardan başı çekenlerdir.
Bir adet haşlanmış yumurtanın altı saat tokluk etkisi var. Bu nedenle kahvaltınıza yumurta gibi protein yönünden zengin yiyecekleri dahil etmek, kilo verme konusunda size faydalı olabilir. 9. Günde en az 8 bardak su içmeyi unutmayın.
Yoğurt: Yoğurt; süt proteinleri, kalsiyum içeriği ve probiyotik özelliği sayesinde hem sağlıklı hem de uzun süre tok tutan bir besindir.
Sahurda domates, salatalık, tuzsuz dil peyniri veya çökelek, haşlanmış yumurta ve bir kâse yoğurt mutlaka olsun. Sahurun yıldızı salatalık, yoğurt ve yumurta olsun. Salatalık hem su oranı çok yüksek bir besindir hem de şekeri çok düşüktür. Su ihtiyacına karşı bire birdir.
TOK HİSSETMEYİ SAĞLAR
Suyun tokluk hissiniz arttırıcı özelliği vardır. Bu yüzden diyet sırasında bol su tüketmek kilo vermeye yardımcı olur. Böylece hem tokluk hissini artmış hem de vücutta doğru kimyasal enzim hareketi sağlanmış olur.Ayrıca metabolizmanın az ve sık uyarılması ile devamlılık sağlanır.
Bitter çikolata, vücudun yağ asitleri sentezlemesini etkiler, sindirimi azaltarak karbonhidrat ve yağ emilimini azaltır. Sonuç olarak, bitter çikolata yemek, sizi tok tutar.
Bir diyet programı uyguluyorsanız ara öğünlerde tükettiğiniz kuru yemiş ya da kuru meyve gibi gıdalar, açlık hissini ortadan kaldırmak için adeta bir kurtarıcı! Badem, ceviz ya da fındık gibi kuru yemişleri tüketerek hem enerji depolayabilir hem de sindirim sisteminizdeki sorunlara kısa sürede veda edebilirsiniz.
DOĞAL VE BİTKİSEL YÖNTEMLERLE NASIL ZAYIFLANIR? Zayıflama sürecinde tok tutan besinler tüketilebilir. Tok tutan ve zayıflamaya yardımcı olan besinler arasında; Yulaf, yoğurt, fındık ve ceviz, elma, armut, avokado, haşlanmış yumurta, şeker yerine tarçın, yeşil çay yer alıyor.
GECE AÇLIĞI YAĞ YAKIMINI ATEŞLER
Glikojen depolarının boşalması ile vücut açlık sırasında ilk olarak depolanmış yağlarınızı parçalar. Bu da kalıplaşmış yağların azalmasına neden olur, gece açlığında bu durumu sağlamış olup bölgesel yağlarımızdan daha hızlı kurtulabiliriz.
Kabaca evet. insanın yemek yedikten sonra acıkması için beş-altı saatlik bir sindirim döneminin geçmesi gerekir. Bir-iki saat sonra acıkma hissi normal değildir.
Eğer çok acıkmışsanız yemekten önce tarçın serpilmiş yarım elma yiyip üzerine 1 büyük bardak su içmek iştah kontrolü sağlayacaktır. Avokado: İyi yağlar hem iştahı kontrol eder hem de yağ yakımını destekler. Öğle yemeğinde salatanıza dilimlediğiniz yarım avokado, akşam yemeğine kadar daha tok olmanızı sağlar.
Kahvaltıda haşlanmış yumurta kilo aldırır mı sorusuna yumurtanın kalori değerleriyle yanıt verelim. 1 adet haşlanmış yumurta ortalama 155 kaloridir. Bu değer ise kahvaltıdaki diğer ürünleri düşündüğünüzde yeterli olacaktır. Ölçülü miktarda tüketilen haşlanmış yumurta kilo alımına neden olmaz.
Peynir, kahvaltı için iyi bir protein kaynağı. Aynı zamanda kalsiyum fosfor ve B12 açısından da zengin. Dengeli karbonhidrat ve proteinin özelliği sayesinde sabah kahvaltılarında veya ara öğünlerde tok tutan iyi bir seçenek.
Ceviz, içerdiği protein sayesinde de tok tutar. Ara öğünlerde tüketebileceğiniz gibi cevizi salatalarınıza da dahil edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri