Gerek yemeği, gerek haşlaması gerek salatasıyla ana öğünlerin temel lezzetini oluşturur. Canan Karatay'ın da tavsiyeleri arasında bulunan karnabahar sebzesi son derece şifalı bir besin. Her gün sebzesini tüketemiyorsanız ya da tadına pek alışkın değilseniz karnabahar suyunu da tüketebilirsiniz.
Karnabahar suyunun içerisinde bulunan C vitamini ve başka besin kaynakları antioksidan etkisini yaratmaktadır. Bu etki ile insan vücudundaki tümör hücrelerinin oluşmasını önler ve zararlı serbest radikallerin uzaklaşmasına yardımcı olur. Bu şekilde karnabahar suyunun, sürekli tüketilmesi önerilmektedir.
Tencerenin ağzını kapatarak 5 ila 6 dakika hafif ateşte karnabaharı haşlayarak devam edebilirsiniz. Süre dolduktan sonra suyun yarısını sabah, diğer yarısını ise akşam 1 bardak olacak şekilde içebilirsiniz. Karnabahar suyunu aç ya da tok karnına tüketebilirsiniz.
250- 300 gram karnabahar yaklaşık 750 ml kaynamakta olan suya ilave edilir. Ağzı kapalı olarak 5-6 dakika hafif ateşte haşlanır. Haşlanmış karnabaharın suyunun yarısı sabah, diğer yarısı da akşam (aç veya tok farketmez) içilir. Her gün taze olarak hazırlanır.
Türkiye'de karnabaharın sıkça tüketilmesine vesile olan İbrahim Saraçoğlu, karnabahar kürü sayesinde pek çok kişiyi sağlığına kavuşturmuştur. İbrahim Saraçoğlu'ndan karnabahar kürü tarifleri deneyenler idrar yolu enfeksiyonundan hormonların düzenlenmesine kadar çeşitli hastalıklardan kurtulmuştur.
İlgili 18 soru bulundu
Yapraklarını yemek zorunda değilsiniz, çünkü hemen hemen gerekli tüm etkin maddeler haşlama esnasında fazlasıyla suyuna geçmektedir. Karnabahar enfeksiyonlara karşı etkin ve antibakteriyel özellikte birçok aktif madde içermektedir. Özellikle kronikleşmiş idrar yolları enfeksiyonlarında bilinen en etkili sebzedir.
Karnabahar hangi organa iyi gelir? Karnabahar hem kalp hem de bağırsak sağlığı için yararlı bir sebze olmakla birlikte vücutta biriken ve hücre üzerinde strese yol açan toksinlerin vücuttan uzaklaştırılması için gerekli olan antioksidan bileşikleri içeren bir sebzedir.
Tencere kapağının kapatılmasına gerek duyulmayan sadece brokoli, karnabahar gibi sebzelerdir.
İbrahim Saraçoğlu, idrar yolu enfeksiyonu şikayetinde olan kişilere karnabahar kürünü önermektedir. Yapmanız gerekenler ise kaynattığınız karnabaharın suyunu günde 3 defa olacak şekilde tüketmek. Karnabahar vücudunuzdaki mikropların atılmasında önemli bir rol oynayacaktır.
Karnabahar gaz yapar mı sorusunun cevabını vererek işe başlayalım: Evet dostlar, ne yazık ki karnabahar gaz yapan bir yiyecek.
Karnabaharın Karaciğere Faydaları
Karaciğer yağlanması ve toksin yüklenmesi bütün bedene zarar verecektir. Karnabahar karaciğere olması gereken sağlığına kavuşturan yegâne sebzelerden biridir.
KARNABAHARIN ZARARLARI
Aşırı tüketimi gaz problemi ve şişkinliğe yol açar. Aşırı tüketildiğinde tiroid hormonu eksikliğine neden olabilir. Hassas ciltler için fazla tüketilirse alerjik reaksiyonlara nede olur. Çok fazla tüketilirse böbrek taşı oluşumuna ve gut hastalığına neden olur.
Karnabahar suyunun antioksidan içeriği metabolizmanın hızlanmasını sağlayarak zayıflamaya yardımcı olur.
Kullanımı her gün için sabah ve akşam olmak üzere 1 su bardağı olarak önerilmektedir. Karnabahar kürü toplamda 21 günlük süreyle uygulanmalıdır. Karnabahar kürünün göz kuruluğunu gidermek için kullanımı: 7 günlük süre boyunca her sabah 1 su bardağı karnabahar kürü içilmesi gerekir.
Tenceredeki su kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra karnabaharlar pişmiş olur.
İdrar yolları enfeksiyonu olan kişilerin bol su içerek mesaneyi düzenli olarak yıkaması gerekir. Su içmek idrarınızı sulandırmaya ve daha sık idrara çıkmanıza yardımcı olur, böylelikle bakteriler idrar kanalınıza tutunamaz. Bitkisel çayların tüketimi en iyi yollardan biridir.
Elma sirkesi çok konuda olduğu gibi enfeksiyonları yok etme konusunda da faydalıdır. Bir bardak suyun içine birkaç kaşık elma sirkesi ilave ederek içmek idrar yolu enfeksiyonunu idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelebilir.
Yoğurt idrar yolu enfeksiyonlarının sıklığını önemli oranda azaltmaktadır. Yoğurt içermiş olduğu probiyotikler sayesinde hem bağışıklık sistemini kuvvetlendirmekte hem de bağırsak florası ile vajina florasını düzenlemektedir.
“Karnabahar vücuttaki kolesterol düzeyini dengede tutar. Ülser ve gastrit gibi mide sorunlarına, mide yanması ve ekşimesi gibi durumlarına karşı yarar sağlar. Yüksek lif içeriği sayesinde, bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar ve sindirim sistemini düzenler.
Karnabaharın pişirme suyuna iki kaşık sirke ve bir tutam tuz ekleyin. Su köpük köpük olduktan sonra sebzeleri ekleyin. Artık pişen karnabahardan kötü kokular yayılmayacak. Karnabaharı haşladığınız suya bir miktar süt eklerseniz hem koku yaymaz, hem de kar gibi bembeyaz olur.
Brokoli, Brüksel lahanası, karnabahar ve lahana ailesinin diğer üyeleri lezzet olarak çiğ tüketilebilir sebzelerdendir.
Karnabahar, güçlü bir antioksidan olan sülforafan içerir. Sülforafan, kanser gelişimini baskılayıcı etkisinin yanında yüksek tansiyonu düşürmeye ve arterleri sağlıklı tutmaya yardımcı olarak kalp hastalığını önlemede önemli rol oynar.
Kabızlığa iyi gelir
Bağırsak hareketlerini düzenleyen yapısıyla karnabahar kabızlık sorunu yaşayanların tüketmesi gereken bir sebzedir. Aynı zamanda kolon kanseri riskini azalttığı bilinen karnabahar, bağırsak sağlığı için çok önemlidir.
Karnabahar, akciğer, mesane ve meme kanseri başta olmak üzere pek çok kanser türünün riskini azaltıyor. 8. Demir içeriği sayesinde kansızlık sorununa iyi geliyor. Kansızlığa bağlı olarak ortaya çıkan yorgunluk, halsizlik gibi semptomları ortadan kaldırıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri