Çalışkan bir hayvan olan karıncanın, geldiği eve bereket getirdiğine inanılır ve asla ona zarar verilmez. Evlerde karınca duası bulundurmak da yine bereket dileğinin sembolüdür.
Evde karınca çıkması, ev ortamının yeterince temiz olmadığının bir işaretidir. Karıncaların eve yerleşmesinin tek nedeni ev ortamının temiz olmaması değildir. Mutfak gibi yemek yapılan alanlardaki yemek kırıntıları da onların eve girişleri üzerinde etkilidir.
Kanatlı karınca bereket midir ? Kanatlı karınca veya diğer tüm karınca türlerinin bereket getirip getirmediği kesin olarak bilinmemektedir ancak onları evinizden kovmak zorlu bir mücadele gerektirebilir. Bu haşere için hemen bizi arayın evinizi kanatlı karıncalardan sizleri kurtaralım.
“Karıncalar neyi sevmez?” sorusunun cevaplarından biri işte bu: limon! Yemeklerinizde ya da salatalarınızda limon kullandıktan sonra limon kabuklarını atmayın ve rendeleyin. Rendelediğiniz limon kabuklarını, karıncaların çıktığı noktanın önüne ve karıncaların çokça geçtiği yerlere koyun.
Kaya tuzu, karıncaların yuvalarının etrafına veya yollarının üzerine serpilerek kullanılabilir. Kaya tuzu, karınca yuvalarındaki nem seviyesini azaltarak karıncaların hayatta kalma şansını azaltır. Biberiye yağı ise karınca yollarına veya karınca yuvalarının etrafına püskürtülerek kullanılabilir.
İlgili 17 soru bulundu
Sirkenin kokusunu sevmeyen bu canlılar evinizi yavaşça terk edeceklerdir. Tarçın hemen herkesin evinde olan bir baharat ve bu baharatı, karıncaları evinizden uzaklaştırmak için kullanabilirsiniz. Toz tarçını, karıncaların çıktığı noktaya dökebilir ve karıncaların evinizin içerisine girmelerini engelleyebilirsiniz.
Karıncalar şekerden çok hoşlanır ama biberden nefret ederler. Karıncaların evinize girdiği bölgelere biber serpin. Bu karıncalardan kurtulmaya yardımcı olacak. Kırmızıbiber veya karabiber karıncalar tarafından nefret edilir.
Zar kanatlılar familyasında yer alan ve birçok türü bulunan karıncaların ısırığı da tehlikeli değildir. Genellikle ortaya çıkan belirtiler buz ve sirkeli su ile ortadan kaybolur. En yaygın görülen belirtiler, ısırılan yerin kızarması ve şişmesidir. Isırılan yer sürekli kaşınırsa mikrop kapma riski vardır.
Tebeşir dışında bariyer olarak zerdeçal, tarçın, salatalık kabuğu, karbonat, tuz, beyaz sirkeli su, kırmızı ya da karabiber de kullanabiliriz. * Karıncaların evinize girdiği noktalara bu bariyerler uygulanabilir.
Dünya'nın en temiz hayvanlarından biri de karıncalardır. Karıncalar sürü halinde yaşarlar. Oldukça fazla türü bulunmaktadır. Formicidae familyasına mensup olan Karıncaların sayısı dünyada da oldukça fazladır.
Karınca duası, halk arasında bereket duası olarak da bilinmektedir. Genellikle rızık, kazanç ve hanede bereket olması adına okunan bir duadır.
Ayrıca bazıları “üç İhlas, Felak ve Nas" surelerini bir kağıda yazdıkları ve ardından da “Neml suresinin 18. ayetinde yer alan “ya eyyuhe'n-nemlu'dhulû mesakinekum = Ey karıncalar, yuvalarınıza giriniz!” cümlesini okuduğunu ve karıncaların evi terk ettiği bildirilmiştir.
Tüm hayvanları olduğu gibi karıncaları da gereksiz yere öldürmek günahtır.
Halk söyleyişlerinde ise karınca; çalışkanlığı, bolluk bereketin simgesi olması, kendisi ile ilgili oluşmuş batıl inanışları ve dilde oluşmuş deyimleriyle ön plana çıkmıştır.
Yuvaları terk eden karıncalar kütlelerin, kayaçların sesini daha çok algılıyor ve ayakları kulaklarının içinde olması nedeniyle sersemliyor. Bu sersemlediği zaman küme şeklinde olduğu zaman ölüyor. Yüzde 80'i öldüğünde büyük deprem işareti olarak görüyoruz. Bu da 72 saat öncesinden ölüyor.
Karıncaların Özellikleri
İnsan ırkı dışında tarım yapabilen tek canlılardır. Çeneleri yardımı ile koparmış oldukları yaprakları toprak altında saklarlar, onları çiğneyip lapa haline getirirler ve kuru yaprakların üzerinde mantar yetiştirirler. Bu mantarların protein değeri oldukça yüksektir.
Karıncalar, doğal yaşam alanlarının yanı sıra evlerde ve bahçelerde sıklıkla karşılaştığımız zararsız böceklerdir. Ancak, karınca ısırığına maruz kalmak bazı durumlarda rahatsızlık yaratabilir. Karınca ısırığı, küçük kızarıklıklar, şişlikler ve hafif ağrılarla kendini gösterebilir.
Ancak karıncalar tarçından nefret ederler. Tarçın yağı veya toz tarçını karıncaların evinize girdiği yolun üstüne dökerek onları kaçırabilirsiniz. – Yarım çay kaşığı toz tarçını veya tarçın yağını bir bardak suyun içine dökün. Karışıma pamuk bandırarak karıncaların geçtiği yerlere sürün.
Geri gelen karıncalar yiyeceklerini ve taşıdıkları mikropları, ağızdan ağza beslenme yoluyla diğerleriyle paylaşırlar –yani özetle birbirlrinin ağzına kusarlar. Bu yetmezmiş gibi, karınca yuvalarının sıcak ve nemli şartları da yuvayı, hastalığa yol açan mikroplar için ideal bir yer haline getiriyor.
Merak etmeyin karıncalar suyla temas etmeleri halinde ölmeyeceklerdir. Sadece onları püskürteceksiniz. Karıncalar, buldukları hazinenin izini kaybetmemek için kendilerince iz bırakırlar.
Aslında karıncalar, evleri olan yer altındaki odalarda yapışkan yastıklarını tavanda uyumak için kullanıyorlar. Tavanda uyuyarak, diğer karıncaların oda yüzeylerindeki trafiğinden kaçınmış oluyorlar.
Nane, karıncaları ve sivrisinekler gibi diğer böcekleri kovmada çok etkili olabilen doğal bir böcek kovucudur. 10 ila 20 damla nane uçucu yağını 2 su bardağı suyla karıştırın. Karışımı evinizin süpürgeliklerine ve pencerelerine püskürtün.
Karıncalar doğada yaprak biti olmuş bitkilerle beslenmeyi severler. Bunun yanında insanların hazır olarak kullandığı özellikle yağ, tuz ve şeker çok sevdiği besinlerdir.
Penick, karıncaların doğal sebeplerle öldükleri zaman da oleyik asit yaydığını ve ölü karıncaların “biraz zeytinyağı gibi koktuğunu” söylüyor. Bu kokulu kimyasallar, çoğu karınca türünde avcıları savuşturmak üzere bir savunma mekanizması şeklinde üretiliyor.
Karıncalar yuvalarını sıcak olan bölge ve duruma göre girişini güneye bakar şeklinde yapmaktadır. Dünyada kuzey yarım kürede bulunan bölgelerde karınca yuvalarının girişi güneye bakmakta topraklı olan yerleri ise kuzeye bakmaktadır. Güney yarım kürede ise karınca yuvalarının girişi kuzeye bakmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri