Uygulamada devam zorunludur. Devamsızlık üst sınırı her yarıyıl için %20'dir. Devamsızlık üst sınırını aşan öğrenciler başarısız sayılır ve yarıyıl sonu, bütünleme ve mezuniyet üç ders sınavına giremezler.
DERSLERE KATILIM ZORUNLUDUR, Her ders için ayrı ayrı olmak üzere, bir dönemde en fazla özürlü ve özürsüz toplam % 25 devamsızlık hakkı vardır. Örneğin: 1. Dönem 18 hafta ise, her ders için ayrı ayrı olmak üzere 4,5 hafta devamsızlık hakkı vardır.
“(5) Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Bununla birlikte diledikleri an ve mekanda girememiş oldukları derslerin video kayıtlarını da izleme imkanlarına sahiptirler. Dolayısıyla canlı ders esnasında yoklama almaya gerek duyulmamaktadır.
17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir.
İlgili 30 soru bulundu
Ne kadar sürede mezun olmam gerekir? (1) Öğrencilere öğrenimlerini tamamlamaları için tanınan program süresi, yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, 2 yıllık ön lisans programları için 4 yarıyıl/2 yıl; 4 yıllık lisans programları için 8 yarıyıl/4 yıl; 5 yıllık lisans programları için ise 10 yarıyıl/5 yıldır.
1-3, 2-4 kuralı dediğimiz 1. sınıftan dersi olanların 3. sınıftan ders alamaması kuralı kalktı. Kalan FF. dersinizi istediğiniz sınıfta alabileceksiniz.
Açıköğretim, alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitiminin adıdır. public Öğrenci merkezlidir.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.
Uzaktan eğitim sürecinde devamsızlık Uzaktan eğitim sürecinde bile olunsa YÖK/Üniversite tarafından farklı bir durum ilan edilmediği sürece devam şartı %70 şeklindedir. Aynen yüz yüze eğitimde olduğu gibidir. Ancak YÖK veya üniversite tarafından bu şart kaldırılabilir.
MADDE 5 – (1) Öğrencilere, öğrenimlerini tamamlamaları için tanınan program süresi; 2 yıllık önlisans programları için 4 yarıyıl, 4 yıllık lisans programları için 8 yarıyıldır.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, özürlü özürsüz toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Mezuniyet Koşulları
Sosyal Hizmetler Önlisans Programında 120 AKTS kredilik ders alıp, tüm dersleri başarı ile tamamlayan FF, YZ, DZ notu olmayan, Genel Not Ortalaması (GNO) en az 2,00 olan ve diğer yükümlülükleri yerine getiren öğrenciler mezun olabilirler. Bu kredilerin altında eksik kredi ile mezun olunamaz.
Öğrenci bir yarıyılda toplam 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde en fazla 10 ders seçebilecektir.
Madde 27 —İlköğretim kurumlarında öğrencilerin okula devamları zorunludur. olmayan bir yere gidenlerin durumu, okul yönetimince e-okuldaki devam bölümüne zamanında işlenir. Öğrencilerin devamsızlıkları, e-okul sistemi üzerinden okul yönetimlerince sürekli takip edilir.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklaması gündem oldu. Liselerde sınıfta kalma geri geldi. Devamsızlık affı kalktı.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilir.
Hastalık vb. durumlarda ise 20 gün boyunca özürlü (raporlu) devamsızlık hakkı tanınıyor. 2022-2023 eğitim öğretim yılında lise 12. sınıflar için alınan bu kararda değişikliğe gidildi. Ayrıca depremden etkilenen öğrenciler için ise sınıf tekrarı kaldırıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre birinci dönemde yapılan devamsızlık süresi, ikinci dönemde sıfırlanmıyor ve tüm yıl boyunca devam ediyor.
Açık Öğretim Lisesi sınıf yerine dönem kavramı vardır. Öğrenci 8 dönem sonunda mezuniyet kredisine ulaştığı takdirde mezun olur.(18 yaşından gün alan öğrenciler 5 dönem sonunda mezuniyet kredisine ulaştığı takdirde mezun olur.) Açık Öğretim Lisesinde sınıfta kalma, okuldan atılma yoktur.
Açık Öğretim Lisesinde sınıfta kalma, okuldan atılma yoktur. Açık öğretim Lisesinde öğrencilerin alması gereken ortak (zorunlu) ve seçmeli dersler vardır. Açık Öğretim Lisesi sisteminde öğrenci başardığı dersin kredisini kazanır. Başaramadığı dersin kredisini alamaz.
önlisans bölümlerinde staj bulunmaktadır.
MADDE 4 – (1) (Değişik: Senato-09/04/2019-4/4) Programa ilk kez kayıt yaptıran öğrenci, kayıt yaptırdığı öğretim yılının güz döneminde okutulan tüm dersleri almak zorunda olup üst yarıyıllardan ders alamaz. Bununla birlikte kayıt yaptırdığı öğretim yılının bahar döneminden itibaren üst yarıyıllardan ders alabilir.
AÖF DERS GEÇME NOTU KAÇ? Derslerden başarılı sayılmanız için ders başarı puanınızın 35 veya üzeri olması gerekir. Yapılan sınavlar sonucunda ara sınav notunun %30'u, dönem sonu sınav notunun %70'i alınarak “Başarı Notu” hesaplanır.
AÖF ara sınav ve dönem sonucu ortalamasına göre AA, AB, BA, BB, BC, CB,CC harf notuna sahip adaylar o dersi başarıyla tamamladı. Ancak CD, DC ve DD Harf notları ise koşullu geçmeyi ifade eder. Bu notları alan öğrencilerin genel not ortalaması 2.00'ın altında ise başarısız olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri