Klasik bir karnıyarık menüsü oluşturmak istiyorsanız çorba olarak mis gibi bir süzme mercimek çorbası yapabilir, sofradaki herkesin midesini nefis bir ziyafete hazırlayabilirsiniz.
İnce doğranmış soğanları bir tencerede orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz ve biberleri ince ince doğradıktan sonra soğanlarla buluşturuyoruz. Ardından 1 kaşık domates salçasını ve biber salçası ekleyip sonrasında kıyma ve baharatları atıp biraz pişiriyoruz.
Patlıcanların kabuksuz kısmını hafifçe açarak iç malzemeyi eşit şekilde yerleştirin. Domates, biber ve maydanozu kesip üzerini süsleyin, bir kaşık salçayı bir su bardağı suda çok az tuzla karıştırıp üzerine dökün. Fırında pişirin(üzerini folyo ile kapatırsanız daha güzel olur). Afiyet olsun.
İlgili 35 soru bulundu
Karnıyarık yemeğin yanında genellikle pilav ya da patates püresi servis edilir. Pilav olarak pirinç ya da bulgur pilavı tercih edebilirsiniz. Ayrıca yanında yoğurt ya da içecek olarak ayran tercih edebilirsiniz.
Karnıyarıkların üzeri birer dilim domates veye biber ile süslenir. Fırın 200 dereceye ayarlanır. Fırın kabına 1 su bardağı sıcak su ilave edilip karnıyarık 35-40 dk kadar pişirilir. Kaşarlar kızarınca fırından çıkarılır.
Bir rivayete göre patlıcanı çok seven bir Selçuklu Emiri için yapıldığı varsayılmaktadır. Ülkemizin her ilinin meşhur bir yemeği vardır. Karnıyarık hangi ilin derseniz; sözü edilen Selçuklu Emirinin Sivas dolaylarında yaşadığı için Sivas yöresinin lezzeti diye bilinmektedir.
Karnıyarıklık patlıcanlar öncelikle patlıcanların baş kısımları temizlenir ve alacalı olarak soyulur. Orta kısımdan bıçakla yarılır ama bıcak arkasına çıkmamalıdır.
Karnıyarıklar önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlanan fırında 35- 40 dakika kadar pişirilir. Karnıyarık pişerken mutlaka kontrol edilmelidir.
Karnıyarıklık patlıcanlar piştikten sonra fırından çıkartıp, soğumaya bırakın. Soğuyan kışlık patlıcanları buzdolabı poşetine güzelce yerleştirin. Ardından poşetin havasını alıp, düğümleyin. Hazırladığınız kışlık karnıyarık patlıcanları derin dondurucuda aylarca saklayabilirsiniz.
Karnıyarık fırında fanlı mı pişer? Sosu dökülen Fırında Karnıyarık önceden ısıtılmış 200 derecede fırında fanı kapalı olarak patlıcanların üzerindeki domatesler kızarıncaya kadar pişirilir.
Kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile orta ateşte kavurun. Soğanlar pembeleşince unu ekleyip karıştırın. Kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından yıkayıp suyunu süzdüğünüz mercimeği ekleyip karıştırın ve suyu ilave edip mercimekler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
İmam bayıldı soğuk servis edilen bir yemektir. Genellikle meze olarak tüketilir. Karnıyarık sıcak bir yemektir.
Daha sonra patlıcanları azıcık yağ ile yağlayın. Patlıcanları fırında kızarırken yaklaşık 20 dakika pişirin. Bu sırada iç harca geçelim. Biraz sıvı yağ tavaya alınız, kıymayı ilave edeniz.
Tencerede karnıyarık kaç dakikada pişer? Tencerede karnıyarık yaklaşık 30-40 dakikada pişecektir.
Yıkayıp süzdüğümüz pirinci, tuzunu ve baharatını katıp yarım yarım su bardağı su ekleyip suyunu çekene kadar ağzı kapalı pişirelim. Pirinçler tam pişmeyecek. Bu arada yıkayıp kuruladığımız patlıcanları ortaları kesip iyice ısınmış yağda renkleri değişip yumuşayıncaya kadar kızartalım çevirerek.
Her patlıcanın üzerini yarım biber ve bir domates dilimi ile süsleyin. Tepsinin kenarından 2 su bardağı sıcak suyu dökün. Önceden ısıtılmış ve 200 dereceye ayarlanmış fırında 30-35 dakika pişirin.
Doğru şekilde hazırlandığında ve pişirildiğinde, karnıyarık diyette güvenle tüketilebilir.
Küp şeklinde doğranmış domatesi, salçayı ve baharatları ilave edelim doğranmış maydanozu ve baharatları ilave edelim karıştıralım. İç harcı ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Patatesleri soyup, uzunlamasına ortadan ikiye bölerek, ortasını delmeden dikkatlice oyuyoruz. Kızgın yağda hafif kızartıyoruz.
Yoğurma kabına kaşar peyniri rendesi, yumurta, un ve baharat- tuzu alıp yoğuralım. Toplar yapıp galeta ununa bulayalım. Kızgın yağda nar gibi kızarana dek kızartalım. Sıcak sıcak servis edelim.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri