Aynı şekilde başka hadislerle Peygamber Efendimizin karpuzu taze hurma ile birlikte yediği ve Hazreti Ali'ye, "cennet meyvesi olan" karpuzu yemesini tavsiye ettiği de bildirilmiştir.
Kur'ân'da bazı gıda maddeleriyle birlikte bazı meyvelerin adı da zikrediliyor. Bunlardan hurma, incir ve zeytin en çok bilineni. Ama nar, kiraz ve muzun da Kur'an'da geçtiğini çok kimse bilmiyor.
1-"Kur'anda Kar,kavun karpuz gibi sebzeler geçmediği gibi Arabistan dışında yaşayan canlı isimleri de geçmez. Bunun nedeni Kur'anın o yörenin insanlarınca uydurulmuş olmasıdır." 2-"Ahzap Suresi 53. Ayette peygamber olduğunu iddia ettiğiniz şahıs insanları açıkça evlerinden kovuyor.
Elbette cennetteki muz da diğer tüm nimetler gibi, dünyadakinden çok daha kusursuz, asla bozulmayan, çok daha lezzetli ve güzel kokulu ve hatta belki bizim hayal edemeyeceğimiz kadar mükemmel bir meyvedir. Ancak Allah dünyada da bu cennet nimetinin bir benzerini yaratmış ve müminleri bu meyveden faydalandırmıştır.
Cennetliklerin yemeği Kur'an'da zikredilmiştir. Onlar meyveler, semiz kuşlar, kudret helvası, pişmiş kuşlar, bal süt ve sayılmayacak sınıflardan oluşur. İbn Mes'ud, Hz. Peygamberin şöyle buyurduğunu rivayet eder: “Cennette iken uçan kuşa bakıp canın çektiğinde kuş pişmiş olarak önüne düşer.”
İlgili 18 soru bulundu
Yağmur,kar, soğuk,sıcak, iç sıkıntısı, hastalık, kaza, unutkanlık, uyku, tuvalet ihtiyacı gibi dünyevi konular olmayacaktır. Allah, cinsel yönden de Cennette çok büyük güzellikler verecektir.
d) Cennetlikler Allah'ı görecekler.
Cerir bin Abdullah (RA) anlatıyor. Biz Peygamberimizin yanında bulunuyorduk. Ay tam dolunay halini almışken ona baktı ve şöyle buyurdu: Muhakkak ki sizler bu ayı nasıl kusursuz apaçık görüyorsanız, Rabbinizi de öylece apaçık göreceksiniz.
Ebû Zer radıyallâhü anh şöyle rivâyet etti: “Peygamber Efendimiz sallallâhü aleyhi ve sellem'e bir tabak incir hediye edilmişti. Ondan birazını yedikten sonra ashâbına buyurdular ki: Ondan yiyiniz! Şâyet ben, cennetten bir meyve indirildiğini söyleseydim elbette inciri söylerdim. Çünkü cennet meyveleri çekirdeksizdir.
Cennette sayısız nimetler var. Kur'ân-ı Kerîm'de çok fazla bahsedilen nimetlerden biri de meyveler. Allah Cennet meyvelerini, “Orada sizin için birçok meyveler vardır; onlardan yiyeceksiniz”1 diyerek müjdelemiştir.
Kutsal Zeytin Ağacı🌿 Cennette iki ağaç olduğuna inanılılır zeytin ağacı ve incir ağacı. Tin suresinde ise bu iki ağac o kadar mübarek ve faydalır ki üzerine and içilir. ' And olsun zeytine ve incire ' diye başlar Tin suresi. Kuran' da zeytin ile ilgili 6 surede toplam 7 ayet geçmektedir.
Sual: Peygamber Efendimiz karpuz yemiş midir? Cevap: Evet. Şir'atü'l-İslâm'da der ki: Ekmeği sağ eline, karpuzu da sol eline alır, bir ekmekten, bir karpuzdan yerdi. “Allahü teâlâ ekmek ile karpuzu birlikte yiyen kimseden yetmiş çeşit hastalığı kaldırır” buyururdu.
Eski Yunanca ve Yeni Yunanca karpós καρπός "meyve" sözcüğünden alıntıdır. Yunanca sözcük Eski Yunanca karpóō καρπόω "meyva veya ürün vermek" fiilinden türetilmiştir.
Daha çok fazla miktarda Akdeniz bölgesi ülkelerinde yetişen bir nebattır. Anavatanı Afrika'dır. Eskiyen Mısırlılar vaktiyle karpuzun yetiştirildiği tespit edilmiştir.
Daha çok elma olarak bilinir ve Hz. Adem ile Hz. Havva tarafından yenilmiştir. Yasaklı olmasına rağmen iblisin oyunuyla bu meyveyi yiyen Adem ile Havva Allah tarafından cennetten kovulup dünyaya gönderilmişlerdir.
Kaynaklarda görebildiğimiz kadarıyla, cennette söz konusu doğa olayları yoktur. Adı geçen doğa olaylarının, güneş sisteminde yer alan yerkürenin hareketi ve onu çevreleyen atmosferle ilgili olduğunu düşündüğümüzde, böyle olayların cennette bulunma ihtimalinin olmadığı görülür.
Kur'ân-ı Kerim ve hadis-i şeriflerin beyânına göre; dünya hayatında kurulan âile hayatları, eşlerin her ikisi de -cennete liyakat kazanmaları halinde- ebediyen beraber olacak ve karı-koca münasebetleri sonsuza kadar cennette devam edecektir.
Bunlar, “Firdevs, Adn Cennet'i, Nâim Cennet'i, Daru'l-Huld, Me'va Cennet'i, Daru's-Selâm ve İlliyyûn'dur.” Bu tabakalardan her birinde, müminlerin yaptıkları iyi işler karşılığında girecekleri veya yükselecekleri derece veya mertebeler vardır. “İlliyyûn” ifadesi cennetin bir adı olup bu rivayette geçmektedir.
- Bu yasak, cennetin tenasül yeri olmadığına, bu yasak meyvenin içinde ise, başta cinsel dürtüler olmak üzere insanî duyguların ortaya çıkmasına yardımcı olan sırları barındırdığına, insanlık ailesinin devam etmesi için uygun bir zemin olan dünyaya yerleşmenin gereğine bir işaret sayılabilir.
"Allah'ın yaratıklarından cennete ilk girecek kimse fakirlerdir." (Kenz'ul-Ummal, 16636). "Cennete ilk girecek olan kimse şehid ve Rabbine en iyi ibadette bulunan kuldur." (Tenbih'ul-Havatir, 1/57). Resûlullah (s.a.a.), Hz. Ali'ye (a.s.), "Cennete giren ilk dört kişi Benim, sensin, Hasan ve Hüseyin'dir" buyurdu.
Kuran-ı kerimde da muz ile ilgili ayeti kerime...
Vakıa Suresi 29. ayet-i kerimede cennet nimetlerinden bahsederken muz ağacı da zikredilmiştir.
Bu meyve çölde yetişen mucize 'HURMA' dır. Hurma meyve olarak çok faydalı bir gıdadır. Hurmada insanın hayatını devam ettirebilmesi için gerekli her şey mevcuttur. Birçok gıdayı yiyerek ancak bir kısmını karşılayabildiğimiz yağ, protein, karbonhidrat, vitamin, mineral vs. hurmada fazlasıyla mevcuttur.
Hurma (Phoenix dactylifera), palmiyegiller (Arecaceae) familyasından dekoratif yapraklı bir palmiye türüdür. Palmiyeler gibi tropikal, ılıman ve çöl ikliminin görüldüğü yerlerde yetişir.
(Eşşuara ayet 11) Allahü Teala'yı dünya gözüyle görmek biz insanlar için muhaldir, hiç mümkün değildir. Rüyada da olsa, Yüce Allah'ı görmek, pek mümkün değildir. Bu nedenle görülen böyle bir rüya pek geçerli değildir.
Peygamberimiz bir hadislerinde, kendisinin Arap milleti içinden çıktığını, Kur'ân'ın Arap diliyle nâzil olduğunu ifade ederken, "Cennet ehlinin konuştukları dil Arapçadır" (Feyzü'l-Kadir, Hadis no:225 ) diyor. Arapça, belâgat, edebiyat, fesahat ve zenginlik bakımından dünya dillerinin en güzelidir.
Ayetlerde geçen "tertemiz zevceler" ifadesi (Bakara, 2/25; Âl-i İmran, 3/15) hûrilerle birlikte dünya kadınlarını da kapsamına almaktadır. Cinsellik de nefislerin arzu ettiği şeylerdendir. Dolayısıyla ayet, cennette cinsel hayatın da bulunduğuna işaret etmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri