Kaz etinin bizim damak zevkimize çok da uygun bir et olduğunu söyleyemeyeceğiz ama o kaz suyuna pişmiş bulgurun tadı hala damağımızda! Bu lezzeti Kars'ta nerede tadabiliriz derseniz Kars Kaz Evi veya Hanımeli Restoranları önerebiliriz.
KARS (AA) - Kars'ın lezzetiyle bilinen kazları, kesim dönemi olan kış mevsimi öncesi özel besiye alındı. Türkiye'de kaz yetiştiriciliğinin merkezi konumundaki Kars'ta, çiftlikler yeni sezona hazırlanıyor. Bahardan bu yana meralarda beslenen kaz sürüleri, ekim ayının gelmesiyle besiye çekildi.
Kars'ın Meşhur Lezzetleri
Katmer, Gagala, Kete, Feselli, Nezik, Kuymak, Hasuda (haside), Pişi, Mafiş, Lokum (lokma), Kesme çorbası, Erişte aşı, Hangel (mantı), Yaprak mantı, Kaz etli pilav, Piti kebabı, Kurze başlıca yemekleri.
Un helvası, hurma tatlısı, kaz lokması, mihriban pilavı, ayran aşı ve kımı çorbası Sarıkamış'ın yöresel lezzetleridir.
Kars Online Yemek Siparişi, Paket Servis - Yemeksepeti.
İlgili 38 soru bulundu
Bu yemekler genel olarak: helva, hörbe, Kars böreği, hangel, kete, patatesli veya mercimekli erişte pilavı, haşıl, ekşili et, feselli, tencerede şiş kebap, yaprak mantı, tandırda kaz çekmesi, kesme çorba, hasuda, kuymak, katmer, erişte aşı, mezik olarak isimlendirilmektedir.
Kars - Sarikamis arası ortalama otobüs bileti fiyatı ₺107. Genellikle seyahat tarihi yaklaştıkça bilet fiyatları artma eğilimindedir. Ucuz Kars - Sarikamis otobüs bileti bulmanın en iyi yolu bileti mümkün olduğu kadar erken almaktır. Bu nedenle en iyi fiyatı yakalamak için otobüs biletinizi önceden satın alın!
Sarıkamış'da 63 yerleşim . 20. yy başında Kürt-Sünni yerleşimi.
Osmanlı İmparatorluğu tarafından Ruslara karşı açılan harekat olarak kayıtlara geçen ve bu harekat olumsuz hava koşulları Osmanlı İmparatorluğu ordusunun olumsuz hava koşullarına uygun askeri donanıma sahip olmaması nedeniyle harekat başarısızlıkla sonuçlanmıştı.
Elbette Kars'tan alınabilecek hediyeliklerin başında; Kars kaşarı, çeçil peyniri, Kars loru, bal ve kaz pastırması geliyor. Bunların dışında semt pazarlarında bulabileceğin; yerel ot ve baharat çeşitleri, salça, reçel, erişte gibi yöresel ürünleri de hediyelik olarak değerlendirebilirsin.
Kars Kazı ve Pilavı
Kars mutfağında en çok kullanılan etlerden biri kaz etidir. Hatta kaz eti Kars mutfağı ile özdeşleşmiş bile diyebiliriz. Şehrin vazgeçilmez geleneksel yemeklerinden biri olan Kars kazı ve pilavı, yılın her mevsiminde en çok tüketilen et yemekleri arasında yer alır.
Tarihe tanıklık eden yapıları ve çeşitli yemekleri ile Kars adından söz ettiren bir il olmaktadır. Buranın en meşhur tarihi eseri Ani harabeleri olarak belirtilirken yiyecek ve içeceklerden en meşhuru ise Kars peyniri ve kaz eti ile hazırlanan yemekler olarak belirtilmektedir.
İlkbahar aylarından sonbahar aylarına kadar bakımı gerçekleştirilen, kuluçkaya yatırılan kazlar kış mevsiminin ilk aylarında etleri yenmek üzere hazırlanır. Tuz ile ovularak saklanan kaz eti oldukça lezzetli ve faydalı bir ettir.
Kaz eti yemek için sonbahar ve kış mevsimi çok uygun bir zamandır. kaz etinin gerçek tadında olabilmesi için kazın kar yağdıktan sonra kesilmesi ve pişirilmesi gerekir. Bu mevsimde kaz eti daha lezzetli olur.
KAZ ETİNİN KİLOSU 80 TL
"Bu sene kesilen, kurutulan kazlarımız yaklaşık 2,5-3 kilo geliyor. Kazın tanesini 180-250 liradan satışa sunduk.
Tunceli Aleviliği
Tunceli, %80-%85 oranla Türkiye'nin diğer illerine nazaran en çok Alevi nüfusunu barındıran şehirdir.
Demografik yapı olarak Türkler, Kürtler ve Zazalar'dan oluşur. Selim kent merkezinde ağırlıklı olarak Karapapak Türkleri ikamet etmektedir.
Türk nüfusunu Yerliler, Azerbaycan Türkleri, Terekemeler, Ahıska Türkleri ve Türkmen Alevileri oluşturur. Merkez ilçe dahil bir ilçe hariç Türkler çoğunluktadır. Digor İlçesinde ve Kağızman'da Kürt nüfus çoğunluktadır. Kağızman Merkezde Türkler çoğunluk olsa da Kürtler köylerin çoğunda yaşamaktadır.
Tarih: 25 Aralık 1914. Yer: Sarıkamış. Askerler eksi 30 derecede dinmek bilmeyen tipiden korunmaya çalışarak bellerine kadar gelen yeni yağmış kara bata çıka tek sıra halinde yürüyorlar.
Kış Sporları ve Turizm
Sarıkamış'taki kar kristal olup 1 yılın 6 ayı karla geçmektedir. Ayrıca, Micingirt Kalesi, Kızlar Kalesi, Yedi Kilise (Yenigazi) Kalesi, Zivin Kalesi, Köroğlu Kalesi, Zek (Sırataşlar) Köyü Kalesi ve özellikle Çar Nikola Köşkü Sarıkamış'ın belli başlı tarihi ve turistik yerleridir.
İSTANBUL- Kars ve Ardahanlılar ile yörenin kaz yemeğinin ününü duyup tatma olanağı bulamayan İstanbullular için lezzetli bir fırsat; son yıllarda adı adeta efsaneleşen Kars, Ardahan kazı 6–15 Mart tarihleri arasında Kadıköy Dalyan Misina Restoran'da İstanbullu yemek severlerle buluşuyor.
Kars kaç günde gezilir? Kars'ı hakkını vererek keşfetmek isteyenlerin bu güzel şehre en az 4-5 gün ayırması şart. Ancak izin durumları, bütçe kısıtı ve zaman yetersizliği gibi şartlar nedeniyle birçok kişi Kars'a en fazla 2 gece ayırabiliyor.
Meyve olarak en çok elma yetişir. Kars ilinde buğday, arpa, şekerpancarı, pamuk ve az miktarda tütün yetişir. Merkez ilçe genelindeki uzun süren kış mevsimi tarımsal üretimi etkilemektedir. Yılda sadece bir kez ekin biçin yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri