Örneğin kartının şifresini 3 kez yanlış giren bir bireyin kartı bloke olur. Bu durumun ortadan kaldırılması sağlamak için müşteri hizmetlerinden, mobil bankacılık uygulamalarından veya ATM'den kredi kartı bloke kaldırma işlemi gerçekleştirilmelidir. Aksi takdirde bloke devam eder.
PIN kodunuzu 3 defa yanlış girmeniz halinde sim kartınız ve dolayısıyla telefonunuz geçici olarak bloke olur. Bu blokeyi kaldırmak için PUK kodunu kullanmanız gerekir.
Hesap blokesi, kredi kartı ya da kredi gibi borçlar nedeniyle yapılmışsa, ödeme işlemi gerçekleştiğinde otomatik olarak banka tarafından kaldırılır. Bu tür durumlar için herhangi bir resmî işleme gerek yoktur. Ödeme tamamlandıktan sonra banka yetkilileriyle iletişime geçilerek hesap blokesi kaldırılabilir.
Kredi kartı borçlar yüzünden kapatıldıysa borcun tamamen ödenmesi durumunda kredi kartı tekrar açılır. Kredi kartını yeniden açtırmak isteyen kişiler, taleplerini doğrudan şube ya da müşteri hizmetlerine başvurarak yapabilir.
Kart Bloke Olması Ne Demek? Kredi kartının bloke olması, kişinin söz konusu kart ile alakalı herhangi bir işlem yapamayacağı anlamına gelir. Kart blokeli bir halde olduğunda alışveriş yapılamaz ya da işlemler taksitlendirilemez. Bir nevi kredi kartı kullanılamaz hale gelir.
İlgili 28 soru bulundu
Yasal takibe düşmemiş fakat ödemesi gecikmiş borç nedeniyle yapılan bloke işlemleri borcun ödenmesini takip eden 24 saat içerisinde kaldırılır.
Zira karara karşı itiraz yolu öngörülmemiş, idari tasarruf ile banka hesabının kullanılması 7 gün süreyle dondurulmaktadır. Diğer yandan bankalar 7 günün sonunda bloke işlemini kaldırması gerekmekteyken, blokeyi kaldırmaktan kaçınabilmektedirler.
Sim kart pin kodunun 3 defa yanlış girilmesi sonucu bloke olmaktadır. Bu blokenin kaldırılması için puk koduna ihtiyaç duyulur. Puk kodu yeni hat alınırken verilen sim kartının arkasında yer alan numaralardır. Eğer puk kodunuzu bilmiyorsanız müşterisi olduğunuz GSM operatörü ile bağlantıya geçmeniz gerekmektedir.
Yanlış şifre girerseniz
Şifrenizi 3 kez arka arkaya yanlış girmeniz durumunda kredi kartınızın şifresi bloke olacaktır. Şifrenizin bloke olması, kartınızın şifresiz kullanımını engellemez.
Erişim engelini kaldırmak istediğinizde yeniden 0850 220 00 00 Müşteri Hizmetlerimizi aramanız yeterlidir.
e-Devlet Kapısı'nda kayıtlı ve doğrulanmış e-posta adresiniz varsa, bu e-posta adresine gönderilecek olan doğrulama kodunu girerek SIM blokesini kaldırabilirsiniz. Bu işlem için e-Devlet Kapısı'na şifrenizle veya internet bankacılığı üzerinden giriş yaptıktan sonra “Kurtarma e-Postası ile Kaldır” düğmesine tıklayınız.
Şifrenizi (PIN) bilmiyorsanız nasıl öğrenebilirsiniz? Geçici şifrenizi bilmiyorsanız, hatırlamıyorsanız veya şifreniz size ulaşmadıysa, şifrenizi 0 850 724 0 724 numaralı Telefon Şubemizi kullanarak veya şubelerimizde bulunan POS cihazları aracılığıyla belirleyebilir ya da SMS ile geçici şifrenizi öğrenebilirsiniz.
Blokeli tutarı hesabınıza ait olan bankanın müşteri hizmetlerini arayarak kaldırabilirsiniz. Ancak bloke kaldırma işleminin yapılmasına engel olan durumlarda blokeyi kaldırmak için banka şubesine gitmeniz gerekir. Şubeye gittiğiniz zaman yapılan inceleme sonrasına blokeyi kaldırmak mümkündür.
SIM kartınızı değiştirmeniz durumunda güvenliğiniz için Akıllı SMS kullanımınız blokelenmektedir. Blokenizi Bireysel İnternet Şubesi için 444 0 444 / 0850 222 0 444 nolu telefonu, Kurumsal İnternet Şubesi için 444 0 448 / 0850 222 0 448 nolu telefonu arayarak ya da şubenize başvurarak kaldırabilirsiniz.
Bloke koyulan hesaptaki paranın kullanılabilmesi için öncelikle blokenin kaldırılması gerekmektedir. Blokenin kaldırılması için ise yukarıda açıkladığımız üzere MASAK'a itiraz edilmelidir. MASAK tarafından blokenin kaldırılması halinde artık hesaptaki para kullanılabilir hale gelecektir.
Yeni Gönderilen Kart Ne Zaman Aktif Olur? Yeni gönderilen kredi kartı il veya ilçenin durumuna göre 3 ile 10 gün arasında teslim edilebilir. Teslim edilen kredi kartı hemen kullanıma uygundur. Kredi kartının teslim edilmediği süre içerisinde müşteri hizmetlerini arayarak kredi kartını online kullanıma açtırabilirsiniz.
Kredi kartı şifresini unutan kişiler hangi banka olursa olsun şubeye giderek yeni bir şifre talep edebilir. Ayrıca banka atmleri de kredi kartı şifresi almak için işe yaramaktadır.
Bazı banka ATM'lerinde “Şifremi Unuttum” seçeneği ile yeni şifre de alınabilir. Şifre değişikliği şu şekilde yapılır: Eğer mevcut şifre biliniyorsa ATM'de kart ile giriş yapılıp şifre değiştir menüsü üzerinden talep edilen bilgiler girilerek şifre değişimi yapılabilir.
Cep Şifre'nizi 3 kez hatalı girmeniz durumunda Cep Şifreniz kilitlenecektir. Bireysel müşterilerimiz Cep Şifre kilidini açtırmak için 444 25 25 Telefon Şubesi'ni arayabilir veya en yakın Şubemize başvurabilirler. Kurumsal müşterilerimiz ise bu işlem için Şubelerine başvurmalıdırlar.
Ancak başvuru ve kart alma süreci farklı olsa da teminatlı kredi kartının işlevi, diğer banka/ kredi kartlarına göre farklı değildir. Blokeli kredi kartı da denilen bu kart, taksitli ya da online alışveriş gibi işlemlerde rahatlıkla kullanılabilmektedir.
Vatandaşların borçları ne kadarsa bloke işlemlerinde banka hesaplarından o kadar para geri alınır. Bloke işlemlerini kaldırmak isteyenlerin bütün borçlarını ödeyip borçlarını ödediklerine dair belgeyi bankaya veya vergi dairesine götürerek bloke iptal işlemleri için başvuruda bulunmaları gerekir.
“Parolamı Unuttum/Bloke Kaldır” ekranından TCKN veya Müşteri Numaranız ile birlikte cep telefonu numaranızı girdikten sonra telefonunuza gelen SMS doğrulama şifresini ve ardından kart şifresini girerek veya Güvenlik Sorusunu yanıtlayarak yeni parolanızı belirleyebilirsiniz.Detaylı bilgi için tıklayınız.
Kişiler bankalara olan borçlarını süresi içerisinde ödemez iseler bankalar 1 ay içerisinde hesaba bloke koyar. Bu süreçte eğer borçlu tarafından ödeme yapılır ise konulan bloke kaldırılır. Ancak süresi içerisinde borç ödenmez ise banka yasal yollar ile icra işlemlerini başlatmaktadır.
Maaşın haczedilebilmesi ya da hangi hallerde haczedileceğine odaklanacağımız bu yazıda kafanızdaki bütün soru işaretlerine cevap vermeyi arzuluyoruz. Bankalar, maaş hesaplarına bloke koyarak çalışanların maaşlarını çekmelerine engel olur.
Karmaşık ve olağandışı büyüklükteki işlemle, uzun süredir hareket görmeyen ancak bir seferde yüklü miktarda işlem gören hesaplar yakından izleniyor. Bireysel müşterilerin son 3 ayda yaptığı nakit işlemlerin günlük işlem ortalamasının 5 katını bulması, EFT, swift, havale işlemlerinin de 3 katını aşması takip ediliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri