Kas ağrıları; kramp, ağrı veya kasılma şeklinde kendini gösterebilir. Belirli yağların da yardımıyla masaj terapileri, kaslarda veya rahatsızlık çekilen diğer alanlarda sirkülasyonun artmasını, hücrelerin onarılmasını, kasılmaların azalmasını ve krampların giderilmesini sağlayabilir.
Bu durumun birçok sebebi olmakla birlikte en çok fiziksel aktivite sonrası, kas zorlanması veya fiziksel travma sonrası gelişebilir. Kas ağrılarının iyileşmesi için genellikle soğuk sıcak kompres uygulamaları, masaj, dinlenme veya ilaç tedavilerine başvurulabilir.
Bazı faydaları şunlardır: Stresi azaltır: Masaj, kasları gevşeterek vücuttaki stres hormonlarının azalmasına yardımcı olur. Bu sayede, zihinsel ve fiziksel stres azalır. Ağrıları azaltır: Masaj, kaslardaki gerginliği ve spazmları azaltarak ağrıların hafiflemesine yardımcı olur.
Masaj, gevşemeyi sağlayan ve iyilik hissini arttıran, ağrı giderici basit bir yoldur. Masajın endorfin salınımını uyararak ve kas gerginliğini ve anksiyeteyi azaltarak ağrının giderilmesinde etkili olduğu düşünülmektedir.
İlgili 30 soru bulundu
Kimlere masaj yapılmaz ? Omurilik rahatsızlıklarında, kalp ve damar tıkanıklıklarında, açık yarası olanlarda, kas tendon kopma sorunlarında,1 ve 2. derece yanıklarda, bulaşıcı cilt hastalıkları, vs gibi sorunlar masaj yaptırmaya engeldir.
Masaj, kasların rahatlamasını sağlayarak ağrı hissinin azalmasına yardımcı oluyor. Stresi azaltan masaj aktivitesi, kasların gerginliğinin ortadan kalkmasını sağlıyor.
Kalsiyum, potasyum içeren besinler tüketerek, Kasılma olan bölgeye kasın gevşemesi için kompres uygulayarak, Tropikal kremler ile kasılmanın meydana geldiği bölgeye 20 dakika boyunca masaj uygulaması yaparak. Kas gücü gerektiren bir aktiviteye başlamadan önce mutlaka ısınma egzersizleri yaparak engelleyebiliriz.
Sürekli kas ağrısı olur mu? Kas ağrısı kısa sürede geçebileceği gibi sürekli de olabilir. Sürekli olan kas ağrısı, kronik bir hastalığın işareti olabilir. Kas yaralanmaları, kas spazmı, fibromiyalji (kas romatizması), kas ve iskelet sistemi bozuklukları (skolyoz, osteoartrit gibi) kronik kas ağrılarına neden olabilir.
Kas ağrısı kas hastalığının belirtisi olabilir.
Nedeni sıklıkla bir iflamasyondur. Bu enfeksiyon, Fibromiyalji veya polimiyaljiya romatika gibi romatizmal hastalıklar, vitamin eksiklikleri ya da statin gibi bir ilaç olabilir ve doktor tarafından değerlendirilmesi gerekir.
Sıcak taş masajı, kas ağrısı ve gerginliği olan veya sadece rahatlamak isteyenler için en iyisidir. Bu tür terapötik masaj, İsveç masajına benzer, sadece masaj terapisti ellerinin yerine veya ellerine ek olarak ısıtılmış taşlar kullanır.
Masajdan sonra, biraz sertlik veya acı hissedebilirsiniz, ancak birkaç gün içinde bu ağrı azalmalıdır.
Spor masajı, kas kramplarını ve acıyı hafifletmeye yardımcı olur. Etkili bir spor masajı, spor yapan kişinin rahatlamasına ve beynin ve vücudun dinlenmesine yardımcı olur. Masaj uygulanan kaslarda spor sırasında zarar görmüş kas lifleri toparlanır ve yangısal süreçleri başlatan beyaz kan hücreleri daha az oluşur.
Kronik ağrılarda sıcak uygulama etkilidir
Sıcak tedavisinin özellikle ağrılı kas spazmlarında ve kronik eklem ağrılarında kullanılması gerekmektedir. Sıcak uygulama yöntemi “yüzeysel” ve “derin ısıtıcalar” olmak üzere iki grupta uygulanır.
Sıcak uygulama, kas spazmlarını azaltabilir ve kan dolaşımını artırarak ağrıyı hafifletebilir.
Kas gerginliği genellikle kendiliğinden iyileşir. Ancak buna maruz kalan kasın yeniden tam gücüne kavuşması günler veya haftalar sürebilir. İlk günlerde gerilen kas zorlanmamalıdır. Soğutma, elastik bandaj uygulama ve yüksekte tutma şişliği azaltır ve ağrılara karşı yardımcı olur.
D vitamini eksikliği karşımıza kas-iskelet problemleri şeklinde çıkabilmektedir. Bu nedenle, inatçı eklem-kas ağrıları, bölgesel ağrılar ve fibromiyalji varlığında bu durum da akılda bulundurulmalıdır.
Miyalji Tedavi Edilmezse Ne Olur? Kas ağrılarının ve sakatlıkların tedavi edilmemesi durumunda kişinin sosyal yaşantısında hem fiziksel hem de psikolojik sorunlara neden olur. Ayrıca kas ağrısı farklı bir hastalığa bağlı olarak gelişmişse ve tedavi edilmiyorsa, ilerleyen sürelerde ciddi komplikasyonlar görülebilir.
Egzersiz ve spor ile sık sık ilgilenen bireyler için kas gevşeticiler, antrenman sonrası kasları rahatlatmak, esnetmek, gevşetmek ve iyileştirmek için büyük bir katkıda bulunuyor.
Yeterli su içmek, kaslarının arasında sıkışan kötü toksinlerin daha hızlı yıkanmasını ve kaslarının esnek kalacak kadar nemlendirilmesini sağlıyor. Susuz kaslar geriliyor ve kolayca yaralanabiliyor, bu nedenle vücut ağırlığına göre artırmakla birlikte, günde mutlaka 2-2.5 litre su tüketmen gerekiyor.
Daha hızlı kan akışı ve sonucunda daha hızlı uzayan kaşlar için kaşlarınıza her gün 1 dakika masaj yapın. 30 saniye boyunca parmak uçlarınızla yapacağınız küçük darbelerden sonra 30 saniye de yuvarlak hareketlerle parmaklarınızı kaşınız boyunca gezdirin.
Tüm vücut masajının haftada 1-2 defa yapılması yeterlidir.
Masaj kan dolaşımını artırır; dolayısıyla vücuda yararı kesindir. Herşeyden önce masaj, kasın aktif güç ve kuvvetini arttırmaz, kasın gücü ve kuvveti ancak bilinçli egzersizlerle arttırılabilir. Masajın amacı kondisyonel düzeyde daha üst düzeye ulaşabilmek ve gevşeme sağlayarak performansı arttırmaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri