Kaş kaldırma ameliyatları, tüm göz çevresi dokuların estetik ve fonksiyonel cerrahileri konusunda eğitim almış oküloplastik cerrahlar başta olmak üzere, kaş ameliyatları konusunda tecrübesi bulunan diğer branş doktorları tarafından da uygulanabilmektedir.
Kaş kaldırma ihtiyaca göre ameliyat ile veya da cerrahi işlem gerektirmeyen yöntemlerle yapılabilir. Her ikisi prosedürün de avantajları ve dezavantajları bulunur. Cerrahi yöntemlere kaş askısı, klasik kaş kaldırma ve endoskopik kaş kaldırma; ameliyatsız yöntemlere ise bot0ks ve ulterapi örnek verilebilir.
Alnın ve kaşların yukarı taşınması, yüzün tamamında bir lifting etkisi yaratmaktadır. Yaş almaya bağlı olarak cildin sarkması sebebiyle oluşan alın kırışıklıklarından ve kaş düşmesinden rahatsızlık duyan her yaştan kadın ve erkek, kaş kaldırma ve alın germe yaptırabilir.
Kaş kaldırma ve alın germe ameliyatının etkisi, genellikle birkaç hafta içinde ortaya çıkar ve sonuçları, genellikle 1-2 yıl sürer. İşlemi tekrarlamanız gerekebilir, ancak bu işlemler bir kez yapıldıktan sonra kaşlarınızın doğal şeklini ve alının doğal şeklini değiştirir ve bu nedenle tekrarlamanız gerekebilir.
Kaş düşüklüğü sorunu botoksla giderilebilmektedir. Yüze ve göz şekline en uygun kaş şekli belirlendikten sonra 5-10 dakika gibi bir sürede uygulanabilen botoksla bu düşüklüğü ortadan kaldırmak mümkündür. Dikkat edilmesi gereken, doğal görünüme en uygun şekli yakalamak olmalıdır.
İlgili 27 soru bulundu
En çabuk ve en pratik çözüm botoks enjeksiyonudur. Minik bir doz botoks enjekte edilerek daha aşağıda olan kaş yukarı doğru kaldırılabilir. Böylece kaşlarınız arasında simetrik bir görünüm yaratmak mümkün olur.
Son derece kontrollü, kolay, risksiz ve etkili bir yöntemdir. Tek problem etkisinin çok kısa sürmesi. Genellikle kaldırılan kaşlar bir kaç ay ile bir sene içerisinde eski yerlerine iniyorlar. Endoskopik yöntem: Bu şakak kaldırma ameliyatına benzer şekilde saçlı deri içerisinde bir kaç santimlik bir kesim ile yapılıyor.
Kaş kaldırma ameliyatı genellikle genç ve orta yaş hastalar için uygulanır. 30 yaş sonrasında kaş kaldırma yerine şakak asma gibi daha ileri dereceli ve yüzü gençleştirmeye yönelik uygulamalar da tercih edilebilir. Bu konu hasta ile yapılacak görüşme muayenesinde değerlendirilir.
Bu düşme; kaş ile göz arasında bulunan cildin şişkin görünmesine ve üst göz kapağının kırışık görünmesine neden olur. Zamanla oluşacak torbalanma ve şişliklerdeki artış ise yorgun ve yaşlı bir görünüme yol açar.
Ameliyat sonrası beklenen görünüm
Elastik bandaj, bir kaç gün boyunca sürekli kullanılır; sonraki 1 hafta ise sadece geceleri yatarken takılır. Alın germe ameliyatı sonrası şişliklerin inmesi ve yara yerinin iyileşmesi için zaman gerekir. Birçok hasta, 1 hafta – 10 gün içerisinde işlerine dönebilmektedir.
Kaş Kaldırma Ameliyatından Sonra İz Kalır Mı ? Kaş kaldırma operasyonu sonrasında kesi izleri iyileşse de yatay ve çizgi şeklinde izler kalabilir. Bu izler saçlı deri içinde olacağı için dikkat çekmez ve çoğu kez deri rengine yakın izler kalır.
Dolgu ile Kaş Kaldırma Yöntemleri
Kaş üstü ve temporal alana( şakak) yapılan dolgu uygulamasıyla son derece doğal bir şekilde özellikle daha çok arzulama kaş dış 1/3lük kısmı kalkar. Hastamız anında daha genç, daha dinç ifadesine kavuşur. Günlük pratik içinde çok rahat yaptırılabilecek bir uygulamadır.
Alın bölgesinde çizgilenmeler ve kaş düşüklüğü olan kişiler Botoks ile Kaş Kaldırma tedavisi için en ideal adaylardır.
Çatık kaşlar için ilk olarak, botoks enjeksiyonuyla tedaviye başlanması uygundur. Minik dozlarla bölgeye enjekte edeceğimiz botoks, kontrol muayenelerinde iyileşmesi kontrol edilerek dozu artırılabilir ve bir kaç seans daha yapılabilir. Çizgiler çok daha derinse dolgu uygulamalarından faydalanabiliriz.
Bu yöntemle ilgili olarak hastalarımız “İple kaş kaldırma kalıcı mı?” sorusunu da sıklıkla yöneltmektedir. İple kaş asma yönteminin sonuçları kalıcı değildir ve bu işlemden uzun vadeli sonuçlar beklenmemelidir. Kaşın hemen üzerinden bir miktar deri çıkartılarak kaşlar yükseltilebilir.
Zamanla kaşlar aşağı doğru iner ve kişide yorgun bakışlı bir yüz ifadesi ortaya çıkar. Kötü beslenme, sigara, düzenli olmayan yaşam tarzı, stres, hava kirliliği, cilt bakımlarının yetersiz yapılması veya hiç yapılmaması, yerçekimi etkisi ve mimikler estetik açıdan rahatsızlık verici bu sonucu kolaylaştırır.
Muayene ile önceden belirlenmiş olan miktarda doku çıkartılarak, önce derin doku gömülü dikişlerle, ardında cilt dokusu kozmetik dikişlerle kapatılır. Kesi uçlarında iz engelleyici Z-plasti teknikleri kullanılır. Kesi yerleri üzerine steril bandlar yapıştırılarak cerrahi sonlandırılır.
Tekrarlayan kaş alımları sonrasında kaş kökleri zarar görür, incelir ve zaman içinde dökülür. Bu durum halk arasında kaş küsmesi olarak da adlandırılır.
Kaş kaldırma ameliyatı genelde plastik cerrahlar ve alanında uzman olan estetik hekimleri tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu ameliyat önemli bir estetik müdahaleler içermesi sebebi ile alanında uzman doktorlar tarafından yapılmalıdır.
Yaş: İleri yaşla birlikte hem dokuların yenilenme özelliğini yitirmeye başlaması hem de hormonal değişikliklerin gerçekleşmesi sonucunda kaşlarda incelme ve dökülme görülebilir.
Kaş kaldırma operasyonu geçiren kişiler ameliyat süreci sonrasında ameliyat kesiklerini korumaya özen göstermelidir. Ayrıca tahriş etmemek ve kimyasal madde ve sıcak su temasının önüne geçilmesi çok önemlidir. Kaş kaldırma operasyonu sonrasında ortaya çıkan ağrıları giderebilmek için ağrı kesiciler alabilirsiniz.
Geri çıkar ama uzun sürebilir.
Uygulama genellikle iki seans olarak yapılır. İki seans aralığı ortalama bir aydır. Fakat bazı durumlarda üçünü seans da gerekebilir. Uygulamanın her aşamasında yüksek kalitede ile üretilmiş tek kullanımlık (disposable) aletler ve dünya çapında bilinirliği ve güvenilirliği olan phibrows pigmentleri kullanılır.
Çizimin ardından uygulama yapılacak olan bölgeye uyuşturucu etkili krem uygulanır. Uygulama bölgesi uyuşturulduktan sonra kalıcı kaş makyajı uygulamasına geçilir. Kalıcı kaş makyajı uygulamasının yapılma süresi ortalama olarak yarım saat kadar sürer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri