F1 vizesi olan öğrencilerin yalnızca kampüs içerisinde hafta içi maksimum 20 saate kadar çalışma hakkı var. Bu şartları sağlayan öğrenciler legal olarak çalışabilmek için gerekli olan Social Security Number (SSN) başvurusunda bulunabilir. F1 vizesine sahip olupta, SSN alabilmek için gerekli belgeler: Pasaport.
F1 Vizesinin geçerlilik süresi 5 yıldır. Yalnız alacağınız vize türü bu süre boyunca girip çıkma hakkı vermemektedir. Eğer eğitiminiz sürüyorsa ve ülke dışına çıkacaksanız 60 gün içerisinde geçerli I-20 belgeniz ülke tekrar Amerika'ya giriş yapabilirsiniz.
Sosyal Güvenlik Numarası başvuruları ABD'de size en yakın Sosyal Güvenlik İdarsi (SSA) ofisinden yapılabilir. Size en yakın sosyal güvenlik ofisini bulmak için https://www.ssa.gov/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
J1 öğrenci statüsündeki öğrenciler F1 vizesi ile benzer şekilde çalışma iznine sahip olurlar. Öğrenciler okulun belirlediği şartlar dahilinde ve F1 vizesinde belirtilen kısıtlamaların geçerli olduğu koşullarda öğrenim süresince çalışabilir.
F-1 Öğrenci Vizesine Sahip Bir Öğrenci Sosyal Güvenlik Numarası (SSN) Alabilir mi? F-1 Öğrenci Vizesine sahip bir öğrenci bir işte çalışıyorsa belirlenen şartlar dahilinde sosyal güvenlik numarası almak için başvurması mümkündür.
İlgili 24 soru bulundu
İsteğe bağlı olarak tercih edebileceğiniz bu eğitim programı, F-1 vizesine sahip lisans ve yüksek lisans öğrencileri için ideal yöntemlerden birisidir. OPT ile programa başladıktan sonraki 12 ay boyunca ABD'de yaşama ve çalışma fırsatı elde edersiniz.
Abd F1 vizesinin süresi 5 yıldır ancak burada önemli birkaç nokta bulunmaktadır.
* Katılımcının ABD'de Dil Okulu programı dahilinde kalacağı her ay için yaklaşık olarak 3500 TL'yi (okul+konaklama+yemek masrafı olarak) banka hesabında göstermesi gerekmektedir. Örneğin 6 aylık ABD ye gidecek bir katılımcı hesabında en az 18000 TL göstermesi gerekiyor.
Bir "akademik" eğitim, dil kursu veya mesleki bir programa kayıtlı olmanız gerekir. Okulunuz, Öğrenci ve Değişim Ziyaretçileri Programı (SEVP) ile Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza tarafından onaylanmalıdır. Kurumda tam zamanlı öğrenci olarak kayıtlı olmalısınız.
Geçen ilk iki gün içinse iş yerinde eğitim alma durumunuz yüksek bir olasılık olduğu için gün kaybı gibi durumlarla genel olarak karşılaşmazsınız ancak bu durum yine de işverenden işverene değişir. SSN başvurunuz sonrası SSN kartınız 1 ile 4 hafta arasında başvuru sırasında vermiş olduğunuz irtibat adresine gelir.
SSN: Social Security Number kısa adıyla SSN sosyal güvenlik numarası anlamına gelmektedir. SSN numaranız Türkiye'deki TC kimlik numaranıza benzer bir numaradır. Tüm SSN'ler kişiye özeldir ve bir kere alındıktan sonra ömür boyu aynı numara geçerlidir.
Work and Travel katılımcıları Amerika'da yasal olarak çalışabilmeleri, banka hesabı açabilmeleri, devlet kurumları ile ilgili işlemler için Social Security Number (SSN) alırlar. Bu numara sadece bir kez alınır ve hiç bir koşul altında değiştirilemez.
İşte bazı olası seçenekler ve dikkat edilmesi gereken hususlar: Vize Uzatma Başvurusunda Bulunun: F-1 vizenizin süresi dolmuşsa ancak hala izin verilen kalış süreniz içindeyseniz (I-94 kaydınızda belirtildiği gibi), F-1 vizenizin uzatılması için başvuruda bulunabilirsiniz.
-Amerika'ya F1 vizesi basıldıktan sonra o vize, o tarihler arasında Amerika'ya girebilirsiniz anlamına gelir. Dolayısıyla Amerika'da vize uzatmaya ya da yeni vize başvurusuna gerek yoktur.
Amerika öğrenci vizesi almak zor mu sorusu, Amerika'da eğitim almak isteyen tüm öğrencilerin aklını kurcalayan ilk sorudur. Başvuru adımlarını iyi takip eden ve bu adımları hatasız ve eksiksiz tamamlayan her başvuru sahibi için Amerika öğrenci vizesi almak kolaydır.
J1 vizesi başvurularında, Amerika'ya çalışmak için giden bir öğrenci Amerika vize mülakatını İngilizce olarak yapmak durumundadır. J1 vizesi dışında, İngilizce dil okuluna veya üniversitelerin İngilizce hazırlık sınıflarına giden öğrenciler hariç, tüm F1 öğrenci vizesi adayları mülakatı İngilizce yapmak durumundadır.
F-1 vizesi sahiplerinin eş ve çocukları: F-1 vize sahiplerinin eşleri ve çocuklarına verilen vize turu F-2'dir. Bu vizeye sahip eşler tam zamanlı okula gidemezler. F-2 vizeli çocuklar ise 21 yaşına kadar okula gitme hakkına sahiptirler. 21 yaşından sonra kendileri adına F-1 vizesine başvurmaları gerekir.
Başvuru sahibinin öğrenci vizesine uygun profilde olması ve ülkesiyle olan bağlarını belgeleyebilir olması durumunda Amerika öğrenci vizesini almak zor değildir. Öğrenci vizesine başvuracak kişinin yeni mezun olması veya kendi ülkesinde öğrenci olması öğrenci vizesine başvuru yapacak kişiler için bir avantajdır.
Amerika F1 vizesi kaç günde çıkar? Öğrenci vizesi F1 vizesinin sonuçlanması başvuru işleminden sonra 10 ila 15 gün arasında sürmektedir. Bu süreç mülakat sonrası pasaportun alımıyla başlar vize basılıp geri yollanana kadar devam eder.
Öğrenci vizesine başvuru yapan birçok kişinin vizesi genelde reddediliyor. Bu vize işlemleri sırasında yaşı çok ileri kişilerin dil eğitimi almak için başvuru yapması ya da öğrencilerin sponsor göstermeden vize işlemi yapmak istemesi ret almalarına neden oluyor.
Sadece yasal veliniz ve 1. dereceden akrabalarınız size sponsor olabilir. Birinci dereceden akrabalar; anne, baba, eş ve çocuklarınızı kapsar. Birinci dereceden akrabanın var olmadığı durumlarda, gerekli belgelerle beraber yasal velinizi sponsor olarak gösterebilirsiniz.
Amerika'ya göçmen olmayan turistik, aile veya arkadaş ziyareti, fuar veya konferans katılımı, iş toplantısı, iş ziyareti, tıbbi tedavi gibi sebeplerle gidecekseniz, bu durumda geçerliliği 10 yıla kadar olan vizeyi alabilirsiniz.
Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları'na çoğunlukla 10 yıllık çok girişli(multiple) olarak vize verilmektedir. Fakat Amerika Vizesi ile seyahat eden kişi senede maksimumn 6 ay(180 gün) Amerika'da konaklayabilmektedir.
Öğrenciler, geçerli öğrenci vizesi ile eğitimlerinin ilk yılında haftada 20 saate kadar çalışabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri